Vredy na stehnách

pellka
2. jún 2021

ahojte najde sa tu Niekto kto ma neustale problem z tym ze ma vredy? Mne sa vzdy robia na stehne zatial som len dostala na 20 dni antibiotika ak nepomozu sa to snad bude nejako riesit ale otazka znie mne vzdy po vrede na stehne ostane tmavy flak 🤔
Nejake skusenosti? Popripade ako ste tie vredy riesili?
Vas lekar alebo vy doma ? Kozna pri ktorej som bola mi povedala ze jedine ze mi zoberie vzorku z vredu ale ten cas som akurat vred nemala ale tak umna sa to objavuje casto nahoda ze som akurat ten cas ziaden nemala potom uz ale nemala volne terminy len predpisala antibiotika ale ziaden odber krvi alebo nieco tak neviem to sa da riesit len vyterom ?

asia83
3. jún 2021

@pellka Áno. Tam zistia presný typ bacila a jeho citlivosť. Čiže zistia, ktoré antibiotiká ho zabijú (eliminujú) a na ktoré je rezistentný (laicky povedané). Aby ste nebrali zbytočne chémiu (antibiotiká). Treba dôverovať doktorom a urobiť ster. Určite je to však stafilokok, a to je liečba na dlho. Ja s ním bojujem už polrok a mám iba mierne zlepšenie. Vredy mám minimálne, skôr mi útočí na sliznice (oči, bradavky, ústa) a mám ho aj na koži.

klaudia4270
12. jún 2021

@pellka ahoj prosim ta ako si na tom ? Pomohlo ti nieco ? Ja to mam tiez nonstop sa mi robia uz mam cele flakate stehna ....som pevnejsia prikladam to k tomu ze ked sa potim a pod tak neviem ci to riesit s dr 🤷‍♀️

petko1979
Odpoveď bola odstránená
Zobraz