Ahojte už to mám 3 dní a kvôli tomu nič nemôžem dať do pusy ,lebo všetko ma to štípe a boli... Neviem ani čo to je a ani ako sa toho zbaviť .. bola som aj u zubárky dneska a tá mi zistila že mám vačok na osmičke zube a treba vybrať ten zub ... Prosím pomôžte mi čo mám spraviť s tým jazykom... Už sa naozaj chcem najesť .. :( stretli ste sa už s niečím takým? Prosím prosim poraďte 🙁
@janinah ahoj a na čo je ten tantum verde ?
@margaret24 google povie
Treba čistiť aj jazyk špeciálnou škrabkou
@margaret24 vyzerá to ako to čo mala moja mama, na jednom mieste mala až dieru, presne tak ma boku ako máš ty, tiež nemohla poriadne jesť, a hlavne nejaké chrumkavé a tvrdé jedla , a v ničom necítila chuť. Rok tak bola,lebo ju liečila len obvodná. Potom využila keď ju zastupoval iný dr, a ten ju poslal rovno na ORL, tam dostala antb, vitamíny, lebo vraj jej chýbajú vitamíny a preto to má, a plus mala vysadiť všetko mliečne. Uľavilo sa jej. Ak máš tieto príznaky, budeš mať to isté.
Keď vidím tie pery a vyrážky, tak je to už komplexné. Očividne organizmus trpí a dáva signály. Probiotiká pomôžu postupne a prirodzenou cestou očistiť telo. Ale ak je ten vačok zdrojom infekcie, tak by boli vhodné aj antibiotiká na vyliečenie zápalu.
Plus aspoň dočasne by mala byť intenzívne zvýšená úroveň čistenia ústnej dutiny (kloktaním napr. tantum verde). Pomôcť môžu aj spreje do hrdla - dať aj na jazyk (tantum verde, glimbax, jox...). V lepšej lekárni poradia voľne predajné prostriedky.
Mlieko a mliečne výrobky sa všeobecne odporúča vyradiť pri zápalových ochoreniach, aj sladké potraviny a pečivo.
neviem dg,ale skús striekať tantum verde.