Vracia sa mi choroba

martina28p
28. jún 2015

prosím o radu,názor......asi pred mesiacom som bola chorá,zimnica,horúčka,bolesť jazyka,že som nemohla ani rozprávať,bolesť hrdla pri prehltaní,sople,kašel.....išla som k doktorovi,ktorý ma anii nepopočúval(nerobí to nikdy) len som mu povedala,čo mi je,odmeral mi teplotu,nemala som,dostala som lieky od bolesti a antibiotiká.....všetko mi prešlo,len to hrdlo moc nie,áno,urobila som chybu,brala som antibiotiká a prechodila som to,musela som vybavovať veci okolo prípojky na vodu,lebo nám to súrilo a kopala som jamu... :( pár dní po dobraní ant.bolo dobre...po cca 3 dňoch sa bolesť hrdla vrátila,koreň jazyka,ťažko sa mi rozprávala,bolesť ostrá,rezavá pri prehltaní,kašel dunivý a dusivý,stratila som hlas,no bolesti dosť velké,bolela ma aj tá trubica v hrdle ked som kašlala,dávala som si dorytricín,ale nič nepomáhalo,vycmúlala som celú krabičku,dávala si spreje na hrdlo....zase som šla k doktorovi, ktorému som povedala čo mi je, odmeral mi teplotu,nemala som,unavená som nebola,cítila som sa dobre,až na to hrdlo....tak povedal,že mi musí dať iné antib.že mám zápal hlasiviek,hrtanu.....ale nepopočúval ma,neviem či to takto vie odhadnúť,ale dobre......teraz je to vyše týždňa po tom,čo mi to prešlo a zase som chorá,zas kašlem,ráno a večer cítim hrdlo.....pritom nepijem bublinky,píjem vela čaju,večer sa cítim dosť unavená,ale inak fungujem normálne,len ma to už ubíja....prečo sa to zase vrátilo,čo mám robiť.....dakujem za rady.....

seahorse27
28. jún 2015

No ja mam čosi podobne, len nie az v takom rozsahu. Vybrala som jedny ATB už pred vyse týždňom. Stále ma občas pobolieva hrdlo. Par dni je dobre, potom to zas cítim 1-2 dni. Oddnes mam aj crevnu virózu, asi ma porazí. Ak mi to hrdlo do týždňa uplne neprejde, tak budem od dr. žiadať výter alebo nech ma pošle na krčné...

martina28p
autor
28. jún 2015

@seahorse27 o tom aj ja uvažujem,ale budem dúfať,že to prejde :(

ruthike
28. jún 2015

C vitamin, a propolisovu tinkturu v spreyi, alebo na vaticke na mandle (z toho ta moze trosku napnut, ale to rychlo prejde) a na nos morsku vodu v spreji. Na drazdivy kasel zabal z masti, alebo olivoveho oleja, musi to byt velmi teple(ale nie na obarenie🙂 a na hrud a spat s tym, to mi stopro zaberie, ale opakujem to aspon 3 noci. C, propolis a morska sol sa musia uzivat aspon tyzden a pol aby sa to nevratilo, ja si to davam preventivne kazdy druhy den. Inac, mas to poriadne perne, takze mas asi aj oslabenu imunitu a to sa pitom deje. Ked sa neda spomalit aspon sa dobre stravuj, vela cerstvej zeleniny a ovocia ale i proteinov. Mne toto dost pomaha, ja stym zapasim odkedy som mamou, nemam cas vylezat a dcerka nosi detske bacily domov, co nas decimuju🙂 toto mi paradne pimaha, aj ked ochoriem, tak nie az tak casto a rychlo to prejde
Nie som velkym zastancom atb na taketo stavy, ono sa ti to aj tak bude vracat, a este si rozvratis mikrofloru v crevach, navyse ked ti doktor ani nerobi stery, tak je to o nicom, lebo to moze byt viralneho povodu a zbytocne ich beries

lucmar2015
28. jún 2015

daj si urobiť stery z hrdla (možno ti nájdu nejakého koka)+ z krvi testy na chlamýdie a mykoplazmy... tie sú často príčinou opakujúcich sa infektov a poklesu imunity. Doktor by to mal vedieť..
Zdravé jedlo, oddych plus si daj veeeľa Cčka.. odporúčam sypané z DMka. Biela nádobka, modrý vrchnák.

martina28p
autor
28. jún 2015

@ruthike propolis som mala ako spray,aj ako kvapky,nepomáhal mi už....
@lucmar2015 dík,dnes pozriem

ruthike
28. jún 2015

@martina28p kvapky mi tiez nezaberali, ale propolis alkoholova tinktura mi zabera, ten alkohol tam musi byt na dezinfekciu. Dala by som si spravit stery, ci nemas nejake potvorky a tie mykoplazmy a chlamydie na tie nanestastie je proplis prislaby. Kolko dni si ten propolis skusala?

martina28p
autor
28. jún 2015

propolisu som verná už rok,vždy mi pomohol,skúsenosti s ním mám dobré,preto som bola prekvapená,že teraz mi nezabral,ale kolko dní som ho užívala,tak netuším,ale aj som si kvapkala kvapky na cukor a cmúlala,aj spray striekala a dokonca aj na hrdlo ako zábal som ho dávala....ak to bude pokračovať dalej,tak pôjdem na tie stery,lebo fakt to trvá už dlho....

ruthike
28. jún 2015

@martina28p tak to uz naozaj asi doktor pomoze najlepsie, drzim palce

fairy83
28. jún 2015

@lucmar2015 Absolutny suhlas. Takto v aprili ma skolil obojstranny zapal pluc - pricina: mykoplazmy. Priznaky boli podobne, ako popisuje zakladatelka temy. Cize dolezite je nechat si urobit stery a krvny obraz, aby sa odhalila pricina a nasadila sa vhodna liecba.