Výber receptu z lekárne po 7 dňoch

Včera o 15:04

Ahhojte, 20.12.2024 mi bol predpisany e-recept. Nemala som cas si ho vyzdvihnut, a kedze su lekarne tieto dni zatvorene, budem si ho moct vybrat este 27.12.2024? Mate niekto sksuenost prosim?

kacena4
Včera o 15:08

no neviem neviem, moze sa ti stat ze uz ho nebude vidiet, kedze je elektronicky a "prepadne", za mna si na to mala mysliet skor nie po sviatkoch ved 5 dni od vydania receptu je dost casu na vyzdvihnutie...

patka06
Včera o 15:08

Ak máš recept platný 7 dní, 27. vyberieš
Neviem odkiaľ si, ale teda lekárne nie sú zatvorené - jedna v meste vždy funguje ako pohotovostná.

soncafarma
Včera o 15:13

Ak to nie su antibiotiká, tak 27meho je posledný deň, kedy si ho môžeš vybrať (recept na antibiotiká platí len 3 dni).

earlgrey
Včera o 15:13

pozrí v appke svojej ZP dokedy platí...tam by to malo písať

lukbe
Včera o 18:48

Nejaká lekaren musí mať pohotovosť. U nás je určite jedna nonstop.

petruldo
Včera o 19:39

eRp je platný sedem dní a za prvý deň sa ráta už deň vystavenia. Teda posledny deň na vybratie eRp vystaveného 20.12. je 26.12.

luliu
Včera o 19:42

Nevyberies ho 27, už bude neplatný

soncafarma
Včera o 19:47

@petruldo Deň vystavenia lekárskeho predpisu sa do lehoty platnosti nezapočítava

petruldo
Včera o 19:50

@soncafarma ale počíta, vlastná skúsenosť

zuzinka888
Včera o 19:52

Musi byt pohotovostna lekaren ktvorena aspon jedna v okrese

soncafarma
Včera o 19:53

@petruldo ja pracujem v lekarni ako magistra, takze nie, den vystavenia sa nepocita 🙂

petruldo
Včera o 19:56

@soncafarma eRp vystavený v pondelok o 7 dní v pondelok už v systéme nebol, takže mi skús poratať ako je to možné

danieli
Včera o 20:10

@petruldo aj ja mam tuto skusenost, presne rovnaku, mozno sa od leta uz nieco zmenilo, ale presne takto mi prepadol recept a sestricka ma sla zozrat, slo pritom o potraviny na recept

petruldo
Včera o 21:10

@patka06 písala som vyššie, eRp vystavený v pondelok sa na ďalší pondelok nedal vybrať, lebo bol expirovany. Tak ako si to mám vysvetliť ak sa deň vystavenia neráta?

patka06
Včera o 21:16

@petruldo Ma 100% sa deň vydania nepočíta, ale nie všetky recepty majú platnosť 7 dní

petruldo
Včera o 21:28

@patka06 štandardný recept, platný 7 dní, nepíšem o ATB ani o eRp z pohotovosti

patka06
Včera o 22:10

@petruldo Potom jedine nejaká systémová chyba, pretože pri 7 dňovej platnosti v pondelok mal byť ešte aktuálny.

lalenka33
Dnes o 00:03

@petruldo záleží o koľkej ti bol recept predpísaný a o koľkej si ho išla vybrať. Keď ti bol predpísaný v pondelok o 9 rano a šla si ho vybrať o 10 , tak už bol expirovaný, lebo prepadol o 9 .

lalenka33
Dnes o 00:04

Autorka 27 ho ešte vyberieš, ale len do hodiny v ktorú ti ho predpísali. A aj počas sviatkov je v každom meste minimalne 1 pohotovostna lekareň od 8 do 22.