Vrásky v 25 rokoch

lula3108
11. okt 2018

Ahojte, potrebovala by som poradiť. V poslednom roku sa mi urobili fakt dosť hlboké vrásky na čele aj v okolí očí. Mám len 25, ale veľmi suchú pokožku. Na čele mám dve čiarky ktoré sú dosť viditeľné a okolo očí tiež. Poznáte nejaký fakt dobrý krém, ktorým by sa to dalo ešte upraviť? Na botox fakt nechcem ísť :D

siska53
11. okt 2018

@lula3108 ze vraj to je nedostatkom vitaminu A..a plus nie voda,ale.tuky zabezpecia plnost pokozly,cize aby sa netvorili vrasky..ale nviem,fistaci jest dostatocne mnozstvo tukov,to bol len dokument,kde ale nebol konkretny navod,ako na to..

maminuska
11. okt 2018

@lula3108 botox ti s týmto nepomôže. Skús normálne injekcie kyseliny hyaluronovej . Túto obsahuje aj krem eucerin .

gabika128
11. okt 2018

Ja si kupujem krém eucerin a som spokojná, ale zatiaľ si kupujem iba z rady aquaporin, keďže vrásky ešte nie sú úplne viditeľné, iba na čele som mala jednu, ktorá sa trošku znormalizovala, neskôr prejdem na inú radu s kyselinou hyaluronovou. Keďže máš 25 tak by som odporučila asi z rady Hyal-Urea pre suchú pleť s vráskami. Ostatné mi prídu už pre staršiu pleť 😐 alebo sa opýtaj v lekárni na iné značky možno ti dajú aj vzorky

ebi88
11. okt 2018

Moze to byt docasne ja som mala vrasky na cele stale cez skuskove, alebo ked som nevyspata unavena, vtedy viem ze treba nieco zmenit, stravu oddych atd.

keksik83
11. okt 2018

@lula3108 prečo nie botox? botox je látka, ktorá v raduje z funkcie svaly - svalmi nehýbe, nekrcis čelo, nestahujes obočie, a teda vrásky sa tvoria. botox sa odporúča ženám do cca 35 - 40 rokov ako hlavné prevencia vzniku vrások. ak už vrásky máš, treba použiť jedine výplň, a to kyselinu. môj s tým všetkým robí, tak viem, o čom vravím. mam 35, botox som mala už 2x, čelo krásne vypnuté, vŕšku žiadnu, nikto pritom ani netuší, že som ho mala, tvárim sa normálne, nijaký vyjaveny výraz, treba ísť s tým totiž k odborníkovi a nedávať si ho pichat u kozmeticky. ☺️ Co sa tyka krémov, treba hlavne hydratačné, pozeraj zloženie, vitamín C, kyselina hyaluronova. hydratovat treba aj zvnútra, veľa spánku, zdravá strava, pohyb, nefajčit. No a veľa robí aj genetika. Ak mala skoro vrásky aj tvoja mama, nevyhnes sa im v mladšom veku ani ty, bohužiaľ.

keksik83
11. okt 2018

@lula3108 píšem ako Maďar, sorry, telefón a opravy. hádam rozumieš 😆

maminuska
11. okt 2018

Genetika je podľa mňa základ. Ja mám 43 rokov a mám asi 4 šedivé vlasy, moja mama 65 a nefarbí sa lebo má jemne prešedivené iba boky. Do 40 som nemala žiadne vrásky, ale po 40 mi začali jemne ovísať kútiky úst .. a toma riadne štvalo , asi pred týždňom som bola si dať pichnút kyselinu h a efekt je krásny.

deti95060810
11. okt 2018

no čo ti poviem po 25 tke už začína stárnutie - vidno to najmä na pleti...
porovnaj si kočky v 17 tich rokoch a o 10 rokov neskoršie....pomaly ale isto...😉

sissi2183
11. okt 2018

@deti95060810 nesuhlasim. Su dievcata, ktore maju vrasky na cele uz 16tich. Vcera som prave tu na mk videla 18rocnu dceru jednej maminy, ktora mala riadnu vrasku na cele z vrastenia cela. Naopak poznam zeny 40rocne, ktore vrasky nemaju vobec.
Zavisi to od mimiky a samozrejme aj dalsich faktorov ako zivotosprava, genetika, atd.
@lula3108 botox sa hlavne v mladom veku odporuca na oducenie od niektorych mimickych zlozvykov, kvoli ktorym vrasky vznikaju.
Skusenost nemam, ale mam znamu, ktora ma botox na cele, vobec som si to na nej nevsimla, az ked mi to sama povedala.

novana
11. okt 2018

Krémy "s kyselinou hyaluronovou" sú len biznis. Už som to tu písala - 1ml kyseliny hyaluronovej stojí cca 200€. 50ml krému stojí cca 20€. To hovorí za všetko. Naviac, laicky povedané - kyselina sa musí aplikovať injekčne, ináč je bez účinkov. Botox je jed, v tak mladom veku určite nie. Svaly, ktoré sa nehýbu, atrofujú a pri dlhoročnom opakovanom aplikovaní nakoniec na tvári ostane len koža. (názor lekárky, odborníčky v plastickej chirurgii) Keď už, tak na hlboké vrásky hustejšiu kyselinu hyaluronovú, efekt vydrží aj niekoľko rokov. Skús pravidelné masáže, ráno i večer, i keď vrásku, už vytvorenú, nič nevyžehlí úplne. Preto treba dbať na prevenciu, a to hlavne správnou životosprávou, masážami a potom už stačí aj najlacnejšia Nivea alebo domáca bravčová masť či maslo. 🙂

tenerifka
11. okt 2018

@maminuska ako dlho ta jedna injekcia vydrzi? A ako dlho trva ta procedura pichania? Nie je to potom vidno?Ja mam 44, a tiez sa chystam dat si okolo pier, chcem pockat este tak rok, lebo s mojou mastnou pletou to je celkom ok, ale aby som mala predstavu, co ma caka

maminuska
11. okt 2018

@tenerifka ja som mala len pri kútikoch úst, tie mi poklesávali a s prepáčením ma to "sralo ", opichávanie aj s prípravou trvalo asi 10 minut , je to veľmi tenkou ihlou , dá sa to v pohode vydržať, nepríjemné však bolo keď mi pichala z vnútornej strany kútika , na jednej aj druhej strane som mala asi 5 vpichov , dokopy teda asi 10 vpichov. Vydrží to od 3 -6 mesiacov mi povedala , podľa toho ako rýchlo sa bude vstrebávať a to je vraj u každého človeka individuálne.

tenerifka
11. okt 2018

@maminuska este mi napis prosim, nemala si to v prve dni opuchnute?

tenerifka
11. okt 2018

@maminuska este mi napis prosim, nemala si to v prve dni opuchnute?

maminuska
11. okt 2018

@tenerifka ano , jemné opuchy boli , ale nič strašné , do 3 dní to zmizlo . Ten kto ťa nepozná ani by si to nevšimol.

tenerifka
11. okt 2018

@maminuska ok, dakujem za odpoved

lula3108
autor
12. okt 2018

Botoxu sa trochu bojim, predsa len este som mlada a viem ze to treba opakovat takze nerada by som chodila dalsich 40 rokov na botox. Ja dost casto krcim celo, vacsinu si to ani neuvedomujem a z toho tam mame uz take tri ciarky ktore su vidielne. Preto som chcela nejaky lepsi krem, ktory by mi to vedel aspon spomalit...mam sice hydratacne kremy, ale nemam pocit ze by mi to pomahalo, hlavne okolo oci ked zmurim tak vidim ze mam hrozne suchu a uz teda aj vraskavu kozu😲

popripade nemate skusenosti s nejakymi kozmetickymi procedurami? galvanizacia alebo mezoterapia?

e_lenka
12. okt 2018

@lula3108 vyskusaj tvarovu gymnastiku. Ale chce to pravidelnost a naozaj poctive cvicenie. Ja inak uz 2 roky pouzivam vylucne oleje (arganovy, hroznovy a ruzovy) na striedacku podla nalady a plet mam ovela lepsiu ako pred 10 rokmi, ked som mala 28..

keksik83
12. okt 2018

@lula3108 botox vôbec netreba opakovať. Účinok je cca 3-9 mesiacov, každé telo ho odbúrava inak. Účinok pomaly ustupuje, svalmi začínaš opäť normálne hýbať. Teda lepšie povedané, odvyknes si hýbať nimi, teda ak máš zvyk napr krčiť čelo, budes ho krčiť menej, odnaucis sa. ☺️ Máš mylnu predstavu. ☺️

keksik83
12. okt 2018

@maminuska na zdvihnutie kútikom úst ti dávali botox - opichli svaly, ktoré ti kútiky ťahali dolu. Kyska sa pichá do nosovoústnych vrasok, keďže je to vyplnovy materiál. Aj mojej mame to robili už 2x. Efekt je fakt super. ☺️

keksik83
12. okt 2018

@tenerifka chceš vyplniť vrásky nad perou? Chápem dobre? Pomôže kyselina do hornej pery, ktorá pery krásne vyhladí, hydratuje, vypne. Máš na mysli teda trochu iný zákrok, ako je zdvihnutie kútikom a odstránenie smutného výrazu. Pri pichanie kyseliny do pier sa dava na pery znecitlivejuci gél - emla, navyše samotné injekcie obsahujú Mezocain. Neboli to, je to však nepríjemné. Opuch je cca týždeň. Ja som mala aj riadne modriny. ☺️

tenerifka
12. okt 2018

@keksik83 ano, presne. Ked som sa bola informovat, na tej klinike mi povedali, ze musim pocitat s tym, ze to mozno budem mat potom dost opuchnute a zvacsene pery...nechcem vyzerat ako kacka, preto zatial odolavam, kedze to nie je este velmi nutne

keksik83
12. okt 2018

@tenerifka ono záleží od toho, koľko ti pichnúť na 1x, ako pichnúť a co/aký typ. Najlepšia na trhu je Juvederm, potom Teosyal RHA2. Sú zosietovane, teda prispôsobujú sa vlastnému tvaru pier, nedostávajú tak kacickovsky. Je dobré dat si tak 1ml, potom v prípade potreby doplniť. Opuch po zákroku zmizne do par dni. Mne napr nikto neuhadne kysku v perach. ☺️

keksik83
12. okt 2018

Takto vyzerajú moje pery po roku. Mam teosyal RHA2 2ml, kedze som aj svoje pery mala väčšie a menej by sa stratilo.

tenerifka
12. okt 2018

@keksik83 mas to naozaj velmi pekne...a ze po roku, super

novana
12. okt 2018

@keksik83, ty si pri pichani do maminuškiných kútikov asistovala, keď tvrdíš, že jej pichali botox? Mojej kamarátke na dvihnutie kútikov tiež použili kyselinu hyaluronovú. Zmienila si sa, že si mala botox 2x a čelo krásne vypnuté, no hneď nato napíšeš, že botox opakovať netreba. Ten tvoj telefón si naozaj píše, ako sa mu to práve hodí.
btw pichá sa LEN zosieťovaná kyselina. 😉 Od toho (a nielen), ako zosieťovaná je, závisí trvanie výsledku po zákroku.

adamhana
12. okt 2018

na vrasky je uzasna monoderma a osobne mam vybornu skusenost s hroznovym olejom na plet, oboje dokazu mierne vrasky vyhladit...nieco silnejsie, na to mas este cas

liduska12
12. okt 2018

Ja mam 26 a zacala som si davat morsky kolagen. Davam si to kvoli tomu, ze mi praskaju klby pri cviceni po dvoch porodoch, ale je to celkovo dobre na plet a vrasky, skus si popri kremom davat aj kolagen. Docitala som sa, ze najlepsi je praskovy morsky kolagen (skusam teraz INCA Collagen, ale len treti den zatial a az po mesiaci najskor asi bude vidno nejaky vysledok). Kamoska mi spominala, ze aj konsky kolagen je dobry na vrasky, ale ten som zatial neskumala...

novana
12. okt 2018

@adamhana, pozrela si si zloženie? Monoderma je sám silikón, po ktorom síce pleť pôsobí na dotyk hebko, ale pod silikónom pleť vôbec nedýcha, a to veru žiadna sláva nie je.

adamhana
12. okt 2018

@novana nie nepozerala som si zlozenie, lebo nie som farmaceut, ani lekar, ani chemik a vobec tomu nerozumiem.....Ja mam x rocne skusenosti a jej efekt urcite nie je iba na oko a iba na dotyk......ale presviedcat nikoho nebudem. autorka sa pytala, napisaa som svoju skusenost...