Vyčerpávam druhých, povedali mi to. Nie som užitočná. Som sebec . Chcem pomáhať druhým, ale nedokážem sa k tomu prinútiť. Kedysi som veľmi pomáhala a teraz nič.
Ty nemáš byť užitočná pre druhých, ale pre seba. Tvoj život hádam nie je o druhých, ale o tebe. 🙏
Ono človeka niekedy dosť unaví, keď pomáha druhým. Skús sa zamerať na seba. Daj si pauzu. Oddýchni si. Ja som sa tiež snažila pomáhať druhým, otočilo sa to proti mne.
Ty pomôž hlavne sebe hlavu hore.ja sa na depresiu liečim 6 rokov som natom tak že mam dni že sa mi nechce nič a potom mám dni kedy si uživam každú minútu...a vždy som myslela len na druhých a pomaly začinam chapat ze ja som na prvom mieste nie druhy.....
Ahoj 🙂 Aj v lietadle dáva človek kyslíkovú masku najskôr sebe, až potom ostatným. Urob to tak aj ty, sústreď sa na seba, rob veci, ktoré robia šťastnou v prvom rade teba 🙂 Buď sebec. A onedlho, keď budeš na tom ty super, tak sa môžeš (a nemusíš) začať starať o ostatných 🙂 Bude dobre, uvidíš 🌸
Aj ja som kedysi viac pomahala a snazila sa akl zak vyhoviet. Dnes uz nie a nech sa druhy pokojne urazia ked chcu. Pomozem v ramci mojich moznosti. Ake prioritou je moja rodina -manzel, deti.
Takze nemienim mrhat svojim zdravim pre druhych. Chcem mat pekny zivot a dopriat ho manzelovi a detom.
Najdite si psychoterapeuta alebo psychiatra, vypocuje vas, pomoze