Ahojte. Verím že vy mi poradíte, na základe svojich skúseností 😉
Dozrela som do štádia (40+ - ), kedy by si moje čelo zaslúžlo nejakú "anti age" starostlivosť. Sérum, krém, maska....
S akým produktom máte dobrú skúsenosť.
Ďakujem
v tvojom veku uz ziadny krem/maska/serum nepomoze 😉 zmiernia sice trosku vrasky, ale ak sa ich chces zbavit tak botox + hyaluronka
@marygk
@mirage
@ayanamirei
Baby ďakujem, ako tak čítam tak tomu botoxu sa asi nevyhnem..... Je dosť hlboká, teda oni sú až dve 🙆♀️. Genetika mi dopriala 😉
@ellaafi aj ked si das botox, aj tak sa treba starat o tie vrasky a celu plet komplexne. Nie je to len o genetike, je to hlavne o starostlivosti o plet. Najlepsi a najlacnejsi anti-aging je SPF a vyhybanie sa opalovaniu. SPF sa pouziva celorocne, ja si ho davam aj ked som cely den doma lebo mame vleke okna a UV ziarenie prenika aj cez sklo a sposobuje starnutie pleti. Okrem SPF je vedecky dokazany iba retinoid, resp. retinoidy. Je za tym celkom veda a odporucam si zacat studovat relevantne zdroje, za mna napr. blog Aestheholic od Zuzky Zavodskej alebo zrkadielko.sk.
Netreba vobec investovat do extra drahych znaciek, dnes uz je chvalaboku siroka ponuka za velmi dobre ceny a s ozajstymi ucinkami (The Ordinary, Inkey list, Revolution...).
Plet si treba vyslovene hyckat, chranit si ju a zaroven jej dopriat vsetko (hydrataciu, exfoliaciu, retinoidy, peptidy, no najma to SPF celorocne), urcite aj botox pomoze (hoci ja ho odmietam, rovnako ako vyplne) aj vyplne, no tam to nekonci. Dnes mame neskutocne moznosti a vieme starnut uz ovela pomalsie 😉
Jednoznačne botox a ďalej už len efektívna skincare.
Aj moja mamina sa chysta na botox, vrasky hnevu ma hlboke, tam asi krém nepomoze...
Ja som bola tiež na botoxe teraz vo štvrtok prvý krát mám 31 zatial som spokojná zabral čelom nekrčím vrásky som tam mala úplne mini hádam sa vytiahnu ak nie tak bude potreba asi aj trošku výplne. Botox je dobrý jedine vtedy ak máš dosť veľkú mimiku v tej oblasti kde si to chceš dať pichnúť.Ale pozor botox neni výplňový materiál len blokuje pohyblivosť svalu aby si nekrčila čelom alebo okolím očí a hlavne aby ti nevznikali nové vrásky a tie čo tam už máš aby sa neprehlbovali viac a viac.Lebo ludia si velá krát myslia že botox tie vrásky neviem ako vyhladí ale nie.Vrásky ti síce trošku vypne ale nečakaj zázrak. Na to sú výplne ak chceš aby sa tá vráska úplne stratila.Tiež sa dávajú injekčne.Napr kyselina hyaluronová atd.Hádam som trošku rozdiel vysvetlila
@natashka ochranný faktor 😉
Ahoj, skvelý efekt má botox alebo výplň kyselinou hyaluronovou. Ja som vo veku 30+ a dala som si napichať botox do vrások na čele. Malo to vydržať pol roka a už to mám 7 mesiacov a stále funguje. A ak chceš dobrú kozmetiku pozri institut estederm, vyrába to bioderma je to ich salónová kozmetika a je super.