Syn užíval rok Beloretin na akne. Plet sa mu krasne zlepsila. Akne úplne zmyzlo. Po roku prestal uživať Beloretin a akne sa mu po čase úplne vrátilo. Ako pred uživaním Beloretinu.Teraz užíva kozmetiku tea tree. Ku kožnej ideme až v júni. Nemá náhodou niekto z vas kúsenosti čo v takomto prípade? Dakujem pekne za rady.
@domiklik syn má silné akné, na celej tvári aj na hrudi. Tvár máva dosť červenú. Používa len čistiacu emulziu aj krém na akné z radu tea tree. Pozerala som emulzie s retinoidom. Len neviem akú koncentráciu mám vybrať, keď má také silnejšie akné, asi potom aj silnejšiu koncentráciu? Prosím Vás a akú kozmetiku ste užívali popri emulzii? Ďakujem.
@iveta7677 GRANACTIVE RETINOID 5% IN Squalane od The ordinary, ale kožný lekár vám môže predpísať aj niečo silnejšie (účinnejšie) a lacnejšie... dôležité je, aby retinol, retinoid (všetko je to vitamín A) pôsobil aspoň 30 minút a aby syn po takomto preparáte kožu dostatočne hydratoval... Najlepšie krémom, ktorý neupchava póry a obnovuje koznu bariéru čiže hľadajte nekomedogenne produkty. Koznu bariéru obnovujú cica krémy, resp. Krémy s výťažkom rastliny centella asiatica...
@iveta7677 ťažko povedať, čo tym výrobca myslí... Retinoid, retinol, tretinoin sú deriváty vitamínu A, a maju viac účelne použitie, napr. odstraňuji odumreté kožné bunky, liečia akné, odstraňujú jazvy a škvrny po akné, zmenšujú pory, napomáhajú tvorbe kolagénu a samozrejme vyhadzujú aj vrasky, takže je to taka viacúčelová záležitosť, nie je to len na akné. Retinol, retinoid si viete kúpiť vo forme kozmetiky, tretinoin to je už iná káva, to musí predpísať lekár, je to na také ťažšie stavy... Neviem, aký typ akné ma vás syn, takže nechcem vám zle poradiť 🙄 ale toto su vedomosti, ktore mam. Mne retinoid pomohol, ale hovorím každý sme iny. Myslím, že za vyskúšanie to stojí. Co sa týka liečby akné, sú samozrejme aj iné účinné látky, ktoré pomahaju: kyselina azelaova (u nás sa dá kúpiť vo forme krému skinoren, len neviem ci to nie je na predpis), niacinamid, panthenol, z kórejskej kozmetiky propolis, alebo centella asiatica.
Ja pevne verím, že vášmu synovi pomôže, dermatológ, mne bohužiaľ nepomohol a musela som testovať veľa veci na sebe.
Konkrétne tento retinoid v skvalane som vám odporučila preto, lebo skvalan ma výborne hydratačné schopnosti a neupchava pory, takze syn by sa potom nemal veľmi zosupat. Bez ohľadu na to, či ho objednáte alebo nie, dajte vedieť ako syn dopadol 🙂 kľudne aj do súkromnej spravy
@iveta7677 dobry deň, skúsila by som ten Tea tree vymaniť za niečo iné... Predsa len oproti tomu beloretine, čo je silný retinoid je Tea tree také nič... Ake akné ma vás syn? Ake druhý kozmetiky používa? (krem, čistiaca emulzia, sérum) hydratuje dostatočne? Veľa vecí to môže ovplyvniť.... Ak vás syn užíval liečivo z obsahom retinoidu, tak by som pokračovala s kozmetikou s obsahom tejto účinnej látky v slabšej koncentrácii spolu s nejakou hydratáciu, napr ordinary alebo geek and Georgious su veľmi fajn, ale tak každá pleť je iná, to co pomohlo mne nemusí pomôcť vášmu synovi... Prajem veľa šťastia 🙂