Ahojte. Obaja sme sa s manzelom pregrcli mame rovnaku stravu, cize jeme to iste. Ja som momentalne aj tehotna. On je silnejsia povaha skusa sa rozjest, starsi biely rozok, 4 piskoty aj to slo von. Aj napriek lieku proti zvracaniu.
Radia slivovicu ak je to otrava z jedla. No fakt netusime. Robil resp. skusal piatok vecer fazulkovu z bielej fazulky v slanom naleve. Piatok ju jedol a nic, vcera sme ju obaja jedli a v noci sa zgrcli. On aj teraz 😒 netusim co mu dat alebo ako skusat jest.
😒 dakujem za rady.
Neskúšať jesť, pokiaľ zvracia ani piť.
Proti zvracaniu pomáha Coca-Cola s trochou soli.
Keď zvracanie ustúpi po lyžičkách dávať mierne osladený čierny čaj, prípadne rehydratačný nápoj.
Ak už nezvracia pár hodín a žalúdok si žiada jedlo, začať slanými tyčinkami, žiadne piškoty
Po lyžičkách studenú Coca Colu.
Prvy den nejest nic, iba po lyzickach vodu. Az dalsi den mozete skusit piskoty s ciernym cajom, ak to bude dobre tolerovane tak neskor ryzu atd.
Keď bude do seba pchať jedlo nikdy sa žalúdok neupokojí. Nech sa nehrá na hrdinu.
Na zvracanie jedine nejest. Nechaj zaludok ukludnit. Pomalych duskom vodu alebo colu. A vydrzat! Az ked sa zaludok ukludni tak zacat skust zjest suchare, ryzu, banan.
Kludne to moze viroza,nemusi byt z jedla. Pri zvracani nejest nic. Treba len doplnat tekutiny a aj to len po lyzickach. Pomaha aj pepsi alebo coca cola,ale tiez len po lyzickach. Az ked ustupi zvracanie,tak pomaly doplnat tekutiny a jest az ked sa zaludok ukludni a aj to len trosku a nieco dietne.
Vy ste dospeli ludia, co idu mat dieta....Pri grcani predsa plati zasada, ze nic nejest...nie ze sa ,,rozjest". Je to zrejme virus a vsetko pojde von....A co to ma s povahou??
Fazulkovu u bielej fazuľky? Pri grcani? To počujem prvý raz... 🙄
@patka06 prave od 3 v noci nezvracal tak skusil troska piskotu atd. aj lyzicka cola a slo to von
@gelifil no ja nejem ja sa snazim zavodnovat, som zastanca ze zaludok neprovokovat, on je sportovec je nauceny pravidelne jest ked neje znasa to 100x horsie ale to ma urcite velky suvis s tym, ze budeme mat druhe dieta 🙏🤦♀️
@rude_baby to sme jedli 1x taku polievku premyslam, ze ci z nej ale vsetko v zaruke, domace... ale citam, ze je vsade sama viroza 🙈
@januska12323 suhlasim uz len po duskoch skusa rehydratacny 🙈
Piškoty nie sú vhodné, lepšie sú slané tyčinky alebo sucháre, na začiatok úplne malé množstvo.
Ak po tom ešte zvracia, tak jedlo proste vynechať
a voda je pomerne tazka na travenie...pit cierny caj alebo tu kolu..nie cistu vodu
@patka06 pije ten rehydratacny a ze ho len viac zaludok boli
@gelifil nie tu nepijeme
Nemusí nutne rehydratačný, ak sa necíti dehydrovaný, stačí mierne osladený čaj, prípadne tá Cola s trochou soli.
Rehydratačný vieš pripraviť aj doma a je lepší ako kupované.
@patka06 mame vsetko aj mi gyn poradila pre tehotne ale furt do mna nic nejde
Ešte stále zvraciate obaja?
Ak nejde, tak len vydrž, zotavovanie môže trvať niekoľko dní, pomaly postupne to bude lepšie, s jedlom veľmi opatrne a postupne. Diéta minimálne 3 - 4 dni
akoze furt?? ved dajte pokoj tym zaludkom....to neprejde za chvilu, dajte tomu čas
Na to vracanie je dobrý kinedryl...
Môj syn zjedol pokazené rizoto a skončili sme v nemocnici. Tam mi povedala primárka ,že či som neskúšala mu podať kinedryl... Že vraj je to súper.
Ja suhlasim s kinderylom, nic nasilu nedavat. Velmi dobre su rehydratacne roztoky, napr.Kulíšek. Po lyzickach. Coca cola obsahuje kyselinu fosforecnu. Ta moze napomahat traveniu pokial by vam bolo tazko, ale na taky "vyvracany" zaludok urcite nie. Po troche tycinky, piskoty, atd..... Niekedy treba proste len pockat, kym to same odznie
Netreba skusat jest, treba pit tekutiny po duskoch, az ked zvracanie ustupi tak skusat suchare, piskoty, ryzove burizony, ale tiez len po sustach