Dobrý večer prajem 🙂 prosím nejaké skúsenosti o výbere krčných mandlí ? Ďakujem 🙂 Ak by som mohla poprosiť opísať cely priebeh dakujem.
@amelie2017 Dakujem krasne 🙂
@amelie2017 toto keby som ja vedela, že sa to dá aj v narkoze 🙈😅
Ja som sedela len v lokalke... Srandičky celý čas, na ďalší deň domov. Doma peklo asi zo 2t mi išla aj voda nosom 🙄 opuch a bolesti
Ale naozaj musím potvrdiť, že po veľa anginach mám pokoj už pár rokov. Absolvovala som to až v dospelosti, keď mi zo zdravia zobrali tehotenstva. Neľutujem, ale už by som to nechcela zažiť 🙈😅
Bolesť ako sviňa, ale pomohlo naozaj že veľmi, takže som rada, že obrovské mandle s hnisavymi ložiskami už nemám
Držím palce 💪 zvládneš 🙂
@sonicc dakujem krasne😊 Praveze ja som uz po operacii 10 dni a po 9 dňoch som sa konecne dobre najedla. Vazne neskutočne bolesti strasne nieco. Ale uz je to omnoho lepsie. A tym som chcela zistit ci aj u Vas boli tak dlho bolesti. Tiez som mala stale anginy tak museli ist von 🥲 ale neprajem tie bolesti ani najväčšiemu neprajníkovi 🥲
@sonicc no mne ich nedali vybrat nasi, lebo ze potom mi kazda choroba sadne na priedusky. Ale ze som kvoli mandliam brala atb kazde 3 tyzdne od jeseni do jaro, cca od 13 do 20, bolo ok..ked som mala 21, bola som na brigade v Spanielsku a tam vsade klima- po 3 mesiacoch som prisla domov s takom stave, ze som uz mala nonstop horucky. V nemocnici mi uz ani termin nedali, rovno povedali, ze ked budem 3 dni bez horucky, nech pridem a zoperuju ma. Ano, bolest riadna, ale najlepsie rozhodnutie v zivote. Ako som pisala upravilo sa mi uplne vsetko.
@regaskova_2020 ano, bolelo to, a pamatam, ked som si dala paradajku. Ozaj som chcela z okna vyskocit. Horsie ako porod.
@regaskova_2020 nie je to take strasne ako opisuju. Od bolesti uzivas flector a to sa da zvladnut. Kazali popijat kamilkovy caj a vyplachovat repikom pocas dna,prve dni jes kasovitu stravu,ak nezvladnes mixovanu,prezijes na polievkach,vyzivach. Velke plus,ze schudnes 🤭 ak teda nepotrebujes schudnut,tak minus
@amelie2017 uplne svami súhlasím. Ale este citim uplne minimálne bolesti aj ucha. Ale som rada ze to najhoršie mam za sebou. Nikdy viac dufam ze mi uz nenarastu 🤣
@marca12 Ano flector bol moj najvernejší kamarát. Ako som pisala hore som desať dni po operacii a bolesti boli neskutočne a to som uz prežila 4 zákroky a tento bol jeden z najhorších
@regaskova_2020 mne síce ťahali v nemeckú, no myslím, že priebeh je asi ten istý. Pred operáciou som absolvovala predoperacne vyšetrenia, potom v deň OP som ráno prišla do nemocnice. Dali mi nejaký oblbkvak tabletku. Celkom sradndovne mi po nej bolo. Tak mi obliekli nemocnicnu košeľu, pancuchy.. odviezli na salu.. tam mj dali narokozu no a zobudila som sa potom na pooperacke.. previezli ma na izbu, bola som dosť ospala po narkóze. Dávali mi lieky od bolesti atď. Jedlo mi nosili normálne, že je dobré aj korku z chleba jest atď... ja skm si hneď nechala priniesť Kebab do nemocnice., ten som v pohode zjedla, chlieb som jedla proste všetko.. Aši silne lieky od bolesti. Na domov mi už také silne nedali.. no pár dní to doma ešte bolelo, tam už skm jedla len kasovitu stravu a zmrzlinu. Vážne bolelo prehĺtanie, no dalo sa to zvládnuť. Za mňa je horšia skúsenosť, keď vám vytiahnu chirurgicky všetky 4 zuby múdrosti. To boli omnoho väčšie bolesti potom ako mandle
@regaskova_2020 ak ta uz bolia usi uz si z najhoršieho vonku zo tri dni bolia usi a potom je uz dobre. Tak aj lekar hovoril.
@marca12 dakujem krasne mate pravdu. Bolest ucha uz je uplne minimálna ❤️
Ja mam, na Antolskej, laserom a su to roky. Urcite to bolo dobre rozhodnutie. Odvtedy skoncili anginy v lete. Ako prijemne to nebolo , to zvykanie si zas na jedlo, bolelo to po tej opke. Litre repiku na to a celkom sa to dalo. Proste to prezijes a mas pokoj
Natiahla som si pancuchy, dali mi tabletku na oblbnutie a potom si uz len pamatam, ako som sa prebrala na izbe, vyzvracala a bolo. 2 tyzdne to bolo peklo, druhy horsi ako prvy a potom zo dna na den akoby utal. A odvtedy mam s chorobami (12rokov) svaty pokoj. Raz za zimu 3 dnove prechladnutie, 2krat som bola tak viac chora, ale ziadne antibiotika. Pred tym som ich brala ako cukriky. A najlepsie je, ze uz nemam problemy s herpesmi a mykozami.