Vyčistenie kanálikov

gabriela1692
12. apr 2021

Dobrý den prajem zajtra ma caka 2 sedenie u zubarky s tym ze na prvýx mi nevedela nájsť 3 kanalik kvoli krvacaniu a nechcela ma na tom kresle stresovať ďalšiu hodinu.
2 kanaliky mam vyčistené dala mi liečebnú vlozku nakoľko som tam mala silný zapal..
Na kresle som bola vyse hodiny a pol.
Stretol sa uz niekto s tým?
Myslíte ze zajtra to uz bude trvať kratšie? Ma mi vraj prečistiť znova kanaliky a vy vŕtať twn 3 kanalik.. A na 3 sedenie mi to až na trvalo zatvorí..celkom sa bojim.. Myslím si ze ten zapal tam už nie je. No neviem ako ten tretí kanalik.. Naposledy ma to dosť bolelo aj ked mi to unrtvil
a... Budem rada za vaše skúsenosti.

gemerka17
12. apr 2021

Čistí tvoja zubárka kanáliky pod mikroskopom ?

gabriela1692
autor
12. apr 2021

@gemerka17 nie.

gemerka17
12. apr 2021

@gabriela1692 utekaj od nej preč, zbytočná práca a peniaze. Kanáliky sa čistia pod mikroskopom, presne preto aby to zubár dobre videl. Samozrejme musí to byť dobrý endodent (endodencia = čistenie kanálikov).

gabriela1692
autor
12. apr 2021

@gemerka17 no mne robila uz endodonciu pred par rokmi a všetko super.. Ano jasne pod mikroskopom je to najlepšie ale ta zubarka je super všetko vysvetli radšej urobi viac rtg prekontroluje az tak zatvara..

gemerka17
12. apr 2021

@gabriela1692 Mna endodencia nikdy nebolela, a špáral sa hlboko, so 6 kanálikmi (vetvilo sa to), neviem si predstaviť že by mi toto robil bez mikroskopu. Mám urobený jeden kanálik od starej zubárky bez mikroskopu, tiež s kontrolou RTG ale ako sa ukázalo je nevyplnený dokonca. Z toho dôvodu na vlastnej koži viem, že je to zbytočné robiť bez mikroskopu aj keď je to lacnejšie + treba aj šikovného zubára, lebo nie je to jednoduchý zákrok.

gabriela1692
autor
12. apr 2021

@gemerka17 ano rozumiem no ja som nechala uz 200 eur tam.. A teraz este mozno dalsich 150..kto vie..

gemerka17
12. apr 2021

@gabriela1692 predražena cena, aj ja Bratislavu, bez mikroskopu.

gloria31
12. apr 2021

Mňa to tiez bude čakať. Dnes mi to zubárka oznámila už som raz zažila, radšej toto ako prísť o zub. Už teraz mam iba 24zubov

gabriela1692
autor
12. apr 2021

@gloria31 tak to ano.. Nejde mi o estetiku ale fakt ten zub zachranit.. Moze ss tam zdrziavat jedlo.. Vytvoria sa medzery medzi zubami

alfged
12. apr 2021

Ja zo skusenosti by som si tiez uz nedala endo robit bez mikroskopu. Dva zuby som mala robene bez, na oboch musela byt casom spravena reendo. Oba su vdaka tomu zachranene. Mat tuto vedomost skor, usetrim si kopu casu, nervov, bolesti a penazi.

gloria31
13. apr 2021

@gabriela1692 už teraz mam paniku a bud mi bude robiť iba na jednom tie kanáliky ale dokonca na 2 ktoré sú vedľa seba a vzadu dole