Vracanie a hnačky

9. okt 2024

Ahojte, neviem co sa toci vo vzduchu poslednu dobu … ale u nas doma sa posledny mesiac vracalo viac nez za 3roky dokopy … najprv moja 2r dcerka, tak 3dni za sebou 1x za den ( myslela som ze zo zadnych hlienov ) potom zas starsia 5r v skolke.. nechala som ju doma, druhy den nic az ten dalsi vecer… potom tyzden nic, len raz prisla dcerka zo skolky ( ta starsia ) bola taka ticha, potom vyzvracala snad cely obsah zaludka, potom sa priznala ze zle jej bolo uz v skolke… potom zas asi 4dni nic, len ja som zjedla kurca s ryzou ktora bola robena na vyvare ktory nebol najcerstvejsi, tak mi bolo zle hned ako som to zjedla.. vsetko slo do vecera von, uz tri dni mam zaludok ako na vode .. akoze jem normalne ale citim tam stale zaludocne stavy akoby bublinkovanie… zaludok na vode alebo ako to nazvat.. toto ze mne bolo zle sa stalo predvcerom.. a dnes ked som davala zas mladsiu spat tak sa uz 2x zobudila na vracanie… kedy toto skonci??? pocula som ze teraz je v “obehu” nejaky covid tohto typu.. ale mali ste to tiez tak? akoze od zaludocnej virozy ocakavam 2dni a koniec a nie toto… ze sa to medzi nami toci 3tyzdne a stale nie je koniec.. popravde ma nebavi dookola vsetko prat a umyvat 🤦‍♀️

viestta
9. okt 2024

Po crevnej viroze sa organizmus a travenie musi dat do poriadku a treba dodrziavat lahku nezatazujucu dietu. Okrem diety este probiotika. Pri dietnej chybe sa moze znova "pokazit" travenie. Niekedy sa crevna mikroflora, teda aj travenie davaju dokopy aj niekolko tyzdnov

domka222
9. okt 2024

Aj mali diétu? Lebo ak pri vracaní spravíš diétnu chybu,tak to sa môže znova vrátiť

nikha2809
9. okt 2024

Moja dcéra sa po žalúdočnej viróze pred dvomi rokmi dávala dokopy dva mesiace, takže vôbec to nieje také že dva dni a dosť.Tak jej to rozchádzalo trávenie

autor
9. okt 2024

a ako ste vedeli ze uz to je ok?? podla coho viem kedy pridat jedla atd..

domka222
9. okt 2024

Min 3 dni by mala byť diéta,bez sladkých vecí, mastného, mliečnych výrobkov a mlieka. Postupne zaraďovať potraviny a dávať probiotiká

autor
9. okt 2024

@domka222 a nejake probiotika co mi zje aj dvojrocna? hylak asi do nej nedostanem .. nemas nejaky tip? :D

domka222
9. okt 2024

Máš veľa probiotík aj vo forme kvapiek, ktoré sú omnoho lepšie aj účinnosťou ako ospevovaný hylak. Sú aj žuvacie probiotiká. Stačí ísť len do lekárne a spýtať sa

mima172
9. okt 2024

Nedávno som bola s dcérou na pohotovosti, keď sa jej črevné problémy vliekli takmer týždeň. Dr mi odporučila pre ňu probiotiká Biogaia ako najlepšie aké sa na našom trhu dajú kúpiť. Dáva sa par kvapiek, čiže ti to v pohode zvládne aj 2r dieťa. Reálne jej trávenie naozaj v poriadku nabehlo snáď o mesiac.