Vredy na dvanástorníku

ala76
15. feb 2016

Ahojte.prvy krat mam vredy.poataral sa mi one doktor:(.chcem sa spytat aky bol jedanicek.viem ze mastne korenene sa nesmie, kava zrnkova.
Moze sa pit nesca?sladkosti?.dakujem.

janinah
15. feb 2016

Ako sa vie doktor postarať o vred? vygoogluješ kopu rád ohľadom stravy,pozeraj šetriaca dieta,v nemocnici máš dietne sestry,ktoré ti môžu poradiť, u nás taká poradcovská služba existuje,informuj sa u vás

ala76
autor
15. feb 2016

Chodim s tenisovym laktom na ortopediu.predpisal mi tabletky stym ze sa spytal ze ci mam problem zo zaludkom.povedala som ze nie.naordinoval mi 2 davku.ja som si letak neprecitala(vacsinou necitam letaky ked mam lieky na predpis)ale kd ma zacal bolet zaludok na 5 den a dlhsie tak som si precitala letak a tam bolo pisane ze max.denna davka je 1 tabl.a tym mi vlastne vznikol vred.dakujem za rady.

maria123
15. feb 2016

som sa pousmiala,to ako sa ti o to postaral doktor?ja som mala vred ,ale k doktorovi ma donutila dojst bolest hlavne v noci a nalacno,a bola gastro sonda,vred sa moze aj spontanne vyhojit,resp.po liekoch na to urcenych,na znizenie kyseliny,kavu s mliekom,nie nalacno mozes,a inu dietu som ani nemala

janinah
15. feb 2016

@ala76 vred sa neurobí za pár dní z tabletiek,už tam bol a tteraz sa prejavil

pofy1
16. feb 2016

nescu určite nepi, to by som neodporúčala ani zdravým ľuďom nie to ešte s vredom na žalúdku. Ak kávu, tak zrnkovú a hlavne kvalitnú - neprepálenú, pomaly praženú, ktorá nespôsobuje acidózu. Sladkosti tie radšej vynechaj, žalúdok potrebuje odpočívať, takže ho netreba sústavne zaťažovať jedlom. Vyberaj si kvalitné potraviny, zemiaky - bataty - ľahšie stráviteľné, olivový olej extra panenský, veľa zeleniny, surovej, ľanové semienka....a skúsila by som aj zeolit - http://bodysolutions.sk/produkt/zeomineral-ente...

sendy182
16. feb 2016

@ala76 urcite dietu....kavu by som vynechala....popozeraj na nete....

mamazem
17. feb 2016

Nekombinujte kávu s mliekom, ani s ničím mliečnym a to dlhodobo, to je pre dvanástorník veľmi zlá kombinácia. Upraví sa aj stav lakťa. Pred kávou a po nej hodinu nič nejesť (ak teda neviete s pitím skončiť). Na dvanástinkový vred pozrite chioskú mastichu:
https://www.modrykonik.sk/market/bazaar_food_sl...

ala76
autor
18. feb 2016

@mamazem nemam problem prestat pit kavu ja ju pijem pre chut 🙂 ,dakujem.