Výber mandlí v Poprade

amanda12
13. júl 2014

Boli ste niekto v Poprade vyberať krčné mandle? ako ste boli spokojné?

amanda12
autor
26. júl 2014

nikto?

wicky22
19. aug 2014

Ahoj, ja sa chystam akurat zajtra na vyber krcnych mandli v Poprade, o siedmej rano tam uz mam byt, nalacno. Operaciu budem mat v lokalnej, tak som sa rozhodla, apson viem co so mnou robia. Takze mozem ti dat vediet az ked pridem domov, ako to vsetko prebiehalo 🙂 tusim ze by som tam mala zostat dva dni..Takze v piatok alebo cez vikend uz budem doma.

amanda12
autor
26. aug 2014

@wicky22 ahoj ahoj 🙂 ako si dopadla? všetko ok? čakám podrobné info 😀 ďakujem

wicky22
26. aug 2014

Ahoj, konečne som dostala chut zapnúť noťas. Dnes je to uz 6. den. Rano som prišla na siedmu hodinu toho 20.8, na siedme poschodie kde je ORL oddelenie( na ľavo) a čakala som kedy sa ma niekto ujme. Izbu a príjem aj s klasickým vyšetrením trval az do 9 pol 10 kým sa rozhybali a kým mali izbu resp postel pre mna. Potom to uz malo rýchly spád hned mi napichli kanilu, dali mi tabletku ze ju mam polknut slinami, dostala som injekciu do ritky 😄 a potom este jednu cez kanilu. Nevedela som co skor a medzitým mi doniesli zelene čudo, ze si to mam obliecť. Trosku som si polezala, pokecala s babami na izbe a uz aj prišla sestrička s vozíkom a brali ma. To som uz mala mega stresy, isli sme na prvé poschodie na operačku. Ked prišla doktorka obliekla sa tiez do zeleného a isli sme na to. Sedela som v kresle, skoro ako na ORL ked som bola pred tým na vyšetrenie, dala mi sprej ktory mi spôsobil ze som sa nemohla nadýchnuť a hrdlo mi v tom momente akokeby opuchlo, nemohla som polknut ani slinu akokeby tam ani otvor nebol tak na to sa priprav hihi... Potom opichovanie mandli, to išlo celkom dobre akurat jeden bod bol bolestivý, tuším 4 vpichy do každej mandli. A potom mi uz bolo vsetko jedno lebo som nic necítila, sem tam ked som mala kusocek este citlivý tak mi zase pichla. Toto vsetko dokopy spôsobilo ze som nemohla vôbec ani rozprávať takze som tam poslušne sedela. Misku som si mala držať aby krv stekala z úst tam ale samozrejme som ju mala mimo len tak v rukách 😄 ... Veľa krvi nešlo nemusíš sa báť sa sa to cele prežiť cele to trvalo asi 20-25 minút a potom ma odniesli na izbu a dali mi ľad na krk. Nic dokopy necítiš len si omámena z tých drog 😄 co ti dajú ... A sedela som na posteli a vypluvala sliny trosku s krvou ale len trosku. Pomaly bolesti začínali, u mna od pravého ucha, vôbec som stále nemohla rozprávať a ak tak len zastreto ako retardovana ... Po hodke mi dali infúziu a odľahlo mi trosku ze ma to nebude bolieť. Po 3 hodinách prišiel aj doktor pozriet na mna a mohla som uz aj čaj, ktory bol v izbe ale nikto mi nepovedal az sestrička a to tiez bola jedna taka koza ze wrrrr! Pozerala na mna jak koza ze tam mate čaj na stolíku v takom cajniku ale vyzeralo to ako termoska a nevedela som ci to nie je jednej z bab. Počas dňa som len ležala, spala a pozerala do blba alebo do telefónu alebo som vypluvala sliny. Vecer som sa prinútila a isla prezliect do svojich veci ale vsetko opatrne nesmieš sa predklanat a tak. No a okolo 9 sok dostala injekciu na noc ta bola najparadnejsia lebo ma skoro nebolelo to hrdlo a mohla som spat. Rano ma pustoi domov, v noci mi to nekrvacalo ani nic. A od vtedy lezim doma v posteli. Bolesti doma druhý a tretí den v rámci možnosti ale 4 a 5 den bol pre mna horor lebo ma bolela ľavá strana silnejšie ako pred tým pravá. Az do ucha najlepšie bolo ked som ležala a nic nerobila ani nejedla ale samozrejme polievky soľ sa aspon musela prinútiť. Dnes je 6. den a rano soľ sa konečne nezobudila s trpitelskym výrazom ze si musim dat tabletku inac zomrem. Veka pijem repikoveho čaju aby povlak isiel pekne dole a aby nekrvacalo zajtra dúfam ze bude zase lepsie. Ale vidím to na tých 10 dni minimálne v bolestiach ale dajú sa zvládnuť lebo niektoré su ako pri angine. Ale pri jedení stále trápim a jem zemiakovú kasu, polievky, Monte, prazenicu, rybky v oleji a si namačam chlebík a tak podobne. Aj to len aby som nehladovala uplne ;)

amanda12
autor
27. aug 2014

@wicky22 uff až taký podrobný opis som nečakala ale dakujem 🙂 a nedusila si sa tými slinami ked si to mala umrtvene a nemohla si polykať? a tu tabletku pred si nemohla polknuť s vodou iba slinami? A to si vážne bola iba 1 noc? :O wau. No tej bolesti potom sa nebojím 🙂 skôr toho vyberania 🙂 prajem skoré uzdravenie 🙂 a dakujem

wicky22
27. aug 2014

Haha tak ja som bola tiez zvedava pred operáciou 🙂 slinami som sa nedusila lebo som sedela, dokonca v miernom predklone na tom kresle takze vsetko išlo vonku aj s krvou, koli tomu mi dali tu misku do rúk 😄 ... Ja som mala strašne sucho v ústach kedže som isla na lačno rano a este príjem trval do tej 9 cca takze som povedala sestricke ze tu tabletku nedam so slinami. Tabletka bola malá ale aj tak. Veľmi nechceli aby som pila, ale dovolila mi ist ku umývadlu a zapit ju troskou vody, ale nadšená nebola, ze ked ma bude napínať aby som nemala nic v ústach. No a ano bola som tam len jednu noc, vadsinou takto prepúšťajú tiez som sa necítila este najlepšie ale doma to bolo oveľa lepsie 🙂 vyberania sa nemusíš vôbec báť, nic nebudeš cítiť .... Mne je aj zle z krvi a bolo mi vsetko jedno vtedy len nech uz to je za mnou. Takze operácia v pohode ako u zubára ;)

wicky22
27. aug 2014

@amanda Ďalujem aj ja teda 🙂 dnes uz mi je oveľa lepsie aj začínam jest normalne 🙂

amanda12
autor
29. aug 2014

@wicky22 a nemaš na nich číslo kde sa objednáva? lebo ja mam číslo iba na humenne a to je pre mna daeko. do kolkých týždňov ťa objednali? a tie čo boli pod narkozou tak tie boli asi dlhšie v nemocnici či? A ked ti pichali do mandli injekcie? to bolelo? to ako ked ti u zubara pichajú do dasna či je to horšie? Ako ja vydržím vela, len sa musím na to pripraviť :D

mata0410
21. jún 2018

Mamicky nemate k tejto diskusii aktualne informacie? hlavne co sa tyka deti a celkovej anestezy?

redanna
8. nov 2023

Bol terqz niekto