Vyčnievajúci očný zub

19. jún 2023

Ahojte, riešili ste niekto extrakciu očného zuba?
Takto mi vyčnieva, strašne mi to vadí. Chcela som ísť najskôr na strojček, ale je to dosť dlhá liečba, príprava, a ešte by som aj dosť ďaleko musela za tým chodiť. Tak rozmýšľam, či sa s tým nedá urobiť niečo iné, nejako upraviť, vytrhnúť, alebo nejak tak. Nemali ste niekto taký problém s jedným zubom? Inak zuby mám celkom ok, niesu najrovnejšie, ale keby som ten očný dala do poriadku tak by som bola spokojná veľmi. Ďakujem

pinkgirl
19. jún 2023

Očný zub je veľmi dôležitý v našom živote, má dôležitú úlohu pri jedení - určite ho netrhaj. Ak ti vadí jeho poloha, tak jedine strojček s drotikom alebo neviditeľný. Samozrejme chce to peniaze a nie málo. Či to podstupis je len na tebe.

vanilkovazmrzka
19. jún 2023

Porad sa so zubarom… ja by som zdravy zub urcite netrhala, ale toto vyzera skoro ako keby 2ka a 4ka rastli za nim - teoreticky by tam teda nemusel chybat. Ale zas trhat zub aj s korenom, no neviem, nemoze to poskodit okolite, ked su takto ulozene?

autor
19. jún 2023

@vanilkovazmrzka to na fotke tak vyzerá, akokeby rástli za ním, ale je tam medzera medzi nimi.
@pinkgirl zubár mi povedal, že mi ho nevytrhne, ale ja som špekulant a hľadám či niekto nemal nejaké iné riešenie 😁 ... Ale jasné, ak to inak nepôjde tak len ten strojček asi budem musieť dať 🥴

pinkgirl
19. jún 2023

A vadí ti to čisto z estetického hľadiska alebo aj funkčne pri jedení a rozprávaní? Lebo to nie je nejak extra vidieť keď hovoríš. Ale ak sa necítiš takto ok, porieš si to🙂.

vevapeto
19. jún 2023

Keby mi takto vyčnieval očák tak okamžite riešim strojček

mudracucoriedka
19. jún 2023

Očné zuby sa nikdy netrhajú, pokial nie su pokazene skrz naskrz. Su to najdolezitjesie zuby. Poriesit strojcek ze isto spravnejsia varianta

autor
19. jún 2023

@pinkgirl vadí mi to iba z estetického hľadiska, ja sa nemôžem ani usmiať so zubami. Cítim sa ako debilka. Ja som už na ten strojček chcela ísť dávno, lenže, môj zubár je strašne super (preto nechcem od neho odísť, ani tu v okolí moc na výber nemám), ale strašne dlho treba čakať na termín objednania. Má veľa pacientov. Opravujem si zuby už od minulého roka, že pôjdem na strojček potom, ale to na ďalší termín na opravu čakám 2-3 mesiace. A takto sa to stále naťahuje, a naťahuje.

moonlight1210
20. jún 2023

Tak este vydrz a trpezlivo si na ten strojcek pockaj. Znama riesila takyto pripad (presne ocny zub vyrasteny mimo zuboradia, hore nad nim) a teraz ma zuby krasne. Normalne jej strojcekom vytvorili pren medzierku a ten zub do nej stiahli. A k tomu sa jej krasne posunuli a vyrovnali aj vsetky zuby hore. A kedze to ma vplyv vdaka zhryzu, tak aj tie zuby dole sa tomu prisposobili. Chvilu mala nasledne strojcek aj na nich. Teraz ma super pekny usmev.
Je to sice cca trojrocny-stvorrocny proces (aj s udrziavanim, aby sa ten zub na tom mieste ustalil), ale stoji to za to.

Ver, ze je to lepsie, ako spekulovat nad rychlou cestou trhanim. To je vec, ktoru casom skor olutujes a neda sa uz moc napravit.

basska_b
20. jún 2023

Ja mam oba ocne vycnievajuce. Stalo sa to tak, ze mi nevypadli mliecne a trvale mi vyrastli nad tym. Kedze nemam v celusti moc miesto, strojcekari mi chceli vytrhnut stvorku a potom tu trojku tam strojcekom zatlacit. Ako, radsej chcem mat zuby komplet ako s medzerou. Ta tiez bije do oci. Dalsia vec, viaceri ludia mi povedali, ze po donoseni fixneho steojceka musia do konca zivota nosit nocny, alebo ze sa im zuby zacali vracat spat kde boli. Dakujem pekne