Ahojte.. chcem sa spytat, ci niekto z vas nevie, vyberu mi znamienka pocas hociktoreho rocneho obdobia alebo je to nejak obmedzene, ze napr. v lete mi nevyberu.., neviete?
@andrea_82 dakujem ti.🙂
ako ak budes chciet tak vyberu, no je lepsie si davat taketo veci robit mimo fakt letnych teplych dni, pre lepsie hojenie hlavne
Dcere som davala vybrat jedno na jar (aby sa stihla ranka do leta zahojit) a druhe potom az na jesen. Mala ich na chrbte. Takze podla mna ak to mas na mieste, ktore este nebude vystavene slnku tak kludne aj teraz.
Na jesen najlepsie, ale alebo februar, marec potom uz nie
Dakujem vam za rady.
Este ma zaujima jedna vec, musim ist na vyber k chirurgovi vzdy len na odporucanie koznej lekarky, alebo sa mozem objednat aj bez toho a dat si vybrat znamienka?
Chirurgom je to jedno kedy rezu, ale naozaj aj mne na koznom odporucili jar, alebo jesen
S výmenný lístkom a popisom od koznej
Chirurg odstráni kedykolvek, súkromná klinika nepotrebuje odporúčanie, pokiaľ sa jedná o štátne zariadenie kedy zákrok prepláca poisťovňa, je potrebné odporúčanie od kožného. Odstránia kedykolvek, ale pre lepšie hojenie sa odprorúča jar a jeseň
Ja som bol najprv u kozneho, prehliadol mi viac znamienok, u niektorych totiz chcel aj vysetrit ci nie su maligne ci inak nebezpecne. Z piatich co kontroloval odporucil vybrat len 3 a tie popisal chirurgom do spravy (jedno menilo tvar a farbu, jedno sa zapalilo okolo a jedno mi len dost prekazalo v pase pri kazdom obliekani-to ale bolo jedine nezavadne, ale dali vybrat aj to. (paradoxne to najhorsie co mi vyrezavali z chrbta, zostala 2cm jazva narastlo znova tesne pod jazvou a je uz rovnako velke)
mne odporúčali dávať si ich vyberať na jeseň, aby si mohla mať pár týždňov jazvu chránenú pred slnkom. Ale ak je znamienko rizikové, vyberú ho hocikedy.