Ahojte, sestre vŕtali jeden zub, bola predtým na preventívke u všeobecnej, gynekológa aj zubárku mala, nahrala všetko ako mala a zub jej aj tak nepreplatili. Vraj podľa nej preto, lebo v tej peňaženke zdravia nemáme preventívky všetci. Je to naozaj tak, že musia mať preventívky všetci v skupine? Podľa mňa je to blbosť, ale chcem si dať preplatiť dentálnu, tak či zrušiť tú skupinu alebo nie. Vďaka 😁
@mandzula pýtala som sa jej a vraj tam nebolo žiadne odôvodnenie, ja som si doteraz ešte nikdy nič nedávala preplácať, tak neviem ani, ako to vyjadrenie vyzerá 😆
@canis_lupus este mi napadla jedna vec - ked si davam ziadost, po kratkom case mi pride, ze ziadost zaevidovali a ze podmienka preventivnych prehliadok bola splnena. Toto sestre prislo?
Nech im rovno zavola a opyta sa, preco jej nepreplatili.
@canis_lupus pozrite v aplikácii stav žiadosti a tam uvidíš, čo chýbalo
To nemoze byt dovod, ze nemaju vsetci v skupine prevent., ak ona ma, jej to musia preplatit. Jedine vtedy by toto platilo, ak uz ma ona vycerpane na seba a chcela by si uplatnit na niekoho ineho v skupine a ten keby prevent. nemal, tak vtedy to neuplatni. Kamaratke nepreplatili napr. z dovodu, ze vraj si to zubar nevykazal na poistovni.
@canis_lupus nemusia mať všetci preventívky. Aj ja to mám v skupine tak. Nech kukne v žiadostiach.
preventivky musi mat len ten, kto si dava preplatit, nie vsetci
ma zubar zmluvu s VSZP?
Ďakujem všetkým, @kristina74 pozri si, čo tu odpísali a nech si Mária kukne v appke, čo jej tam píše, tak ako hore na screenshote 😁
@liz_lemon má
@nikiki29 to treba urgovat u lekára ak nevykazal výkon.
@canis_lupus netreba aby mali preventívne všetci, len ten čo žiada. Treba pozrieť dôvod
@1andrea111 @ibrunova do poslednej chvíle som čakala a dúfala, že to vykáže a nič 🙄 mám problém len s týmto jedným lekárom. Našťastie to boli menšie sumy.
@nikiki29 ja som kvôli tomu menila zubára. Z Unionu mi chodili upozornenia, ja som ich v kuse urgovala a i tak nič.
Nie nemusia mať všetci. Musíš mať len ty, keď ziadas za seba. Nikdy som ja nemala problém všetko preplatili
V peňaženke sa dá pozrieť predsa kde je problém
@canis_lupus na každého člena je na zuby rocne max 110 ci 120e takže ak to už má vyčerpané od januára nahodou na hygienu napr akebo inu opravu tak nepreplatia
@canis_lupus nemusia mať preventivku všetci. Muz nemá tu 2 ročnú u všeobecného a mne hygienu preplatili. Ked precerpas svoj podiel, tiez to neni problem, stiahnu od ďalšieho zo skupiny.
@nikiki29 tiez sa mi to stalo parkrat..
@canis_lupus kamarátke to zle doktor zapísal a to, čo zapísal nepreplácali, ale potom sa to nejako opravilo
@canis_lupus toto sa aj mne stalo, ze mi tam svietilo ze nevykazany vykon..volala som aj zubarovi, aj som napisala cez ten kontaktny formular...nech to pourguju..ozvala sa mi kocka s vszp a doriesili sme to..inak ale pride mj uplne scestne, ze ked tam nahras blok z pokladne, ktory jd evidovany na danovom, tak ta takto idu natahovat..ved nech urguje vszp toho lekara
Ja som takto volala na ocne, ci vykazali vykon, skoro som skamenela ked mi sestricka povedala, ze ak je len predpis okuliarov tak to nie je vykazany vykon, ale ak aj kontrola a merania a predpis tak to vykazu, mali sme to nakoniec dobre, zmluvny ocny, zmluvna optika, dioptrie nad 4 u syna, normalna kontrola, vsetky preventivky…
@danieli dobre vedieť, my sme našťastie zatiaľ nič nemuseli dávať preplácať sebe ani synom, možno prvému pred 5r očkovanie na rotavírus, ale on bol v Dôvere a tam to myslím bolo úplne ok. Na rok musíme ísť zase k očnému, tu nie je žiadny normálny, tak musíme chodiť k súkromnému, za prehliadku 60€ a ak ešte bude mať aj okuliare, tak no zbohom 😆 ale asi by som to radšej zaplatila z vlastného, ako sa takto doťahovať s nimi...
@canis_lupus mne presne takto raz prišlo a keď som tam podávala reklamáciu že výkon vykazany je, vysvetlili mi že toto dávajú ako dôvod aj vtedy ak sa jedná o úkon, ktorý nespadá do benefitu. Treba si pozrieť čo konkrétne jej robili, nie všetky úkony totiž preplácaju len to nemajú ako inak vyznačiť keďže tie odpovede maju automatizovane. Ukončia to v kroku vykazany vykon a zamietne sa to
@canis_lupus dobrý deň píšem tu za kolegov zubárov👍...áno výkonov je veľa a mohlo sa stať že to neposlal prípadne sa preklepol vo výkone.zavolajte mu, dá sa to pomerne ľahko poriešiť opravou dávkou nebojte..príčiny môžu byť rôzne, raz sa nám stalo že pacientka mala podaný narokovy formular ako eú poistenec a nepriradili to správne v poisťovni lebo nejaká pani tam bola dlho na PN.a raz sme riešili pacientku ktorej to nechceli preplatiť doteraz nevieme prečo lebo na našej strane aj na jej bolo všetko ok..ale napriek tomu to mala zamietnuté a muselo sa to dlho komunikovať.
@canis_lupus ak tam mala na blociku aj anestezu tak nepreplatia ,alebo ak jej robili ten zub v krátkej minulosti (menej ako 3r ) tak ho tiež nepreplatia
Mne teda zatial preplatili vsetko, preto by ma zaujimalo, ci ked nepreplatia, nejako to zdovodnia.
Co teda sestre napisali?