Vrátili sa vám po sklerotizácii krčové žily?

michaelove22
18. jún 2023

Ahojte zienky, tie co ste absolvovali sklerotizaciu krcovych zil, vratili sa Vam? Ak ano, ako dlho ste mali pokoj.. Mali ste nejake necakane problemy/tazkosti spojene so zakrokom? Dakujem

kakakina
18. jún 2023

Áno vrátili aj po chirurgickom vybratí sa objavili.Problémy som ale nemala žiadne

michaelove22
autor
18. jún 2023

@kakakina mozem sa este spytat ze po akom case su spat?

walentina7
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
zefyra
18. jún 2023

@michaelove22 Mne nie, je to už 20 rokov.

silvia2013
18. jún 2023

Kamoska je akurat po 3 ti krat po operacii, vracia sa to .

adulka07
18. jún 2023

@michaelove22 odstraňovali mi chirurgický v 2018 ...3 roky bola noha pekná a hlavne nebolela ...potom sa začali žily vracať...teraz v marci mi ich odstraňoval lekár laserovým vláknom a ešte jednu chcel sklerotizovat ale bola kľukatá a nevedel tam dostať penu tak ju ošetril laserom...zatiaľ sa to hojí ...som zvedavá dokedy to vydrží. ..

michaelove22
autor
18. jún 2023

@walentina7 och to potesi ;(

michaelove22
autor
18. jún 2023

@adulka07 vsak toto, ked to ma asi raz clovek geneticky dane nenarobi nic :(

michaelove22
autor
18. jún 2023

@adulka07 a tiez len na jednej nohe mate krcove zily?

adulka07
18. jún 2023

@michaelove22 áno...iba na ľavej...lekár mi povedal ,že žilové ochorenie ,nie je estetické ochorenie ale celoživotné...že keď budem chodiť pravidelne každý rok na kontrolu tak to vždy včas ošetrí...však sklerotizacia by stála 60€ ale nedalo sa ,tak robil laserom za 130€..to ešte nie je taká hrozna cena,že by som raz ročne neobsolvovala..a hlavne ,že má už tak nohy nebolia v noci ako predtým

elief
18. jún 2023

Ja teda sklerotizaciu za sebou nemám, ale mám obe nohy klasicky operované, jedna 19 rokov, druhá 11rokov, pri druhej operácii mi bolo povedané, že s odstupom času bude nutná ešte jedna operácia, bolo to už v dosť zlom stave, ale ... Ja nosím kompresné pančuchy roky rokúce... A nohy sa držia v poriadku, mám dedičné predispozície ku kŕčovým žilám, dve tehotenstvá že sebou, aj nadváhu - tú som už vyriešila a dúfam, že navždy 🙏🙏🙏 na nosenie pančúch ja nedám dopustiť, nohy mi neopúchajú, nebolia, žily sa " nevracajú"

viera
19. jún 2023

@elief no ja neviem s tou nadvahou….Ale videla som vela ci uz muzov alebo zien co boli chudí a mali krcove zily…Tak ja neviem ci to ma az tak s tym suvis(nadvaha)..Ja viem,ze sa to tu dokola hovori ale….

elief
19. jún 2023

@viera samozrejme, že žily majú aj štíhli ľudia, ale teda nadváha určite nikomu neprospieva, na nohy je to veľká záťaž

viera
19. jún 2023

@elief Ano to viem...Len chcela som tym povedat ze hlavna pricina nebude v nadvahe...

adulka07
19. jún 2023

@viera máš pravdu...mne sa začali robiť už na strednej škole a zhoršili sa počas tehotenstva a to som mala menej kíl ako teraz 🤭...mal ich aj môj otec.. je to dedične

elief
19. jún 2023

@viera to ani nikde netvrdím, u mňa je základ dedičstvo po oboch rodičoch

malinoismum
19. jún 2023

Ja si teda aspoň myslím že som
Chuda 😅😅😅 (168/55kg) ale mám veru aj ja a iba na ľavej…. Geneticky po mame. Ale toto nebudem asi riešiť ešte, kým toho nieje viac.
Baby ale je pravda, že ked sú žily nad kolenom tak je to zle - a treba ísť na angiologiu?

adulka07
19. jún 2023

@malinoismum angiolog je cievny lekár...ja chodím do cievneho centra v Košiciach...môj lekár je cievny chirurg..takú ako máš ty mi chcel sklerotizovat ale nedalo sa tak to ošetril laserom...bolo to pred mesiacom

malinoismum
19. jún 2023

@adulka07 to vážne?! Vďaka za skúsenosť! Ja že takéto moje sa “neriešia” 😳

radussska999
16. aug 2023

@adulka07 ahoj prosím ťa kde v KE si bola a čo to stojí?

adulka07
16. aug 2023

@radussska999 ja chodím k MUDr Andrej Smola

rebecca8
26. nov 2023

Ahojte baby, prosím vás mali ste niekto po SKLEROTIZACII nejaké škvrny? Niečo ako hnedé fľaky, tak mi to opísala doktorka, že to môže prísť po sklerotizacii....tak že.co očakávať 🙄 a po akom čase od sklerotizacie ste videli výsledok? Som týždeň po, no nevidím zatiaľ nič 🙄