Vraj mám tetániu

4. okt 2023

Dievčatá, tie, ktoré máte potvrdenú tetániu, otázka smeruje na vás.
Mňa už 3 týždne bolí noha, už je to asi 3tí krát, čo to riešim s obvodnou. Vraj tetánia. Poslala ma na vyšetrenie, na ktoré sa samozrejme dostanem až o 2 mesiace 😔 Mne je dosť zlé z tej bolesti, ledva chodím, trpím, lebo mám aj dieťa v predškolskom veku a samozrejme sa tomu dieťaťu musím venovať. Nevládzem chodiť. Na internete som čítala príznaky tetánie, veď ja nemám ani jeden príznak, mňa len tá noha strašne bolí, akokeby mi vykrúcalo sval v nohe. Obvodná to nerieši, lebo vraj sa musí najprv potvrdiť alebo vyvrátiť tetánia. Normálne sa mi chce plakať, pritom nie som citlivka a bolesť znášam ľavou zadnou, len toto ma už hrozne unavuje.
Takže otázka na tie, ktoré máte tetániu, je jeden z príznakov aj bolesť len jednej nohy? Alebo myslíte, že by mi na pohotovosti pomohli? Som vážne už na tom tak, že sa idem zblázniť. Magnosolv vôbec nepomáha.

kvetinka75
4. okt 2023

áno môže sa to prejaviť iba na jednej nohe. Aj keď nemusí to byť priamo tetánia. Možno by bolo dobré aj cievne vyšetrenie

autor
4. okt 2023

@kvetinka75 Ako prebieha cievné vyšetrenie? Obvodná to spomína, že mi urobia a čo spravili? Len vzali krv a nič viac.

taktotedanie
4. okt 2023

Ako toto na pohotovost nie je
Nedaj sa odbit predsa alebo skor ortopedia/neurologia

kvetinka75
4. okt 2023

treba si pýtať výmenný lístok na cievne, obvoďáčka ti ho nespraví.
Pohotovosť určite nie. Toto nie je akútny stav, toto chce odborné vyšetrenia

autor
4. okt 2023

@taktotedanie Nedávam sa odbiť. Prvý aj druhýkrat mi bolesť prešla po 3-4 dňoch, teraz to je skoro 3 týždne, mám výmenný lístok k neurológovi, ale jeden ma môže vziať až v decembri, druhý neberie ľudí z nášho mesta (len z okolitých dedín 🤦‍♀️), tretí neberie ľudí, ktorí majú ZP Dôveru, štvrtý ordinuje len 2 dní v týždni a najbližší voľný termín má vo februári 😔 Volala som aj do vedľajších miest, všetko termíny až na december majú. Ja by som si aj zaplatila za vyšetrenie, ale nikde vraj nemajú termíny 😔 Ja vážne nedokážem s tou bolesťou fungovať. V pondelok som skončila na infúzii (novalgin + magnézium), nepomohlo vôbec. Obvodná trvá na tom, že najprv musím k neurológovi a potom to bude riešiť.

autor
4. okt 2023

@kvetinka75 Tak moja obvodná má aj v cenníku cievné vyšetrenie, ona to robí u seba v ordinácii, ale ako som spomínala vyššie, chce najprv správu od neurológa ku ktorému sa dostanem až v decembri 😔 nevieš či je niečo silnejšie ako magnosolv? v lekárni vraveli, že nie, ale možno niekto má skúsenosti s niečím iným.

kvetinka75
4. okt 2023

ja tiež beriem magnosolv. silnejšie už by som nič nedávala

autor
4. okt 2023

@kvetinka75 Dobre, ďakujem pekne za odpoveď.

zuzkaa1991
4. okt 2023

Cvaknuty nerv môže moze daco s chrbticou pytala by som sa na ortipediu s objednat sa na kvalitnú masaz ....ja mam tetaniu a su rôzne prejavy skusit si dat guajacuran poprípade depress vsetko prírodné a uvidíte

patus_2
4. okt 2023

Skúsila by som zmenu obvodnej. A z takých mimo lekárskych metód, by som aspoň počas čakania na iné vyšetrenie, skúsila kvalitného fyzioterapeuta, maséra, oni vedia niekedy pomôcť ovela viac ako tabletky 😊

autor
4. okt 2023

@zuzkaa1991 Ďakujem, skúsim 🙂

autor
4. okt 2023

@patus_2 Ďakujem. Vidíš, toto ma nenapadlo a to som pravidelme chodila k masérovi, len som prestala, lebo ma už chrbát nebolel 🙂 Skúsim sa objednať hneď dnes, dokonca som chodila do fyziogymu, takže tam sú fakt odborníci.

ivana11155
4. okt 2023

Ak by si mala zrazeninu, doktorka by videla na krvom obraze D-dimer hodnotu. Asi nic take nemas, preto ta neposlala na cievne resp. sama sa do toho nepustila, lebo poistovna by to nepreplatila. Tetania sa tiez zistuje z krvi a to koncentraciou horcika a vapnika, nemala si tam zle hodnoty? Nepytala si sa doktorky? Ja by som skusila sukr. neurologa, niekedy tie sukromne vysetrenia nie su az take drahe a su v podstatne lepsej kvalite a s lepsim pristupom.

autor
4. okt 2023

@ivana11155
Nebrala mi vôbec krv, resp. brala asi v máji, keď som tento problém riešila prvýkrát a povedala, že všetky výsledky sú v norme. Ale nasadila mi aj vápnik, aj horčík aj magnézium.
Obvolala som v Košiciach všetkých neurológov - termín až v decembri. Mne nevadí zaplatiť aj 500€ za vyšetrenie, ale k 2 sa dovolať neviem, mail som písala, žiadna odpoveď, ostatní až v decembri 😔

zuzizu2
4. okt 2023

Kym sa dostanes na vysetrenie vyskusaj si davat magnezium, pripadne aj draslik, ak je to ozaj tetania a tento problem nou sposobeny, tak by ti to malo pomoct, malo by ti to ulavit.

autor
4. okt 2023

@zuzizu2 Beriem Magnosolv (magnézium), kaldyum (chlorid draselný) , maxi kalz (uhličitan vápenatý) a nepomáha vôbec 😔

falbala132
4. okt 2023

kludne mozes v tej nohe/klbe mat aj kalcifikat, moja mama to tak ma a boli ju dlhodobo noha striedavo raz viac, raz menej. na CT sa nevies objednat?

autor
4. okt 2023

@falbala132 Cez obvodnú a neurológa zatiaľ nie, ale už som si to googlila, niekde v KE viem, že robili samoplatcom, teda súkromne, ale neviem to už nájsť. Ale presne na to som dnes myslela, že by bolo fajn to CT. Večer si nad to sadnem a zajtra povolám.

bucko555
4. okt 2023

Pekne na pohovost keď si takéto cakacky a hotovo ....a teraz má tu ukamenujte ....keď môžu ošetrovať všelijakých ozranov tak prečo nie toto spravia všetky vyšetrenia a vybavené

autor
4. okt 2023

@bucko555 Ďakujem, akože je to fakt hrozné, naposledy som sa skoro u neurológa rozplalala, lebo už vážne nevládzem a všade mi dávajú termín na december, doktorka na mňa len pozrela a povedala, že skôr nemôže. Ja nechápem, nikdy som na pohotovosti nebola, nikdy som nič vážne u lekára neriešila, jeden jediný krát potrebujem uľaviť z tej bolesti, resp. zistiť príčinu a nechajú človeka trpieť a čakáť ďalšie 2 mesiace. Ak by mi tá bolesť ustupovala, tak neriešim, ale 3 týždne mi skoro nohu vykrúca, ledva chodím...😔

falbala132
4. okt 2023

a lieky od bolesti ti nezaberaju? aspon na tu chvilu kym sa niekam dostanes.

autor
4. okt 2023

@falbala132 beriem novalgin...dokonca 2tabletky naraz a nič 😔

falbala132
4. okt 2023

skus skor nejaky Tramal.

denisah6
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
5. okt 2023

@denisah6 Ďakujem. Ja si tiež nemyslím, že to je tetánia. Vôbec nie som v strese, vôbec nemám žiasne príznaky, okrem tej bolesti nohy. Mne to nejako hlava neberie, žeby to bola tetánia. Výsledky krvi všetko OK. Môžem sa opýtať aké všetky vyšetrenia ste mali? Aj CT?
Dnes som akurát rozmýšľala, že pred cca mesiacom mi do nohy (z výšky asi 1m) udrel celý balík vody (6x2l), keď som ho vyberala z pivnice, zabolelo to hrozne, mala som aj takú malú krvavú dierku v nohe, ale po 1 dni tá bolesť prešla a zabudla na to. Či to náhodou nemá súvis s tou bolesťou teraz. Dnes som bola u lekára jej povedať a ešte sa na mňa vykričala, že mám počkať na výsledky z neurológie a nevymýšlať. Určite vymením lekára. Ešte dnes obvolám, či ma nevezme niekto iný.

denisah6
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
5. okt 2023

@denisah6 V takomto prípade peniaze nerozhodujú, aj kebyže mám dať posledné. Skúsim nájsť súkromníka, ktorý by nemal problém ma vyšetriť. Ďakujem ešte raz.

denisah6
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
gubcikova
6. sep 2024

Ahoj. Ako si dopadla?