Dobrý deň. Prosím vás aj vy máte potiaze keď niečo zjete? Mám vyše roka vybratý žlčník. Niečo zjem a musím bežať na wcko. Niekedy jedlo stolerujem. Bojím sa niekde niečo zjesť kde nemám záchod na dosah. Je to hrozne obmedzujúce. Ďakujem krásne.
@lukbe napríklad v piatok som zjedla papriku a bolo to v pohode. Dnes som si dala tiež kúsok a zrazu také kŕče v bruchu a už som letela na WC.
@martinkotomasko tak treba si odsledovat, ktore jedla ti nerobia dobre a vyhnut sa im. Vacsinou to byvaju mastne jedla alebo tie s vysokym podielom tuku (napr nejake maslove kremy v zakuskoch), paprika, uhorka (hlavne so supkou)…
@martinkotomasko paprika je po zlcniku najťažšia, to mam z viacerých zdrojov. Ja som raz skončila po paprike na pohotovosti. Skús vynechať, trochu podietuj, potom radšej malé porcie častejšie, jedz len to, čo máš overené.
@martinkotomasko ahoj. No samozrejme, je to normálne. Napríklad ja nemôžem na papriku ani pozrieť. Taktiež mi nerobia dobre napríklad ovsené vločky a banány. Úplne som ich vylúčila. Minule som zjedla kúsok langoša na zlatých a bolo zle nedobre ešte na druhý deň. Ale langoš v Senci je v pohode 😁 hocičo ma vie poprehanat, je to nepríjemné napríklad na oslavách v práci alebo niekde mimo domu. A to som po operácii už pár rokov.
Baby a dali ste si ho vybrať ,keď ste už mali problémy,či preventívne,keď vám zistili kameň?
@terezka1947 ja po niekoľkých záchvatoch. Stále to bolo horšie a horšie. Vraveli, že sa potom robia zrasty, a tak som radšej šla.
@fajnova podľa toho, či bol smažený na oleji alebo na masti...
@terezka1947 mne zistili na sono kamene, vybrali, a ale.. mala som bolesti i žalúdka. Vyše roka dieta, lieky, stále bolesti,, až kupele mi pomohli
Skús jesť tvaroh
@lukbe ja to odkladám už roky,kameň cca 1,2cm. Zatiaľ som bolesti nemala,ale občas cítim taký tlak.
V mojom okolí má každý nejaký problém po vybratí alebo aj úmrtie,prip.nejaka vážnejšia komplikácia,tak tiež uvažujem,čo robiť.
@terezka1947 mne sestrička po operácii povedla, že ona má veľký kameň a stále s ním žije, Zisti, kedy máš tlak, či po jedle, akom a nejedz to.. Skús tvaroh
@terezka1947 tak, ak nemáš zachvaty, chápem, že sa ti nechce. Uvidíš, ako bude ďalej. Ja som mala ešte klasickú operáciu, teraz môžem jesť všetko.
@terezka1947 keď som mala už také bolesti, že sa to nedalo vydržať a odviezla ma záchranka.
Moja babka mapa dávno,pradavno klasickú operáciu,mohla jesť všetko. Vtedy sa ešte v nemocnici ostávalo ležať dlhšie,už nepamätám,možno 2t,keď prišla domov,sprazila si cibuľku so slaninou a jedla,keď ju mamka videla,skoro odpadla,tak sa zľakla,že veď musí dietovat,že jej bude zle. A nič jej nebolo.
Susedu operavali už laparoskopicky,vtedy to akurát začínalo a ona jesť nemohla skoro nič.
Aj teraz je kopa ľudí,čo jesť môže skoro všetko a skupina,čo si musí dávať pozor.
Áno ja už s tým žijem takto 2hý rok...moja kolegyňa už 3tí. ..pokiaľ užijem pankreolan forte tak je to v pohode...
Už by malo byť dobre. Skus prísť na to, čo ti robí zle.