Vrátenie liekov Progestanelle do lekárne

vkatush
10. feb 2024

Ahojte.
Otázka. Nikdy som nevracala lieky do lekárne.

Mám otvorené veľké balenie, použila som možno 4 tabletky, používať nebudem. Viem, že sa vracajú lieky po záruke, ale čo také, čo sa ešte môžu, ale nebudú používať. Môžem vrátiť aj také ?

timea301196
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
martinkatinka
10. feb 2024

@timea301196 predaj liekov cez internet, ak nie si lekáreň, je trestný

jajawka
10. feb 2024

@vkatush v lekárni použité lieky nevzali, každý má na krabičke svoj QRkod, ktorý sa pri predaji otukne a druhýkrát sa už predať nedá. Rozdávať ich "len tak", kto príde a vypýta sa ich, predpokladám, ze v lekárni nebudú. Magistra povedala, že ich môže dať medzi lieky po expirácii, prípadne mám skúsiť ambulantných lekárov, či by nevzali.

timea301196
10. feb 2024

@martinkatinka no koľko žien predáva lieky

diewcatqoo
10. feb 2024

Odnes svojmu gynekologovi. Mne uz parkrat moja lekarka dala takto lieky priamo z ordinacie, co jej tam niekto priniesol nedouzivane a este v zaruke.

vkatush
autor
10. feb 2024

@martinkatinka
Predávať ich nechcem, príde mi barbarské priživovať sa na niekoho zdravotnom stave.
Doteraz si pamätám, ako jedna baba chcela platiť za jednu tabletku ibuprofénu, lebo ju bolela veľmi hlava a myslela si, že je to úplne normálne, lebo lieky sú drahé. Najlepšie by bolo, keby lieky boli dostupné pre každého, kto to potrebuje. Preto moja otázka, či sa dajú ďalej vrátiť do lekárne (napr mám aj veľa tej Senovky a Benedikta, keď som sa snažila zachrániť kojenie, tiež skúsim dať do lekárne, aj keď to sú vedené tuším ako vitamíny a nie ako lieky).

Ďakujem za rady baby.

lelelienka
10. feb 2024

Samozrejme ze mozes vratit, co ine by si s nimi chcela robit? Oni ich ekologicky zlikviduju, do odpadu sa hadzat nesmu! Ziadne lieky ani vitaminy.

lelelienka
10. feb 2024

@jajawka v lekarni pouzite lieky musia vziat a zlikvidovat ich, to som este nepocula ze by nevzali.

lulu1812
10. feb 2024

@vkatush napriklad ja som kupila senovku a benedikt a v skupine som to ponukla kedze uz som prestala dojcit. Zas je rozdiel predavat lieky a lieky...

jajawka
11. feb 2024

@lelelienka Samozrejme, že zoberú na likvidáciu. Ale pôvodný príspevok je o liekoch, ktoré používateľka nechce dať na likvidáciu, pretože ešte neexpirovali. Chce ich posunúť ďalším užívateľom a pýta sa, či také lieky lekáreň zoberie. Vysvetlila som jej, že za týmto účelom ich lekáreň od nej nevezme.

jarkahg
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
timea301196
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
sisska96
6. aug 2024

@timea301196 to teraz vážne?