Vracanie na verejnosti

xxxxxxxxxxxxxxx
20. aug 2024

Chcem sa vás opýtať. Vadí vám keď niekto na verejnosti vracia ? Ja mám dlhotrvácny pocit na zvracanie, žiadny doktory ani psychologovia ani tabletky mi nepomáhajú. A vždy sa bojím ze budem zvraciať na verejnosti a medzi luďmi. Akurát idem do novej práce medzi nových ľudí, a tam sa toho bojím čo raz viac.

pink_lady
20. aug 2024

nuž, sme ludia, kazdemu sa to moze stat, aj ked to je neprijemne...

gab1sol
20. aug 2024

@xxxxxxxxxxxxxxx ako myslíš na verejnosti? Že to hodíš, kde to na teba príde, alebo sa rozbehneš na najbližšie wc s rukou na ústach, príp. aspoň k najbližšiemu košu? Osobne mi to vadí - niežeby ma takí ľudia pohoršovali (ak je príčina opilosť, tak ma pohoršujú), ale skôr preto, že vzhľad a zápach mi vyvoláva tak isto pocit na zvracanie… Navyše, ak sú dôvodom zdravotné problémy, je to úplne o niečom inom.

anjelicek26
20. aug 2024

Pozri ak nevieš príčinu,tak si niečo logického vymysli. Silný reflux, operáciu pokaslali, často zvracias. Toto by som (ak by sa to v práci stalo) povedala kolegom. Polutuju ta a pôjde sa ďalej. Odpoveď ako "neviem prečo " alebo "zo stresu" spustí milión nevyziadanych otázok a rad...drž sa.

madeincssr
20. aug 2024

@xxxxxxxxxxxxxxx clovek sa toho viac obava (ze to nanho pride), ako sa to realne stava (ze naozaj nedobehnes). Kolkokrat sa ti to stalo "na verejnosti" (ze si nedobehla)?

xxxxxxxxxxxxxxx
autor
20. aug 2024

@gab1sol Myslím to tak, že normálne aj do sáčku. Sáčok si nosím vždy so sebou. Skratka hanbím sa za to, keby som mala zvraciať medzi ľuďmi.

lujza10
20. aug 2024

Mne sa to raz stalo ked som isla zo stanice na intrak. Plno studentov ale som hodila tyčku do smetneho kosa. Ale to bol polazeny zaludok. Odvtedy mam vzdy nejaky sacok pri sebe ked viem.ze ine riesenie nebude. Ale ak to mas zdravotne, normalmi kolegovia pochopia.

darina77
20. aug 2024

@xxxxxxxxxxxxxxx ja mám fóbiu z vracania 😃 keby vidím niekoho vracať utečiem na kraj sveta

xxxxxxxxxxxxxxx
autor
20. aug 2024

@madeincssr Nestalo sa mi to ešte. Už mi z toho asi hrabe keď sa bojím niečoho, čo sa ešte nestalo.

xxxxxxxxxxxxxxx
autor
20. aug 2024

@darina77 To mi hovor. Ja tiež mám emetofóbiu či ako sa to volá. A príde mi že som až moc empatická v tomto, pretože nechcem, aby aj ostatným prišlo zle, keď ma uvidia ako zvraciam.

gab1sol
20. aug 2024

@xxxxxxxxxxxxxxx máš pri sebe sáčok, nestalo sa ti, že by si na verejnosti zvracala, skús sa nastaviť tak, že keď sa ti to stane, nebudeš bližšie špecifikovať, len toľko, že máš zdravotné problémy so žalúdkom. Nikto to nebude riešiť a nemáš sa prečo hanbiť.

larinka552
20. aug 2024

Je to vec, za ktoru nemozes a nevies ovplyvnit, hlavne ak nepoznas pricinu. Jasne, ze pohlad na zvracajucu osobu nie je dvakrat prijemny ale pokial niekoho neogrcas, idealne stihnes dobehnut na wc, tak by to nemalo nikomu vadit. Ak by mal niekto sproste reci a bol vyslovene neprijemny, co sa verim, ze nestane, tak ho odpalkuj, ze teba to asi bavi a je to tvoje hoby, preto zvracias.

januska12323
20. aug 2024

Vracanie snáď nie je nikomu príjemné ale čo narobíš?

marianarem
20. aug 2024

@xxxxxxxxxxxxxxx Tak ale co najhorsie sa moze stat, ak by si vracala medzi ludmi? Iba ze by im prislo zle? Ze by si vyvolala kolektivne vracanie? Alebo ze by si sa do smrti znemoznila?
Ja som nedavno z okna restauracie videla zvracat zenu do krikov. Neprislo mi vobec zle, hoci som prave obedovala. Pozerala som sa akurat, ci jej nebude treba nejako pomoct. Ale potom normalne isla dalej. Vo mne to teda akurat vyvolava otazku, co sa deje a to je vsetko.

medda_beda
20. aug 2024

Neriešim to, momentálne je mi zle na zvracanie často, naposledy som zvracala pri ceste kde boli odstavené kamióny alebo vedľa benzínky kedže ma naplo práve z toalety.Neviem to zadržať, ovplyvniť.Na dovolenke som videla 2 zvracajúce deti po kolotočoch.

mimi3008
20. aug 2024

@xxxxxxxxxxxxxxx podla mna to nie je nieco, za co sa mas hanbit. Ja som sice lekarka, ale toto mi neskutocne vadi. Ked mam pacienta, ktory zvracia, napina ma s nim, normalne musim vtedy odist prec, inak by som sa tiez pozvracala. Tak isto grcky mojich deti. Pred 2 mesiacmi tak zvracal syn vecer a ja som s nimi bola sama doma, ozvracal ozaj vsetko, co sa dalo. Nemala som na vyber a musela som to cistit, skoro som sa pozvracala. Teraz ako pisem tuto svoju spomienku, tiez ma napina...

isis234
21. aug 2024

Skúsila si piť čaj z púpavy? 1 šáku/D. Po týždni prestávku. Na jar, mladé listy žuvať a potom vypluť.
Žihľavový čaj, z nechtíka môžeš piť denne
Občas čaj z paliny (1/2 kl na šálku vody.. je to horké ale dá sa vypiť)

oskvarka
21. aug 2024

@xxxxxxxxxxxxxxx keby mas cele dectvo kinetoz uz sa nehanbis.. radsej do sacku ako na zem.. ale teda ked ti je zle vtedy je ti to viac jedno..

azzflo
21. aug 2024

Je to normalne (v zmysle vsetci sme uz zvracali, nie je to nic nepochopitelne) a nemas sa coho bat, moze sa to stat aj hocikomu zdravemu. Ano, ludia mozu byt znechuteni a prist im zle tiez, ale nikto to nevie ovplyvnit, tak naco sa nad tym pozastavovat? Kazdy snad pochopi, ze to nerobis len tak od radosti. Ja mam prihodu, ako pani v autobuse nevydrzala dobehnut na WC, ludia samozrejme cumeli, ale no a co? Zivot ide dalej. Ako clovek s IBS viem, ake citlive tieto veci niekedy byvaju, takze mam velke pochopenie a empatiu a ludi, co by to akokolvek komentovali, mam fakt u prdele. Nikdy nevedia, ci oni nebudu dalsi 🙂

marcellka32
21. aug 2024

Raz mi bolo zle vo vlaku, už som mala vystúpiť, hneď na perone som do koša hodila sablu, a zasiahla aj moje nové tenisky...hanba nehanba, mne sa uľavilo, okolie som nesledovala ....
Nepremyslaj nad tým stále, veď ešte sa ti to nestalo, to bude niečo psychického rázu..

jomarch
21. aug 2024

@xxxxxxxxxxxxxxx ja som so sackom cestovala prve mesiace tehotenstva. velakrat som teda mala najma v mhd na male...a to teda tehotenstvo na mne absolutne nebolo vidiet, cize nikto by si to s tym nespojil, ze chudatko ma ranne nevolnosti. za mna je to uplne v pohode, ludia robia na verejnosti omnoho horsie veci, ktore by vedeli ovladnut (toto neovladnes)...mne osobne ovela viac vadia muzi ktori curaju bez hanby kade tade, zapachajuci bezdomovci, co sa vozia v elektrickach alebo hulakaju na uliciach. nemaj z toho ziadne haluze.

sisska96
21. aug 2024

Môže sa to stať. No keď treba tak treba. Aj mne už trebalo a bolo mi na háku komu vadí či nie, tak mi bolo zle

janette2021
21. aug 2024

@xxxxxxxxxxxxxxx nerieš, čo na to ostatní ľudia, ale pátraj po príčine. Hľadaj ďalších lekárov, ďalšie vyšetrenia.
Ja keď mám silnú migrenu, vraciam aj 12krát za deň. Cestou na pohotovosť v aute, pred nemocnicou, do trávy, v nemocnici do wc... A raz som u neurologičky do sáčku, s dcérou na kolenách, pokým jej robili eeg vyšetrenie... To ma zachránilo, neurologička sa zľutovala a zobrala ma ako pacientku, zmenila mi lieky, ktoré zaberajú.
Odporúčam nehanbiť sa, keď to nebudeš pred ľuďmi tajiť, môžeš sa dostať k informáciám, ktoré ti pomôžu.

medda_beda
21. aug 2024

@jomarch A kedy ťa to prešlo tie nevolnosti? :D Lebo pre mňa je každé cestovanie o rozdýchavaní.

jomarch
22. aug 2024

@medda_beda s prichodom 4teho mesiaca. drzim palce

medda_beda
22. aug 2024

@jomarch Ja som v 5 :D ďakujem

luccija
22. aug 2024

@xxxxxxxxxxxxxxx keď sa ti to ešte nestalo a iba sa toho bojíš, tak to je psychika niečo čo ťa zbytočne strasi.V práci budeš rozptýlena informáciami a nestane sa ti to.

jomarch
22. aug 2024

@medda_beda a byva ti zle kazdy den? :/ riesila si to s dr.?

medda_beda
22. aug 2024

@jomarch Každý deň nie.Počas jazdy, zo slnka zo smradu nejakého, z umývania zubov.Zvraciam tak raz za týždeň, dva.Ale je pravda, že to veľakrát len rozdýcham inak by som zvracala kebyže môžem.