Vraj mám vysoké čelo

27. aug 2022

Ahojte píšem anonym lebo ma môže niekto spoznať a je to pre mňa “chúlostiva” téma . Začalo mi veľa ľudí hovoriť že mám strasne vysoké čelo , dokonca sa mi smiali ( podotýkam ze toto boli ľudia okolo 60) ze to musím byt z rodiny vysokého čela a takéto poznámky .. som pár mesiacov po pôrode kde mi prirodzene vypadávajú vlasy+ prežívam veľký stres v živote momentálne a ostala som z toho zaseknuta. Veď to som nikdy nejako neriešila . Moja svokra mi hovorí ze to je strasne ze mám nosiť ofinu ze vyzerá ze som plešata a takto a ze mám 5 vlasov v jednom rade s takéto nemiestne poznámky .. Ja nechápem veď ako dá môže nikto z toho smiať ? Túto vec nedokážeme ovplyvniť 😏 stále používam sampony vitamíny ale tie vlasy mne nenarástli zázrakom ako tým šťastným s hustými vlasmi 😒 a teda nezdá sa mi žeby som mala až také strasne riedke a plesate vlasy

zuzanka.zuzu
27. aug 2022

keď si ty s tým v pohode, tak nerieš.... ja na takéto keci reagujem (použijem tvoj príklad ako by som reagovala) "jeeežiš veru, ofina by mi asi pasovala, bola by som ešte krajšia, ale kaderníčka mi ju neodporučila kvôli riedkym vlasom" alebo "kožná mi ju neodporučila lebo sú z toho vriedky na čele" alebo čo by mi napadlo 😉 a pokračovala by som hneď "a ty ako s tým chudnutím? nedarí sa? to je škoda... a skúšala si taký nápoj XY..." a pokračovala by som v rozprávaní takým starostlivým tónom ako keby som radila najlepšej kamoške (vôbec nie posmešne) - ľudí tým brutálne zneistíš, neposmievaš sa, ukážeš že so sebou si v pohode, že sa o seba staráš lebo si to skonzultovala s niekým napr. s lekárkou a práve naopak začneš riešiť ich 😂 ver mi, sú v prdeli...

mamula20
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
dadis
27. aug 2022

Par mesiacov po porode je uplne normale, ze vlasy vypadnu..mne cca 4-5mesiscov po porode padali v chumacoch..ale zacnu opat rast, neboj..ostatne si nevsimaj a ani ofinu si nedavaj

ruzovakrava
27. aug 2022

Na trápne reči ohľadom vzhľadu by som zareagovala len vetou - Nemôžeme byť všetci nádherní. To by mohlo dostatočne rýpala odrovnať, všetci máme nejaký nedostatok a upozorňovať na chyby krásy ostatných je maximálne úbohé. Obzvlášť ak sa jedná o stav vlasov po pôrode. Ja mám tiež vysoké čelo, našla som pre mňa vhodný strih a farbu ale po pôrode a covide som vyzerala katastrofálne, mala som plešiny, potom mi to dorastalo takže to vyzeralo ako ježko 😃 neboj oni dorastú, trochu treba odľahčiť korienky strihom, čo najmenej zaťažovať stylingom a prípadne užívať vitamíny. Tebe vlasy dorastú, ale jej rozum nie. Dúfam že pani svokra je pestovaná a vyzerá nadpriemerne dobre a dobre jej padlo kopnúť si do nevesty. Svoje čelo nerieš, ak si si to doteraz neuvedomovala tak určite nie je tak výrazné. A keby aj, aj vysoké čelo sa dá dobre nosiť 🙃

dianadd
27. aug 2022

Pogoogli forehead reduction surgery (alebo aj hairline lowering). U nas nie az tak znama procedura ale v zahranici casta… celo sa da znizit az skoro o 3cm

basska_b
27. aug 2022

Moj muz vravi, ze vysoke celo je znak inteligencie, tak bud na to hrda a vhodnym ucesom sa da zamaskovat 🙂

eeffka
27. aug 2022

Ak ti to hovoria len teraz tak vies dovod( tehotenstvo, stres) , kazdej padaju vlasy. Ja ich tiez nemam prirodzene bohviekolko a po porode som doslova s kadernickou dohodla taky zostrih aby z mojich 15 vytvorilo iluziu 150. Do roka sa to zovnalo. Vizualne sa da spravit vselico, ale rob to kvoli sebe. Ostatnych by som tak poslala dpc zeby usta nezavreli.

eeffka
27. aug 2022

Este doplnim krasny priklad. Belohorcova. Hruuuza, tej by ofina vyslovene prospela, ale na ha haku. Kazdy ma ine sebavedomie.

autor
27. aug 2022

Ďakujem za vaše komentáre , verte doteraz som si to nejako neuvedomovala mne to ani nepríde len proste tie kúty ale inak som toto ani neriešila asi to budú tie hormóny nešťastne :/ ďakujem za rady určite nejakú odpoved použijem ! 🥰

evaachesa
27. aug 2022

Mne vlasy dorastú, no čo ak niekomu nebolo nadelené do tej hlavy viac rozumu? Neviete poradiť svokruška? Lebo podobné trápne otázky dostávam aj od iných ľudí, nie len od vás. 💁
Ja len tak pomimo....to musíš mať obrovské "šťastie" keď sa obklopuješ naraz toľkými hlupákmi. 😬Neuveriteľné. 😢

adrikadt
27. aug 2022

Ja nechápem jednej veci…to akože fakt ti niekto povie “máš vysoké čelo, rob s tým niečo?” A nájde sa ich dokonca viac??? Mna by v živote nenapadlo niekoho kritizovať za niečo takéto. Ok, ak by to bola blízka osoba a trpela by napr. veľkou nadváhou, snazila by som sa vhodne jej dohovoriť, motivovať k cvičeniu, ale smiať sa z vysoké cela, veľkého nosa, riedkych vlasov, krivych nôh …to sú veci, ktoré nám boli dane a ak nechceš a nemáš na drahé plastické operácie, nič s tým neurobíš. Ludia už naozaj stratili súdnosť a smejú sa z niečoho takeho? Vyššie ti dobre napísali, vlasy môžu dorast, ale rozum už nie 🙃

autor
27. aug 2022

@adrikadt presne toto nechápem a ešte sa smiať z toho . Akoby som ja to vedela hneď ovplyniť .. ja som nikdy neriešila že či ktosi ma riedke alebo husté vlasy alebo veľký nos a podobne . Mňa zo úplne zaskočilo že v dnešnej dobe urážajú ľudia za niečo takéto . A ešte teda už 60 roční .. ešte svokor , hovorím mu veď aj vy máte veľké čelo a šedivé vlasy a on že no ale ja keď som mal 25 som nemal plešiny aspoň

salamistka
27. aug 2022

Neviem či si videla Zuzanu Belohorcovú a jej čelo ? Pozri si a zistíš, že keď ona môže byť celebrita, tak aj ty 😁 mimochodom, aj ja mám vysoké čelo plus riedku ofinku na ňom, vieš si predstaviť 😇

stanulienkat
27. aug 2022

Povedz im, ze ty mas vysoke celo a oni tupy vyraz tvare.

irusa
27. aug 2022

Tiež mám a je mi to jedno

isis234
27. aug 2022

Po pôrode a v chorobe vlysa padajú viac....Pi žihľavový čaj, aj si oplachuj vlasy žihľavovom odvare ( v litri vody 10 zvrškov, alebo za 2 hrste bylín sušenej) . Šampon s kofeínom, chinín.. Skús si zarábať smoothye ráno, alebo v priebehu dňa- ovocie, zeleninu aká ti chutí + žihlava + šalát + petržlen. vnať. ... Každý nech sa pozrie na seba a nekritizuje

isis234
27. aug 2022

Na jar a na jeseň majú bylinky najviac silu v koreni. V septembri- oktobri vykop korene žihľavy a lopúcha ( cca 3 ks) daj do malého pohára s viečkom spolu s liehom z lekárni. ( môže sa i do alpy, ale to cítiť) Nechaj 14 dní luhovať, potom sceď a potieraj si večer korienky vlasov.. Mne tak vyrástli vlasy