Vracanie a hnačka - reakcia po antibiotikách

5. sep 2023

Nic mi dnes nebolo, pred hodkou sme si lahli a zrazu mi prislo zle, krce v bruchu, utekam na WC, grcla som si celkom dost a potom dole nohavice a .... asi si viete predstavit.
Dala som si liek na zastavu hnacky.. stale mi je pofiderne.
No a teraz otazka, tesne pred zaspavanim som si dala atb (uzivam od Soboty), su citlive na slnko. Ja som dnes bola vonku od 15-18:00 v tieni, klobuku a natreta SPF50.
Je to len nejaky virus alebo reakcia na atb? V pribalom pisalo ako mozne nasledky krce a hnacka, o vracani nic...
Lebo mi pride akosi skoro, ze som si dala tabletku a do minuty-dvoch som letela na zachod.

dzulli1980
5. sep 2023

Veď píšeš, že ATB berieš od soboty ... táto bola zrejme strop ... kľudne to môže byť vedľajší účinok ATB ... to, že v príbalovom letáku sa nepíše nič o zvracaní neznamená, že to nemôže byť z nich ... napr. moja dcéra pri črevných virózach len zvracia, ešte nikdy nehnačkovala ... probiotiká berieš? A ak berieš, berieš ich správne? S odstupom minimálne 2-3 hodiny od ATB?

zenulkaaa
6. sep 2023

Skor virus. Atb by toto neurobili, pri nich by si skor mala len riedku stolicu. Ale nie vracanie a hnacky.
Ved uvidis, ak to chyti este niekto z rodiny, tak virus.

ingush616
6. sep 2023

Veľa AtB ma takéto vedľajšie účinky,

autor
6. sep 2023

Dakujem zienky, budem volat dr., ze co s tym. Do rana to uz bolo uplne v pohode. Aj teraz sa citim fajn, ale bojim sa si dat tabletku.

autor
6. sep 2023

@dzulli1980 beriem aj probiotika, aj oralne aj od spodu (tak vraveli na pohotovosti), s odstupom ako pises. A v pribalom pisali, ze tie atb sa pouzivaju aj ako prevenvia cestovatelakej hnacky, to som precotala az dnes rano... takze priklanam sa k atb