Dobrý deň, asi pred trištvrte rokom som ukončila liečbu na akné tabletkami Beloretin ( známe aj pod názvom Roacuttane). Mala som akné na tvári aj na chrbte a brala som ich asi polroka, pleť sa mi pekne vyliečila a na cca trištvrte roka som mala pokoj, no potom sa mi začali objavovať menšie vyrážky na tvári, nejako som to neriešila na začiatku, ale čoraz viac sa to zhoršuje a bojim sa, že sa to vráti do stavu ako to bolo pred tým. Mali ste stym niekto skúsenosť, že sa po liečbe akné vrátilo? Ak áno brali ste ich znova druhý krát ? Lebo rozmýšľam že pôjdem za koznou nech mi ich predpíše znovu a dúfam že už sa potom nevrátia.
Áno, vrátilo sa mi to, ale nie v takej miere ako pred liečbou. Po pôrode sa mi zhoršilo akné, aj mi dr navrhla roacuttane, ale už som to nechcela.
Pozri ig profil clear skin with Soňa
Čo sa týka akné, dobre zaberajú aj séra s kyselinou salicylovou, alebo kys. azelaovou. Prípadne niektorí dermatológovia predpisujú aj antibiotické pleťové vody. Čo sa týka retinoidov, môžu mať vplyv na poškodenie plodu a preto by sa nemali užívať pred ani počas tehotenstva. Ideláne v dostatočnom odstupe (až 1 rok) pred plánovaným otehotnením. Tak treba zvážiť aj to, ak je to pre teba aktuálne.