Vybratý žlčník a tráviace ťažkosti

martinkotomasko
4. aug 2024

Dobrý deň. Prosím vás aj vy máte potiaze keď niečo zjete? Mám vyše roka vybratý žlčník. Niečo zjem a musím bežať na wcko. Niekedy jedlo stolerujem. Bojím sa niekde niečo zjesť kde nemám záchod na dosah. Je to hrozne obmedzujúce. Ďakujem krásne.

lukbe
4. aug 2024

Už by malo byť dobre. Skus prísť na to, čo ti robí zle.

martinkotomasko
autor
4. aug 2024

@lukbe napríklad v piatok som zjedla papriku a bolo to v pohode. Dnes som si dala tiež kúsok a zrazu také kŕče v bruchu a už som letela na WC.

sissy27
4. aug 2024

@martinkotomasko tak treba si odsledovat, ktore jedla ti nerobia dobre a vyhnut sa im. Vacsinou to byvaju mastne jedla alebo tie s vysokym podielom tuku (napr nejake maslove kremy v zakuskoch), paprika, uhorka (hlavne so supkou)…

lukbe
4. aug 2024

@martinkotomasko paprika je po zlcniku najťažšia, to mam z viacerých zdrojov. Ja som raz skončila po paprike na pohotovosti. Skús vynechať, trochu podietuj, potom radšej malé porcie častejšie, jedz len to, čo máš overené.

fajnova
4. aug 2024

@martinkotomasko ahoj. No samozrejme, je to normálne. Napríklad ja nemôžem na papriku ani pozrieť. Taktiež mi nerobia dobre napríklad ovsené vločky a banány. Úplne som ich vylúčila. Minule som zjedla kúsok langoša na zlatých a bolo zle nedobre ešte na druhý deň. Ale langoš v Senci je v pohode 😁 hocičo ma vie poprehanat, je to nepríjemné napríklad na oslavách v práci alebo niekde mimo domu. A to som po operácii už pár rokov.

terezka1947
4. aug 2024

Baby a dali ste si ho vybrať ,keď ste už mali problémy,či preventívne,keď vám zistili kameň?

lukbe
4. aug 2024

@terezka1947 ja po niekoľkých záchvatoch. Stále to bolo horšie a horšie. Vraveli, že sa potom robia zrasty, a tak som radšej šla.

isis234
4. aug 2024

@fajnova podľa toho, či bol smažený na oleji alebo na masti...
@terezka1947 mne zistili na sono kamene, vybrali, a ale.. mala som bolesti i žalúdka. Vyše roka dieta, lieky, stále bolesti,, až kupele mi pomohli
Skús jesť tvaroh

terezka1947
4. aug 2024

@lukbe ja to odkladám už roky,kameň cca 1,2cm. Zatiaľ som bolesti nemala,ale občas cítim taký tlak.
V mojom okolí má každý nejaký problém po vybratí alebo aj úmrtie,prip.nejaka vážnejšia komplikácia,tak tiež uvažujem,čo robiť.

isis234
4. aug 2024

@terezka1947 mne sestrička po operácii povedla, že ona má veľký kameň a stále s ním žije, Zisti, kedy máš tlak, či po jedle, akom a nejedz to.. Skús tvaroh

lukbe
4. aug 2024

@terezka1947 tak, ak nemáš zachvaty, chápem, že sa ti nechce. Uvidíš, ako bude ďalej. Ja som mala ešte klasickú operáciu, teraz môžem jesť všetko.

martinkotomasko
autor
4. aug 2024

@terezka1947 keď som mala už také bolesti, že sa to nedalo vydržať a odviezla ma záchranka.

terezka1947
5. aug 2024

Moja babka mapa dávno,pradavno klasickú operáciu,mohla jesť všetko. Vtedy sa ešte v nemocnici ostávalo ležať dlhšie,už nepamätám,možno 2t,keď prišla domov,sprazila si cibuľku so slaninou a jedla,keď ju mamka videla,skoro odpadla,tak sa zľakla,že veď musí dietovat,že jej bude zle. A nič jej nebolo.
Susedu operavali už laparoskopicky,vtedy to akurát začínalo a ona jesť nemohla skoro nič.
Aj teraz je kopa ľudí,čo jesť môže skoro všetko a skupina,čo si musí dávať pozor.

katy084
5. aug 2024

Áno ja už s tým žijem takto 2hý rok...moja kolegyňa už 3tí. ..pokiaľ užijem pankreolan forte tak je to v pohode...