Ahojte. Má niekto skúsenosti s vychádzovou palicou na predpis od ortopéda alebo neurológa.....
Mám skoliózu ťažkého stupňa, chronický lumboischiatický syndróm (LIS) L5 l. sin.,coxarthrosis bilat gr. II - III, chronická neuropatia doln. končatín..
Abrevácia ľavej dolnej končatiny je 2,5-3cm + asymetria panvy....a hlavne silné chronické bolesti v driekovej časti na pravej strane.
A tu je ten problém....vľavo kratšia dolná končatina a vpravo chronický syndróm L5...
Teraz naozaj neviem v ktorej ruke mám držať tú palicu pri chodení, lebo lekár mi povedal, že na tej strane ako to vyhovuje mne... on mi to nepovie, lebo jedná aj druhá strane je nejakým svojim spôsobom poškodená. No ako skúšam tak skúšam tak fakt neviem.
Ak viete mi niekto poradiť budem len rada 🙂
Zvyčajne sa nosí palica na strane kde máš tú "slabšiu" nohu. Veď si urob testovacie kolečko po ulici tam a späť raz v jednej ruke raz v druhej a uvidíš. A ostáva otazka, či pre teba s tvojím zdravotným stavom by nebolo vhodné chodiť s francúzskymi barlami obojrucne/jednorucne, namiesto 1 vychadzkovej palice. Francúzske poskytujú väčšiu oporu.
Moja babka nosila jednu francúzsku barlu a úplne bola potom vykrivená nabok, odporučili jej potom používať dve.
@pinkgirl šak toto kde mám slabašiu nohu....keď obé sú nejaké slabé. Ľavá kratšia o 2.5cm a pravá strana tak tam je silná bolesť chronický syndrón L5. A keby si vedela koľko kolečiek som ja už urobila..a aj by som vedela kde ju nosiť, ale som krivá jak paragraf tak to vyzerá strašne. Mne je najlepšie ak mám 2 palice keď chodím nordic walking, ale keď potrebujem niekde ísť a je silná bolesť tak nezoberiem 2 palice a ešte na nordic.
dolezite je aby to tebe vyhovovalo a pomohlo odlahcit pri bolesti ja som mala zasiahnutu pravu stranu bolesti velke krivala som tak som sa podopierala pravou rukou. ked ju chytis do ruky tebe musi byt lepsie pri jej pouziti a predpise ti ju bez problemov lekar, popr. maj obe - barle