Vône mi spôsobujú peklo

cernusik
5. máj 2022

Ahojte, mám obrovský problém s vôňami..doslova mi znepríjemňujú každodenný život - akákoľvek navonana pani v obchode, v autobuse, na ulici, rôzne aviváže, prášky na pranie má bloknu..je mi na vracanie, bloknu má, zahmlia videnie, spustia bolesť hlavy. Viem tomu predchádzať - doma, svoj život som tomu prispôsobila, no v práci to nejde a navyše..okolie to nechápe. Je rozdiel,že vám nevonia nejaká vôňa a keď vás vôňa brzdí v bežnom živote. Máte to niekto? Ak áno, PROSIM, poraďte,ako to riešite. Je to strašné obmedzujúce. ,😢, Ďakujem

panelacikova
5. máj 2022

@cernusik ja to mám podobne, normálne ma dusí, ale len z jednej veci. a to sú neskutočne, až nechutne navoňané ženské (ale aj muži, ale tých je, našťastie, podstatne menej). minule som bola na korčuliach, oproti prešli dve ženské. človeče, mňa až naplo. nepochopím, že ide športovať, ale nastrieka sa ako auto v umyvárni 😀 fuj. inak s avivážou, práškom apod., s tým nemám problém. ale spreje akéhokoľvek druhu, ktoré majú človeka akože "navoňať", z toho ma ide vystrieť. obzvlášť ak je toho naozaj príliš.

grace55
5. máj 2022

@cernusik pogoogli, v anglictine sa to bola hyperosmia. Prvá pomoc je tu vraj pepermintova žuvačka....

maranta_leuconeura
5. máj 2022

Tiez mi niektore pachy spustaju migrenu alebo vraciam 🙄 pomaham si tak, ze idem na cerstvy vzduch, zhlboka dycham. A teda ja mam problem aj s avivazou, osviezovacmi vzduchu, niektorymi antiperspirantmi a vseobecne podobnymi smradmi 😅 Tiez neviem co s tym

andrea163
5. máj 2022

dnes je jednoduché riešenie, pokračujte v nosení respirátora

panelacikova
5. máj 2022

@andrea163 to ti nepomôže. pachy preniknú. dokonca aj prdy 😀

sszuzu8
5. máj 2022

Ja mam opačný problém. Nemám takmer vôbec čuch a aj napriek tomu ze to detailne necítim tak mam migrény keď je toho príliš veľa 🤷‍♀️

luccija
5. máj 2022

@cernusik to si mala vždy?či po Covide si taká citlivá?Ja neznesiem iba jednu vôňu, keď letela voňavka Chloe z tej mi bolo zle, keď som ju na niekom cítila ako dezinfekcia

siska53
5. máj 2022

@cernusik moj otec je taky, ze neznasa ziadne vonavky, nic, ma prosto problem s vacsinou voni. Cize ak prideme k nasim navonani, je problem, co zas moj muz nechape..no..

marca12
5. máj 2022

@cernusik Tiez to mam akonahle zacitim tazky,sladky parfem rozboli ma hlava,roztrasie sa zaludok a som na par dni odpisana s migrenou. Mam to tak s viacerymi pachmi,vadi mi naor.aj pach cerstveho peciva. Niezeby mi pachy smrdeli,ale udrie mi to na hlavu a zaludok a som hotova. Pochopi len ten,kto to zaziva.

marca12
5. máj 2022

@andrea163 nase extremne citlive nosy zacuchaju aj cez respirator,ale ano,trosku to pomoze

maranta_leuconeura
5. máj 2022

Respirator je fajn na pelovu alergiu, na pachy vobec neucinkuje u mna 😁

cernusik
autor
5. máj 2022

@grace55 postudujem..u lekára som s tym.nebola, lebo vážne na mňa okolie pozera ako na psycho..tak som si začala myslieť, že fakt som.dakujem, verím,že natrafil na niečo, čo mi aspoň trochu pomôže

tykat
5. máj 2022

@cernusik ..pre mna take tie vychytene "zmyselne" vone su ako pokyn utekat. Nedokazem rozmyslat, jest, fungovat.
A este ked cez to prerazi pot. No katastrofa. Alebo to nemusi byt pot ale jednoducho vona toho cloveka neladi s vonavkou. To mi smrdi ako navonana sardinka.

Inak syn ma z pachov regulerne migreny, vyhyba sa tomu ako sa da. Berie vysoke davky magne, ma doporucenie dr..

A este pomaha kava (nie pit ale privonat). Nosime vo flasticke od liekov.

cernusik
autor
5. máj 2022

@maranta_leuconeura tiež celý arzenál ako ja...😒ja mám migrény s aurou..spôsobuje mi ich krcna chrbtica a teda aj vone ..no s krčnou mám problém okrem iného,že mi tlačia vyrastky na miechu ..A to nervové drazdenie by mohlo spôsobovať možno aj toto...moja úvaha a neviem s tym uz existovať 🙄

cernusik
autor
5. máj 2022

@panelacikova veď to..že rusko nie je pre mňa riešenie.

cernusik
autor
5. máj 2022

@sszuzu8 och...to musí byť tiež nepríjemné. A ja som práve dnes vyslovila vetu,že radšej by som chcela byť bez cuchu, ako mnoho ľudí po covide..Fuu, ani tak,ani tak

cernusik
autor
5. máj 2022

@luccija nie, dávno pred dôvodom, no v poslednej dobe je to asi výraznejšie, citlivejšie

cernusik
autor
5. máj 2022

@siska53 pokiaľ môžte, skúste byť ústretoví k nemu...🙂

cernusik
autor
5. máj 2022

@marca12 veď to, len ten, kto to zažíva...

cernusik
autor
5. máj 2022

@tykat veď to, že utekať..keď najhoršie je, že v praci sa to nedá..kolegyňa fajn, chvíľu to akceptovala s úsmevom a poznámkami, no slová,že netrpia len ty,ale aj tvoje okolie, rob s tym nieco...sú ako dyka do hrude...ma pravdu, ale som bezbranna, neviem čo 😥

dreamss
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
cernusik
autor
5. máj 2022

@dreamss
🙂 Ďakujem. To sa mi celkom úspešne darí doma, no mimo je to bez šance..a do práce chodím každý deň..n

marianarem
5. máj 2022

@marca12 Sranda, s tym cerstvym pecivom to mam aj ja. Doma ked peciem, tak ani nie, to mi vonia, ale hlavne z detstva si pamatam, ze v oddeleni peciva v obchodoch sa mi vzdy zdalo, ze sa zadusim. Teraz je to uz lepsie.

marianarem
5. máj 2022

@cernusik Je to iste predrazdenie nervov, neskusala si, ci nepomoze nejaky volne bylinny ukludnovak? Persen napriklad.

siska53
6. máj 2022

@cernusik ja, segra a mama sme, len u muza a jeho rodiny sa to streta s nepochopenim.. muz to nechape..

livuska124
6. máj 2022

@luccija bože, konečne niekto, kto neznáša chloe 😀 som myslela, že som divná iba ja 😀 keď cítim tú vôňu, normálne mi je zle, napína ma na vracanie 😀 to isté mám ešte pri D&G Light Blue a z Avonu - Percieve či ako sa to volá 😀 tieto tri vône nemôžem ani cítiť, lebo by som dotyčnú ozvracala s prepáčením 😀 ale proste za to nemôžem, niečo v nich mi strašne vadí....

luccija
6. máj 2022

@livuska124 no ja neviem ako sa to mohlo stať takou hitovkou.Na šťastie už som ju dlho necítila.Podobne, keď som bola tehotná moja šéfka nosila veľmi silnú vôňu Shiseido Zen pripisovala som to tehotenstvu, ale ucitila som ju po rokoch veď to je tiež staršia vôňa a zase ten šteklivý pocit na žalúdku.

livuska124
6. máj 2022

@luccija ja som chloe dokonca dostala do daru, raz som si ju strekla na seba a som myslela, že vypľujem žalúdok, čo mi bolo zle.... tak som ju podarovala ďalej... aj teraz ju rozoznám na niekoľko metrov a už iba bočím preč 😀

cernusik
autor
6. máj 2022

@siska53 och..to mi je ľúto, no je to naozaj niekedy stav,že by som vyskočila z okna...

cernusik
autor
6. máj 2022

@livuska124 poznám tiež 🙂