Vyberanie nosných mandlí a odrezanie krčných mandlí

mariajakubcova
9. sep 2024

Dobrý deň má niekto skúsenosť pri vyberaní nosných a orezani krčných mandlí naraz??? 😩🥴 Aká je čakacia doba na výkon??? A kde je najlepšie výkon uskutočniť??? Viem že sa v súkromnej klinike hradí celá čiastka 🤔 ale netušíme koľko asi keďže bude mat 2 úkony naraz 😩🙉🙈 Ďalej sa chcem poradit aj ohľadom hojenia ak by sme išli na súkromnú kliniku či aj vtedy platí jednodňová hospitalizácia.A ak by sme sa rozhodli pre štátnu ako dlho by trval pobyt v nemocnici.Za všetky informácie Vám vopred dakujem 🙏😉

stranakovazuzana0
9. sep 2024

@mariajakubcova môjmu synovi vyberali oboje naraz v Nitre v nemocnici,keď mal 2 roky.Domov sme išli asi na 3ti deň.Hojenie bolo v poriadku a za pár dní ani nevedel,že mu niečo robili...dnes sa z toho robí veľké haló,ale prv sa robil tento zákrok bez narkózy,pri plnom vedomí len pri lokálnom umrtvení..aj ja som si to pri plnom vedomí v detstve prežila..držím palce..

sevrin
9. sep 2024

@stranakovazuzana0 záleží komu sa to robí v akom veku. Deti po pár dňoch ani nevedia, že im niečo zobrali, štyridsiatnici po pár dňoch idú šalieť z tej bolesti. Ja som si s tým prešiel.

evickuska
9. sep 2024

@mariajakubcova ja to mam za sebou ako 16 rocna 🙈

tina159
9. sep 2024

Ano,moze to zalezat od veku. Ja mam 25 rokov, vyberali mi mandle teraz v juli 2024 na Nitrianskom ORL fakutlnej nemocnici. Čo sa tyka nemocnice a ORL oddelenia ..tam už nikdy viac nič. Čo sa týka zákroku , vyberali mi obe,3 tyzdne na pn v obrovskych bolestiach,žiletky v krku, bolesť sa tahala od uši ako zapal stredneho ucha cez sanku az po koren jazyka. Ako povedala jedna pani pacientka,prežila som 3 porody ale tato bolest je sto raz horšia. Pripravte sa na bolesť,chudnutie,ale potom na radosť a úľavu. Len vam radim v Nitre nie... odišla som na reverz.. drzim palce,vela sil a flectora 🙂))

stranakovazuzana0
9. sep 2024

@sevrin mne vyberali pri plnom vedomí v 14tich a môjmu otcovi tesne pred 40tkou...Nevravim,že je to príjemné..a napr.ja keby som vedela ako strašne to pri plnom vedomí boli,tak by som na to už nikdy nešla...a tiež hojenie po som mala bolestivé a dlhe,no prv to robili aj inou technikou,ako dnes..mne mandle orezavali,teraz sa väčšinou vypaluju...napr.mojmu synovi keď robili tento zákrok v 2 rokoch,tak to bolo určite nebezpečnejšie,(komplikovanejšie)ako keď ho robia 40tnikovi,pretože nemal ešte ani 20kg a nevedel ešte ani vyplývať a fúkať krv poriadne..a myslím si,že v tomto príspevku sa nejedná o dospelého človeka,pretože ten už má nosné mandle vacsinou zaniknuté..

lienka.7
9. sep 2024

@mariajakubcova vyberali mi oboje naraz, najskôr krčné, nosné nakoniec. Bez uspatia. Mala som okolo 10 rokov. V nemocnici som bola 3 dní, keďže to bolo bez komplikácií. Za mna urcite nie jednodňová chirurgia, keďže do 24 hod. dieta musí byť aspoň po dobu 24 hod.sledovane (hrozí zadusenie krvou). Cize sa na toto určite nenechaj ukecat.
Za mňa to určite znáša horšie dospelý, ako dieťa. Cely deň som potom prespala, dostávala som lieky od bolesti a fakt sa to dalo. Ja som sa tešila na zmrzlinu (ktorá sa už vtedy nedávala, ale sľúbili mi ju, čiže som ju mala) 😁