Všetko po laparoskopii vaječníka

vishka
21. máj 2013

Ahojte. Chcem sa poradiť. Som po operácii ,laparoskopicky mi odstránili cystu na vaječníku ( nechal mi tam lekár obal, pretože cysta bola úplne prisatá na vaječník a vaječník mi odstrániť nechcel) a ďalej mi diagnostikovali endometriózu v celej malej panve. Menzes som už dostala, bol bez problémov, bola síce slabšia a kratšia ale bola.
Začala som pociťovať k večeru také slabé pichanie v pravo v podbrušku tam kde som vlastne mala aj tú cystu. Trávenie mám v norme,stolicu mám pravidelnú aj 3x do dňa, vetry podľa jedla. Užívam 2x do dňa zelený jačmeň z listov, kvôli vláknine takže preto som si zvolila túto formu jačmeňa. Vody vypijem okolo 2,5 až 3,5 litra denne vačšinou Lucku zásaditú alebo čistú. S močením problémy nemám, jedine po styku sa mi ťažšie močí.

Preto sa chcem poradiť ako dlho po operácii ste ešte pociťovali ťažkosti a aké poprípade čo vám pomáhalo. ˇMňa operovali 11.4.2013 a červená mrška prišla 13.5.
Ďakujem 😎 😎 😎 😎

cerez
21. máj 2013

@vishka Ja som nejaké väčšie problémy krátko po operácii nemala. Celkom som sa rýchlo dostala fit. Aleeeeeeeeee, po troch mesiacoch som začala mať pravidelne mykózu a úplne sa mi rozhodil hormonálny cyklus. Dr. mi musel nasadiť hormonálnu liečbu. Furt som krvácala. No chaos. Jedna sestrička mi poradila, že po operácii odporúča nasadiť Wobenzym. Vzhľadom k tomu, že ma čaká laparoskopia už druhý krát, tentokrát si tie enzýmy nasadím.

vishka
autor
21. máj 2013

@cerez No , ja cítim po lapke že mi narobila šarapatu hlavne tak celkovo fyzicky.... 2 mesiace mi zakázali športovať, narkóza mi pobabrala ďasná a vrátili sa mi depky....
ideš na ďalšiu lapku? panebože ja by som už nešla.... mala som drenáž, cievku , v noci po operácii som mala šok z narkózy , to vstávanie bola hrôza... a ten plyn... už by som radšej riešial alternatívnu formu, ale tu sa mi to zažalo tak náhle. v decembri som bola na kontrole u doktora , chodím každý tretí mesiac, tak som si to stanovila , kedže moj lekár je onko gyn. a vtedy mi povedal že mám cystu 2,5cm a koniec marca ma chytili neskutočné kŕče a zrazu 5,5x4,7cm cysta a endometrióza viditelná na usg.... vaječník ako malý pomaranč ... primár ma vsunul na najbližší možný termín. niesom padavka, ale aj rakovina sa viac rozrastie keď sa človek otvorí a dostane sa tam vzduch tak prečo hneď riešiť operácie...
Ak chces napíš mi IP a môžeme pokecať 🙂

raza
22. máj 2013

aj ja som mala laparku kvôli cyste vaječníka,dokonca 2krát.

@cerez no wobenzym môže pomôcť, keď máš vodové cysty, ktoré môžu prasknúť,ale pri endometrioze vraj nezmiznú..
@vishka radšej ani nehovor, že by si už na ďalšiu laparku nešla, lebo ja som to tiež hovorila a nakoniec som musela, ale nebanujem, nasadili mi po nej hormonálnu liečbu na 3mesiace a podarilo sa mi otehotnieť 😵 inak moja kamoška mala ísť tiež na opakovanú laparku a ako poslednú záchranu sa niekde dozvedela, žepomáha denne vypiť neviem kolko lanového oleja. skúsila pomohlo, aj doktor sa čudoval 😅 snáď jej už nenarastie... takže vyskúšať prírodné veci je určite fajn, no keď nepomôžu, treba sa liečiť aj liekmi ,alebo laparkou 😉

cerez
22. máj 2013

@raza Nie, ani ja som nemala vodové ale čokoládové. A teraz mám znova. Čaká ma ďalšia operácia. Ten wobenzym som nemyslela ako prevenciu proti cystám ale ako pooperačnú liečbu, aby zápal alebo iné veci, ktoré sa dejú, aby sa telo dokázalo s tým rýchlo vysporiadať. Takto som to myslela. Ináč v januári som mala extrakciu nevyrastenej osmičky, takže som bola zašívaná. Boleli ma všetky zuby na tej strane, hore aj dole. Každú chvíľu ibalgin. Žalúdok ma bolel z neho a jesť sa mi riadne nedalo. Poradili mi opäť tento wobenzym. Mala som k tomu nedôveru. Ale do troch dní som už nemusela riešiť ibalgin. Je to síce drahé, ale po skúsenosti má niečo do seba.

raza
22. máj 2013

@cerez držím ti velmi palce, aby už žiadna hnusná cysta nenarástla 😉

vishka
autor
22. máj 2013

@raza Nooo, uz teraz hadam nic take nebudem musiet absolvovat. Ja este ale deti nechcem, takže neviem ako to so mnou chcu riesit lekari. Ja povazujem aj injekcnu hormonalnu "liecbu" za nie prave vhodnu formu, cisty zisk pre farmakologicky priemysel pretože po vysadeni vlastne musis (odporuca sa) otehotniet ale po tehotenstve sa to moze znova vratit ... tak to teda naozaj liecba byt nemoze, o liecbe hovorme vtedy ked sa to vylieci a uz to nema opakovany progres... To je moj nazor na to cele 🙂 Vraj ako prevencia je dobre uzivat Indonal, je to prirodna forma a ma to dobre ohlasy... Je to cele smutne aky zacarovany kruh je ta medicina s alternativou 🙂

@cerez wobenzym sa berie aj pri onkologickych ochoreniach, obnovuje bunky a neviem este co a pri zenskych veciach som tiez o tom pocula ... Ja som mala velku vodovu. No kazdopadne nam zelam aby nas uz take veci obchadzali 🙂 Dievcata inak, dolezite je aj pH tela, odkysleny organizmus robi velmi vela 🙂 a vela vody 😎

cerez
22. máj 2013

@raza Ďakujem

cerez
22. máj 2013

@vishka Ak sa dajú cysty riešiť aj inou cestou ako operatívne, napr. prírodne prečo nie. Ale to skôr pomôže pri vodnatých cystách. Pretože oni ako vznikli, tak môžu zmiznúť. Vstrebú sa. Ale napr. čokoládová a inej prímesy majú vlastné vyživovanie a môžu prerásť do horších vecí a bujnejú. Ja laparoskopiu neodsudzujem a je to jedno z riešení. Potom nastupuje liečba. Jedna z možností je tehotenstvo. Žena sa akoby vyčistí. Áno, ale je tu "ale". Môže vzniknúť znova. Mne sa bohužiaľ po roku od pôrodu urobili znova. A znova tie isté. A jediné riešenie je len operácia. Potom už musia nastaviť liečbu liekmi, injekciami. Nie som nadšená, ale mám deti a urobím všetko preto, aby sa mi nevytvárali. Čo sa týka toho ľanového oleja áno, aj ja som to užívala. Je to dobrá vec. Aj ľanové semienka, obmedziť alkohol, sladké. Ako prevencia to nie je zlá, ale určite to je aj na hormonálnom podklade. Stres tiež zdraviu nepridá.

romannasport
24. máj 2013

ja mam tiez cistu 4cm a doktorka ze ak po menzese nezmizne ze to pojde operatine bojim sa toho ako to vlastne ide boli to ?ako dlho ste tam boli?

ewca
24. máj 2013

ja som bola kvoli tomuto istemu na laparke uz dvakrat potom mi predpsali hormony, ze dozivotne kvoli endometrioze...ale tak to som si povedala, ze to teda nie a hladala som alternativne metody... a nasla som, velmi mi to pomohl a som dokonca teraz tehotna... taze v pripade zaujmu mi napis IP

maja_r
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
tomika
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
romannasport
7. okt 2013

@tomika ja ju mam stale a zda sa mi ze po menzese zmizne a potom sa opet objavi tak ja neviem musim ist na vysetrenie ale ets enemam cas neda sa to 😒

1236jara
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
marthinna7
1. mar 2017

@ewca môžem sa opýtať aku inú cestu si našla ako náhradu??? Môžeš mi napísať IP?

viktoria523
6. apr 2017

Ahojte mna tiež pred rokom opravovali na cystu a endometriozu a mala som nasadenú aj 6 mesačnú liečbu a bohužiaľ sa mi po 5 mes znova vrátila :( teraz ma pre zmenu 5cm a strašne bolesti chrbta krížov panvy a nie len ked mám menzes . Čaká ma zase operácia som z toho úplne neštátna ze raz to iste musím prežiť .. poradí mi niekto ohľadom inej prevencie ak pozná niekto niečo ..

bobsent
7. apr 2017

@viktoria523 poď do témy endometrióza, tam toho nájdeš...aj povzbudenie. ja som mala 13 rokov endometriózu, román by som mohla napísať čo som všetko vyskúšala.
ale dieťa sa mi podarilo🙂len to trvalo.
chápem tvoje zúfalstvo, aj mne sa endo stále vracala...po prvej laparoskopii a 6 mesačnej liečbe klimaktériom sa mi vrátila po 2 mesiacoch!čisté zúfalstvo.
po pôrode a 10 mesačnej laktácii(nemala som menzes) sa mi vrátila po cca 2 rokoch.

viktoria523
7. apr 2017

@bobsent ďakujem ti za radu . Pridala som a prečítam si snáď niečo povzbudivé :(

mariawa
8. apr 2017

Ahojte žienky ja mám tiež problém cysta a strašne sa toho bojím už ma raz zobrali do nemocnice pre veľke bolesti a mali ma operovať no nakoniec som dostala menštruáciu tak ma poslali domov keďže bolesti prestali doktor povedal že je to len vodnatá cysta čo sa zvykne vstrebať prasknúť to bolo okolo 20.2. No od vtedy chodím na kontroly k svojej gynekologičke , ktorá najprv povedala že nasadí antikoncepciu a to sa vysporiada samo a pri poslednej kontrole povedala že nenasadí a pôjde to von cysta ma stále rovnakú veľkosť 6,4cm nechcem postúpiť operáciu keď to není až tak nutné je možné niečo užívať aby sa ta cysta vstrebala keďže je len vodnatá?

barbi339
29. máj 2018

@cerez 2 x vam robili laparku

cerez
29. máj 2018

@barbi339 áno

barbi339
29. máj 2018

@cerez
@cerez a podarilo sa vam.otehotniet?

cerez
29. máj 2018

áno..podarilo sa

barbi339
29. máj 2018

@cerez po rej 2 laparke?
A mate zdravotny problem.ci

bielamacka3
29. máj 2018

mne vyberali celý vaječnik na Heydukovej vo februari minuly rok a uplne v pohode to bolo, bez problemov....laparoskopicky

cerez
30. máj 2018

@barbi339 Prvú laparku som mala po prvom dieťati..no nedarilo sa mi otehotnieť pri druhom. Mala som kopec cýst aj na vaječníkoch aj mimo nich. Po operácii po istom čase som otehotnela. No aj po druhom pôrode som opäť musela absolvovať druhú laparku. Tam už som mala cystu endometrióznu. Od vtedy ťuk-ťuk-ťuk..dobre.

barbi339
30. máj 2018

@cerez och a to mate pco?? Alebo

cerez
31. máj 2018

@barbi339 bežne sa mi tvorili cysty, ale po pôrode druhého dieťaťa mi už diagnostikovali endometriózu..pco nemám

bielamacka3
13. jún 2018

Dnes som bola na pohovore na anesteziologii, navrhovali mi tú spinálnu anastezu, vraj kvoli tomu, že som mala operované pluca je to lepšie ako celková anesteza, ale ja sa tej spinálnej bojím, aké máte vy skúsenosti? Čaká ma vyberanie maternice.

lucinkaboz
29. jún 2018

@cerez wobenzym sa užíva ako prevencia proti endometrióza. Aj zrastom, to nie je len o hojení rany ale o enzymoch,ktoré naprávajú šarapatu ja som užívalawobenzym asi 3-4mesiace,endometrióza sa nevrátila až po 4rokoch