Vracanie na začiatku menštruácie

19janett19
16. mar 2016

Dobrý deň. Môžte mi prosím poradiť? Stalo sa mi už asi štvrtý krát, že v prvý deň menštruácie okrem kŕčov som aj zvracala. Nikdy som nevracala 2 cykly za sebou takže neviem čo to môže byť. Máte s tým už skúsenosti? Myslím, že každa rada bude užitočná. Ďakujem

iwesska
16. mar 2016

Je to normalne. Minule som citala, ze pred MS a pri jej zaciatku su bunky nasiaknute vodou ako spongia a aj tie v mozgu a ze oni potom tlacia na tie centra, ktore kontroluju vracanie. Proste je to hormonalna zalezitost. Ja si myslim, ze je to aj tymi zmenami pocasia prudkymi, lebo ja som doteraz mavala bezbolestnu MS, pred MS ma bolelo podbrusko len trosku a teraz sa mi tiez uz dva cykly po sebe stalo, ze 3-4 dni pred chytim krce vo vajecnikoch tak, ze ma az prezenie a potom je zas dobre.

cerez
16. mar 2016

Mne sa to stalo, keď som mala cysty na vaječníkoch. Teraz nechcem písať, že ich máš tiež. Treba pátrať po príčine. Navštíviť ženského, poprípade vylúčiť gastro. Možno je to len problém hormonálny, ale to je všetko vlastne popreplietané.

vierocka888
16. mar 2016

Ja bezne prvy den zvraciam, prehana ma a mam krce.... su cykly, kedy je to miernejsie, inokedy idem umriet a grcam jak jasterica, takze nie je to nic neobvykle, asi ani vazne, ale ak si nie si niecim ista, zajdi k lekarovi 🙂

sisiska
16. mar 2016

u mna to byvalo uplne bezne, ze som vracala prvy den menstruacie, krce takisto brutalne, po porode sa to trochu upravilo...

vlastulina1
16. mar 2016
Používateľ vlastulina1 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od vlastulina1.

ja nastastie nevracam ale bolesti a krce mam strasne.. nic mi prvy den nepomaha, ani tabletky ani nic

deltaa
16. mar 2016

mala som to teda uz dlhsu dobu nie ale vsimla som si ze uplne najvacsie krce, bolesti a nevolnosti som mavala v obdobi ked som bola v strese a narocnom obdobi. Ja som mavala naraz aj napinanie na vracanie aj hnacku, sedela som na wc a zaroven som vracala bolo to velmi alebo som mala take krce ze som mavala triasky. Nastastie som vtedy mala volno ze som nemusela ist do prace. Momentalne uz mam obdobie bez takychto bolesti ale pomaha ti tvrdy alkohol staci aj pol stamprdlika vecer hodit do seba a pomahato, ja toto robim uz od novembra a nebola som zatial vobec prechladnuta a ani bolesti. Mozes skusit aj ty, aspon taky tyzden pred ms je to dobre.

mimuska323
16. mar 2016

Ja pred menzesom take migreny ze vraciam ale ked pridu tak to prestane. Nikdy som to nemala az po detoch

19janett19
autor
17. mar 2016

@mimuska323 ja deti nemam a ani som nebola tehotna.. A prvy krat som mala take bolesti a vracala som asi pred dvoma rokmi

mimuska323
23. mar 2016

@19janett19 ono asi hormony robia svoje mozno po detickach sa to zmeni