Pekný deň, Maminy mali ste niektorá po porode stav kedy vám ochablo celé telo a vy ste nedokázali ísť ani na toaletu alebo sa napiť vody? Od včera sa mi to deje. Nedokážem fungovať, nedokážem sa postarať sama o seba a už vôbec nie o dcerku. Dcerku som porodila pred styroma mesiacmi predčasne. Kojím odsavanim(8x denne odsavam mlieko). Laktacna poradkyňa bola u nás 4x a zhodnotila že dcérka je ozval slabučká na ťahanie z prsníka. Mali sme veľký problém pri narodení+to vypyplavanie bolo náročne. Som na tom tak že už sa sama ani nedokážem najesť. Dakujem
Skúste si doplniť železo
A ked sa nevladzete ani sama najest pridete do bodu ze mlieko vam odide, uz teraz ked poriadne nejete,mlueko straca na kvalite ...
Aj v lietadle v ohrozeni si musi dat kysl.masku najprv matka aby potom mohla pomoct dietatu ...
Vela vitaminov,jedla,spanku,vody,slnka. Moze to byt kludne poporodna depresia...vtedy sa vsetko robi velmi tazko..
Fuha, no nerátala som s tým, že prejst na UM. Dcérka spinka od 00.00 do 7.00 čiže spinka super, je odsavam o tretej ráno a hneď idem spat…. Neviem čo mám zmeniť aby som lepšie fungovala.
@ivangeline a ako vyzerá poporodna depresia? Nemám pocit, že by som ju mala
Tak to je potom dobre ked takto spi,to je nesplneny sen vela mam.mne sa budila kazdu 1.5 h v noci a cez den spala na rukach alebo v babyvaku tak max 30 min.Nemala som sa kedy najest,bola som chodiaci zoombie tak do 2 rokov ...
Nechcela spat ani v kociku ...
Ak Vam tak prespi v noci, tak skuste ak mate niekoho kto pokocikuje vonku aspon 1 -2 h denne a vy zatial spite, citajte knihu hocico co vam prospeje.Neupratujte,najedzte sa co vam chuti.Zapojte rodinu a pruateliv nech vam uvaria aby ste to prekonala a zacalavuac vladat ...
Teraz uz bude slniecko, treba ist von, nabit sa energiou a spat , oddychovat co to ide.
Teraz ste na 1.mieste Vy a babatko.Ostatne nech riesia ini a ked.nema kto tak nechajte tak.Nezehlite,len dajte prat, manzelnech vyvesi a pod ...
@mirkava veru bola som cisto zufala mama, dcera spala po 30 min sekvencuach cez den aj to na rukach alebo v babyvaku este aj v noci sa na mna pregulila a potrebovala ma citit.Do 11 mes som kojila kazdu 1.5 h den/noc bud si malo potiahla alebo mala rastovy sprut a tolko potrebovala a pkakala od hladu.Potom som uz oridala hami mlieko a kase a zacalo to byt lepsie aj ked popri ostatnom vypila 1 l hami mlieka za 24 h .Ked mala 2 roky zacalo razom obdobie ze uz zraxu prespala noc a ja zistil zamlieko na nocne jedenie zostalo nedotknute a mala som pocit ze sami sniva .Uz je z nej dnes pubertacka a stale na take fazy ze je viac a potom ma utlm ...
Takze kazde dieta je ine a ine potrebuje.Treba len ba to prist, prisposobit sa a vydrzat... ;)
Stačí GOOGLE... https://lekar.sk/clanok/poporodna-depresia 🙂
odporucam imunologiu a aby ti spravili test, ci nemas syndrom chronickej unavy 🙂
Ak by som sa nedokazala sama najest ci ist na toaletu tak sedím na pohotovosti.
Zdravim, ked mate takyto stav tak treba dceru nastavit na umele mlieko ktore jej bude chutit a bude lepsie aj prispievat ked nevladze vytiahnut mliecko a vy odsavate.Toto uz ohrozuje Vas velmi a kto sa potom postara o Vas aj o dcerku ?
Niekedy clovek musi urobit aj tazsie rozhodnutie aby sa celkovo veci zlepsili.
Hovorim z vl.skusenosti, moje dieta nespalo ani cez den ani v noci do 2.5 roku ...
Rozhodnite sa mudro ...Ked skoncite v nemocnici aj tak jej buduusiet dat umele mlieko ....
...