Vybočený palec ... Je za nim viac genetika ci nevhodna obuv? Za nevhodnou obuvou myslim doslova nevhodnu obuv,12 hodin denne obute a praca v stoji.
@prevenar mne už nepomôže ani barefoot,už mám nohu po 3 operáciách a čaká ma 4.....ide o to,že v práci som 12 hodín na nohách v tak lacných topánkach čomu hovoria ochranná obuv,ešte aj s oceľovou špičkou. Nie som jediná s problémami v práci. Tak reku či tie problémy, čo vyústilo do telesneho a telesneho obmedzenia spôsobila lakomost zamestnávateľa.
@taodsusedov ok. tak dufam,ze najdes nieco co ti pomoze.
@taodsusedov u mna to bola jednoznacne genetika. A nevhodnou obuvou je pre sirkonozca takmer kazda bezne dostupna obuv. Aj ta draha znackova, aj zdravotna robena namieru z protetiky...urobia tam sice anatomicky tvarovanu stielku, ale predok topanky nie je anatomicky tvarovany ani nahodou. ....
@prevenar som si çekla tie topanky...v čom sú dobré? Neznamená že už nemá význam sa dobre zdravo obúvať.Sice mne to už nepomôže ale stav si tiež nemusím vedome zhoršovať.
@jaroe mne prišli minulý týždeň z protetiky na mieru....kým mi prišli, čo trvalo 3 mesiace som nečakane absolvovala operáciu,už tretiu a nie poslednú a tak tvár nohy sa zmenil a sú mi naprd
@taodsusedov no v tvojom pripade ide hlavne o to, ze bf topanky nemaju zuzujucu sa spicku a teda mas dostatok miesta pre prsty, palec sa netlaci dnu, cize nevznikaju haluxy. Okrem toho maju tenke podrazky, co simuluje chodzu na boso a prirodzene sa stimuluju svaly chodidla, vytvara sa pekna klenba, co ma potom vplyv na celkove drzanie tela
@lindusss2016 ďakujem moc....to by sa hodilo i môjmu synovi,len či budú pre neho zaujímavé....ved to poznáme ... čo nemá tri prúžky ako Adidas sa neráta
@taodsusedov adidas ma alternativu bf tusim fortaplay, ale nvm, do akych cisel sa vyraba tento model, ja mam este malicke deticky, s vacsimi cislami nemam skusenost a sama mam nohu uzku a klenbu v poriadku, takze bf obuv pre seba nevyhladavam, chodim na boso, kolko sa da a bezne nosim "normalne" topanky
@taodsusedov pozfi si merell, inov alebo vivobarefoot, myslim, ze by mohli zaujat aj syna, maju barefoot modely, su to trosku ine znacky, ale su 😊 pre zeny ma krajsie vivo. Keby ti tie problemy zacali az u zamestnavatela, mozno by si to mohla skusit hnat cez chorobu z povolania
Ahojte.. Neviete mi povedat kolko stoji operacia ?
V nemocnici zadarmo.
Citala som recenzie a pisali ze 1000€ za obe nohy
U nas je to tiez genetika, ma to starka ja aj sesternica....
@miskamiska888 ked mas odporucenie od ortopeda tak nestoji nic
@miskamiska888 asi na súkromnej klinike. Kamoske tak robili v Nitre a jedna noha 80eur, ostatok doplacala poisťovňa. Mna tam nechceli, lebo union robí problémy. Aspoň im. Tak to mám zadara v nemocnici robené a robil mi to ten istý doktor, čo to mal robiť v sukromke.
@taodsusedov Ahoj, ja mam haluxy ako delo uz od detstva. Topanky som nikdy nenosila s opatkami, ci lacne smejdy, aj tak je to hroza.
Po porodoch mam nohu taku, ze obujem v podstate iba barefoot topanky, najma kvoli sirke, aj to musim vemi hladat a zvycajne ich mam kvoli sirke o cislo vacsie.
Ak sa aj noha nenapravi, aspon netlacia, chodidlo v ramci moznosti pracuje - pretoze s vbocenym palcom je uzko spojene plochonozie. Ked palec nepracuje, nepracuju ani svaly klenby.
Zo znaciek su mi fajn Vivobarefoot (niektore, aj oni maju rozne sirky) a Sole Runner extra siroke. Aj extra drahe...co je horsie.
@mmmj ja to mám dědičné i spôsobené otrasnou obuvou v práci,10 rokov,12hodin na nohách. Vlastne ja haluxy nemám,tie som mala pred 10 rokmi,teraz riešia kladivkove prsty u mňa. Skúsim sem hodiť fotku pred operáciou a po.
@taodsusedov no ja mam asi takto. Na vela veci som si zvykla, kupit topanky je katastrofa, ale kym ma nebolia tak neoperujem.
@taodsusedov vidno aj ortezu, ako bonus som si vyhodila koleno na lyziach :D
Môj muž ma tiež hrozne topánky v práci, oceľová špička, ťažké úzke. Raz mi v bf skupine odporučili (keďže ja aj syn sme barefoot) pozrieť mužovi topánky v Kauflande. Vraj sú o niečo lepšie. Boli širšie. A pravda, dovtedy mával muž problémy s nohami, že ho boli, cely deň stiahnuté. Jeho mama aj sestra majú hrozne halluxy, on nemá. Je tak na 50% barefoot. Doma len naboso, jar/leto prechodne naboso.pripadne v collegein topánkach. Zatiaľ na tenisky a podobne ho neviem ukecat nám barefoot modely, lebo sa mu nepáčia. Vo vašom prípade hľadať jednoznačne široké topánky, aby vás zase netlačili a hallux sa vráti. Mäkký, poddajný material, žiadne tvrdé topánky
@mmmj tak to máš brutál. Ja som hallux teraz nemala, už len prsty posunuté a zohnute ako drápy.....kokso normálne čumím na tvoju nohu a premýšľam aké topánky si dokážeš obuť.
@liligreg no mám to napísané v lekárskych záznamoch, žiadne pracovné pevné topánky už nebudem môcť nosiť
@taodsusedov napriklad tieto su ako papuckyy
https://www.sole-runner-shop.com/en/kari-black-...
@taodsusedov ale inak je to masaker, ja kupujem topanky kedykolvek najdem nieco, co sa mi da normalne obut. Pripadne kupujem rovno dvojmo - cizmy Crocs, Vivobarefoot Gobi (zimne), Primus (letne), sole runner, co som posielala link.
Kedze som s detmi a potrebujem v topankach normalne chodit a vydrzat (ved aj Ty), tak na tom zial nemozem setrit. Handry si kupim aj v sekaci, ale toto sa neda
aj - aj .
prejdi na Barefoot topanky. nehovorim ,ze sa stane zazrak, ale problem sa isto zmensi. ..ked si v prirode, pokoseny travnik , plaz, popripade doma ..nenos ziadne topanky.
je vela znaciek , ktore robia takuto obuv ..drahsie, aj lacnejsie ..pogoogli, nieco isto najdes.