ahojte maminky,
chcem sa vas spytat, ci nemate skusenost s vycerpanostou pocas materskej dovolenky a ako z nej von 🙂 ja mam 5 mesacne babatko, s ktorym som od 3t sama, manzel pracuje dlho do vecera, cez vikendy pomaha. uz asi 2tyzdne som ako mechom udreta, taka malatna, citim sa ako v mrakotach. bola som aj u lekara, krv a vsetky vysetrenia mam v poriadku. mate s tymto nejaku skusenost?
musíš len vydržať a cez víkend, ked môže ostať manžel s bábom, chod za kamoškami alebo si sprav relax vo vani, pri knihe a pod. ver mi, veľmi to pomôže. ja som na MD piaty rok a občas mám aj ja také obdobia. a skús brať nejaké vitamíny, aj to pomáha 😉 všetko chce len čas, ked bude malý väčší, tak to bude zas o niečo lepšie 🙂
ahoj Uska,
myslim, ze vacsina maminiek tento stav pozna. Ja osobne ano, tak ti poviem, ze teraz ked moj drobec cupita tiez ma lame unava a vycerpanost, hlavne ak sme cely den sami a tiez nam tatino chodi az podvecer z prace domov. A co robim, aby som normalne fungovala?...snazim sa na unavu ani nepomysliet, i ked niekedy ma lamu riadne nervy, ale z nicoho sa netreba stresovat, treba si aj ukradnut nejaky ten cas pre seba (ver mi ze pri takom babetku ako je nas Oli, je to zazracna hodinka pre mna - kedy zvykne pocas dna spat a toje cele) Treba si den nejak sprijemnit,niecim co mas rada, co ta vzpruzi. U mna je to hudba, to ma vzdy preberie 🙂 A aj drobec to pochytil a hned tancuje. alebo je dobre ist na cerstvy vzduch, dat si nejaky dobry cajik, kafe. Kuknut aj serial, ci nejaku relaciu. Proste to co mas rada. Treba sa tesit aj z malickosti 😉 drzim palce.
jeeej, dakujem za odpovede, to som rada, ze v tom nie som sama 🙂 doposial som nic take nemala a to som isla na plny plyn aj v praci, teraz na md som isla asi este zo starych zasob🙂 vitaminy uzivam, tak uvidim, kedy toprejde. kamaratka mi spominala, ze tiez mala podobne stavy a ze jej to trvalo do 6mesiacov maleho.
ja ked sa citim malatna, pomoze mi pobyt na cerstvom vzduchu a trochu pohybu a potom bud zmena prostredia, ak sa da alebo cinnosti - proste trosku prepnut na ine alebo vniest nieco nove do vsednosti dna a samozrejme, ked moze niekto pomoct - partner, mama,... cez vikend
určite sa to zlepší ked prespí celú noc a ked neprespí, tak si ty zvykneš 😀 😀 ale fakt, neboj, aj toto obdobie prejde 😉
uska,u mna tieto stavy trvaju doteraz... 😒 ja uz som chronicky unavco a nevyspata ☹
Ahojte!
To prejde aj u mna to je niekedy tak, hlavne v takom " úžasnom " počasí ako je momentalne vonku. Skus sa stretnuť s nejakou kámoškou, čo má podobne vekové bábo ako ty, pokecať, dať si kavu a možno aj to ťa trošku povzbudi. Treba myslieť na to že zima je dlha a ešte len nám začína.
🙂 tak to som fakt rada, ze v tom nie som sama 🙂 ale samozrejme, prajem nam, aby to coskoro preslo. maly spinka na svoj vek dobre, teda budi sa tak o 1 v noci a o 5, to trva tak mesiac, predtym sa budil viackrat. inak take male babatko, to je vacsia sichta, ako praca, to by som si nepomyslela 🙂 🙂 a ako pisem, zvykla som byt v praci od 9rano do 8vecer, same sluzobky, ale ziadna malatnost.
tamarka_laura, jasne ze sa stretavam s kamoskami, co maju podobne babatka🙂 megg a mrenka, ako stare boli vase deticky, ked ste boli na dovolenke? my sme uvazovali, ze by sme isli v zime niekam.
my sme boli s malou ked mala 5 mesiacov na 5 dni v Tatrách, dalo sa to zvlánuť.
Uska, tak ja dovcu vrelo odporucam. Mne to total pomohlo. Dovtedy som bola taka vyflusnuta, dovca ma nakopla. No len aby mi to vydrzalo 😀 My sme boli teraz v sept., to mal Oli 15m.
nas bude mat 4mesiace, chceme ist na vianoce do tatier, tak sa tesim, hadam aj mna ta malatnost prejde ☹
🙂 jasné
uska,
presne viem, o com hovoris 😉
Ja som taku unavu citila pred 2 tyzdnami, navyse ma trapili depky, tak by som bola potrebovala, aby bol mangel doma a nie v robote, alebo aspon svokra, keby bola maleho na hodku, dve bola zobrala von a ja si mohla v klude oddychnut...ale nie, vyrevala som sa, bola s malym na prechadzke a preslo to... 😖
Aj ked teraz som unavena dvojnasobne..kedze som este aj tehu a maly cupita jedna radost 😀
tessa, tak to mas super, ze si tehu, budete mat dobry vekovy rozdiel.
mne ta malatnost zacala tak, ze som bola malatna najprv taj 3x za den, potom tak 5x a teraz sa mi stava, ze som malatna od rana, niekedy vecer o takej 6 to prejde. tak uz cakam, kedy to zacne pomaly prechadzat, mam to uz 2.tyzden ☹ ale ako citam, niektore mamicky to maju aj dlhsie.
uska my sme bili teraz koniec sept,zac.okt - lili ma 15mesiacov a pred tyzdnom sme boli v tatrach,bolo super,ten vzduch je uzasny,urcite chod s malinkym..
boli nie bili,boze pisem hrozne 😖
mrenka, pojdeme, chceli sme ist uz skor, ale doktorka nam to neodporucala, ze je este malinky. a zacneme od novembra plavat, tak sa tesim.
ahojte.. posledne dve noci som vobec nespala, mam choru dcerku ma chripku - sopliky, kaslik aj teplotku mala a stale pomrnkava, nevydrzi sa prehrat a ani nic nechce robit je to hroza asi zaspim tu nad klavesnicou kym je chvilku ticho.. prisla som sa odreagovat.. 😅
byt mamickou je to najtazsie a zaroven najkrajsie povolanie 😅 😵
Na to treba dobrý spánok.alebo si aspon oddýchnut ked detičky spinkaju. 😉 Ajto počasko je talé čiči.Typická jesen.Uz aby skončila. 😠
babenky, ja sa konecne vyspim, sice len jeden den mam na to - pricestuje mama, tak sa strasne tesim. tiez sme inac sami, tato chodi vecer, rodina daleko...
Uska, okrem spanku a pravidelneho prisunu kyslika odporucam energeticke cvicenia. je ich mnoho. jednoduche a nenarocne na cas je cvicenie 7 tibetanov (cviky sa predavaju v knizkach, ale urcirte su aj niekde na webe) a ucinok je uzasny🙂
Chcela by som vediet,komu chodi tato domov včas,aby si užil dietatko a mamička si oddýchla?Neviem či by som bola schopná cvičit.Ked malý zaspí som rada že mám pokoj. 😉
je to ranne cvicenie a trva 10 min. a je nenarocne. prisun energie rozhodne stoji za to.
Ja viem ale ja som viac leniva akoby sa mi chcelo cvičit 🤐 Ty to cvičíš?
teraz nie, nemam potrebu, ale ked som bola vycerpana, fakt to pomahalo...
Tak kde sa odhodlám tak si najdem dakde na webe. 🙂 Mal by som sa viac premoct. 😅
ja som to riesila tak ze som si vzdy lahla s malou.chod medzi ludi,kamaratky,rozptylit sa. 😅 ,prist na ine myslienky...
Aj to je riešenie 🙂 Ja som chodievala s malým spávat a v noci som sa budila vyspata a od 4h som bývala hore. 😠
uska ja som taku vycerpanost citila ako ty pises...
ale asi po troch mesiacoch ma to preslo, telo si zvyklo ci co a s malou nemam po obede ani potrebu spavat..
neboj urcite to prejde..
a vykasli s na dokladne upratovanie ak mas troska volna radsej si najdi cas pre seba ked tvoje babetko spinka 😉