Ahhojte, 20.12.2024 mi bol predpisany e-recept. Nemala som cas si ho vyzdvihnut, a kedze su lekarne tieto dni zatvorene, budem si ho moct vybrat este 27.12.2024? Mate niekto sksuenost prosim?
Ak máš recept platný 7 dní, 27. vyberieš
Neviem odkiaľ si, ale teda lekárne nie sú zatvorené - jedna v meste vždy funguje ako pohotovostná.
Ak to nie su antibiotiká, tak 27meho je posledný deň, kedy si ho môžeš vybrať (recept na antibiotiká platí len 3 dni).
pozrí v appke svojej ZP dokedy platí...tam by to malo písať
Nejaká lekaren musí mať pohotovosť. U nás je určite jedna nonstop.
eRp je platný sedem dní a za prvý deň sa ráta už deň vystavenia. Teda posledny deň na vybratie eRp vystaveného 20.12. je 26.12.
Nevyberies ho 27, už bude neplatný
@petruldo Deň vystavenia lekárskeho predpisu sa do lehoty platnosti nezapočítava
@soncafarma ale počíta, vlastná skúsenosť
Musi byt pohotovostna lekaren ktvorena aspon jedna v okrese
@petruldo ja pracujem v lekarni ako magistra, takze nie, den vystavenia sa nepocita 🙂
@soncafarma eRp vystavený v pondelok o 7 dní v pondelok už v systéme nebol, takže mi skús poratať ako je to možné
@danieli
@petruldo
Nič sa nezmenilo
https://www.vszp.sk/sprievodca-pacienta/recepty...
Autorka 27 ho ešte vyberieš, ale len do hodiny v ktorú ti ho predpísali. A aj počas sviatkov je v každom meste minimalne 1 pohotovostna lekareň od 8 do 22.
no neviem neviem, moze sa ti stat ze uz ho nebude vidiet, kedze je elektronicky a "prepadne", za mna si na to mala mysliet skor nie po sviatkoch ved 5 dni od vydania receptu je dost casu na vyzdvihnutie...