Dobrý deň. Nemáte náhodou niekto skúsenosť? Vydajú mi v Rakúsku lieky, ktoré mi vypíše lekár elektronicky na Slovensku? Ale je to väčšie množstvo liekov na 3 mesiace pre chronicky chorého pacienta. Dakujem
ale poradim, ak sa inak neda, poprosit niekoho nech to vytiahne v SR a poslat do rakuska... ak je problem pre to ist. Robime to tak s liekmi do HU 🙂))
Nie, neda sa to
To ako predpokladáš že v celej EU používajú rovnaký program na predpis liekov? Predpísané lieky vie pozrieť len lekár, lekárnik a je to naviazané ešte na zdravotné poisťovne na Slovensku, kroré lieky preplácajú...ak chceš liek vybrať v zahraničí, potrebuješ papierový recept a liek si platíš sama.....
samozrejme že dajú
Nedajú my takto posielame lieky do IT vyberiem tu a pošlem poštou
@anunna otazke bola na elektronicky recept, takze citaj
Erecepty
Ak vám lekár vystavil erecept, ktorý chcete použiť v inej krajine EÚ, za normálnych okolností by ste ho mali požiadať aj o papierovú kópiu, keďže erecept nemusí byť mimo vašej domovskej krajiny k dispozícii.
Niektoré krajiny EÚ však zaviedli interoperabilné systémy ereceptov. V súčasnosti sa erecepty vystavené vo Fínsku dajú použiť v Estónsku, Chorvátsku a Portugalsku bez toho, aby ste museli ukázať papierovú kópiu. Zoznam dostupných elektronických cezhraničných zdravotníckych služieb nájdete tu.
Poradim ti ako som to riesila v Cesku, kde tiez neberu cez nas erecept. V lekarni mi povedali aby som im poslala na mail alebo doniesla vytlaceny na papieri ten erecept (ja mam VSZP cize v aplikacii vidim erecept s informacie k lieku), no a na zaklade toho mi liek predpisali. Platila som samozrejme plnu sumu. To sa da ale urcite doriesit aj spatne ked poziadas slovensku poistovnu aby to preplatila, maju na to 6 mesiacov, ale zalezi ci sa ti s tym chce babrat.
Nie, iba na papierovy recept a platis celu cenu. Rakuske lekarne nie su prepojene so slovenskym systemom eHealth