Výber znamienka na tvári - zvoliť laser alebo vyrezanie?

zuzubb007
21. jan 2021

Ahojte baby dali ste si niektorá vyberať znamienka na tvári, zaujíma ma či je lepšie laserom alebo vyrezať, a či jazvu dosť vidno? prípadne koľko sa to hojilo, a či stačí objednať sa len na plastickú kliniku alebo treba aj odporúčanie od kožného?

silceb
21. jan 2021

@zuzubb007 ja som si dávala odstrániť znamienko aj na krku spredu aj na lícnej kosti. Teraz mi to nie vidno, žiadne jazvy a to na krku bolo väčšie. Robila mi to normálna chirurgická, ktorá povedala, že najviac záleží od vášho tela ako sa dokáže rýchlo rana zahojiť.

szdan
21. jan 2021

@zuzubb007 tak hlavne je rozdiel v tom, že po lasere nejde vzorka do labaku, bo je vlastne zničená. Takže bezpečnejšie je určite chirurgicky.
Ak nemáš problémy s hojením jaziev asi by som volila chirurga

zuzubb007
autor
21. jan 2021

jedná sa my iba o tvár, má už tri jazvy čo my vyberali na tele, a teda dve z toho vyzerajú dosť hrozne preto sa pýtam, kamošku mám ktorej vyberali laserom na nohe a akože ostala jej tam jama, tak ťažko si vybrať, poradím sa aj s doktorom samozrejme

szdan
21. jan 2021

@zuzubb007 každý má inú hojivost. Ak sa tak bojíš jazvy, tak je určite aj laser možnosť. Ja mam jaziev po znamienkach viacero a nejako mi nevadia. Jednu aj na líci, tu mam teda už 20 rokov a nie je ani vidno.

manushka
21. jan 2021

ja som si dala vybrat laserom pred 3 rokmi, nevidno nič, iba uplne zblizka ked sa pozriem, tak je tam svetlejšia koža ale kto ma nepozna, že som tam mala znamienko, tak si to vôbec ani nevšimne, vyberali mi v Ziline na sukromnej klinike, kde som sa objednala...

ivka21
21. jan 2021

Ja mam tiež laserom oni to vyšetrujú este pred zákrokom a neostala mi vôbec jazva ani z blízka

zuzubb007
autor
21. jan 2021

@manushka
fakt tak to ste ma troška potešili, a ako dlho ostalo miesto červené alebo teda červenšej farby, lebo po šití som mala skoro rok inú farbu na mieste výberu

zuzubb007
autor
21. jan 2021

@ivka21 super tak to je radosť, vyskúšam sa spýtať tiež by som si na tvári radšej laserom

avril299
21. jan 2021

@zuzubb007 Ahoj, ja mam z cela odstranovane aj chirurgicky aj laserom. Velkost znamienok bola cca 0,5cm.
Po chirurgickom zakroku mi zostala mala jazvicka, ako nic hrozne, vyzera to teda lepsie, jak to znamienko pred tym.
Po laseri mi tam zostal trosicku tmavsi pigment asi o odtien je tmavsie to miesto. Takze neviem Ti poradit, ale asi komfortnejsie mi bolo odstranenie znamienka laserom, kedze to bolo rychlejsie, netrebalo sit a ani ist na vyber stehov.

manushka
21. jan 2021

@zuzubb007 ja som mala asi týždeň chrastičku, potom keď odpadla ostalo to miesto ružové ale nie moc fakt to takmer nebolo vidno a teraz je to už úplne super, ja som nechcela chirurgicky kvôli jazve, mala som ho nad perou a nevyzeralo by to dobre..

luciannka83
21. jan 2021

Ak znamienko trci, vedia ho odpalit takmer bez jazvy. K inemu sa neviem vyjadrit.

zuzubb007
autor
3. feb 2021

čo sa týka laseru, tak dermatológovia to vraj neodporúčajú, že to spaľuje znamienko, a kvôli rakovine a podobne teda neviem sa rozhodnúť, uvidím čo povie kožná

maca654321
25. dec 2021

@ivka21 prosím a kde si bola na vybratie?

ivka21
28. dec 2021

@maca654321 v ruzomberku v spin clinic.

micusa2222
30. aug 2022

@zuzubb007 to ti musí poradiť kožný lekár, aspoň mne na každé znamienko vždy povie, že je veľké, lepšie chirurgický, príp.keď je menšie, že sa to dá aj laserom..to ten kožný najlepšie posúdi, určite nie ty sama