Mam stresovejsie obdobie a problem zaspat. Aj ked idem spat skor dlhe hodiny nemozem zaspat. Rano som samozrejme uplne unavena. Mate skusenosti s niecim s lekarne ?
Dakujem pripadne za kazdu radu.
1-2 pohare vody pomozu zaspat.
Ides proti vlastnemu telu. Tvoja mysel potrebuje nieco vyriesit a to je dolezitejsie ako spanok. Ked si lahnes a nemozes zaspat, nechaj mysel nech si premysla a nesnaz sa zaspat. Ked prestanes s nespavostou bojovat a prijmes ju ako nieco co je v tejto chvili pre teba prospesne a dolezite, moze sa stat ze ten problem skutocne vyriesis. Cize ak sa snazis zaspat, pripravujes sa o moznost problem vyriesit a zaroven si vyrabas dvojnasobny stres, lebo stresujes aj koli tomu ze budes na druhy den nevyspata.
Mne sa velakrat stane, ze ked dovolim svojej mysli pracovat, tak ten spanok pride sam aj ked problem stale trva.
vyskusaj najskor nieco prirodne, napriklad mne pomahalo mlieko s medom, to ma tak ukludnilo, alebo su aj levandulove caje, ktore ti pomozu zaspat a az ked to nezaberie, az potom by som siahala po niecom z lekarne, melatonin je dobry, ale tiez s nim opatrne.
vyskusaj si kupit zerex pillow, svagrina ho jedno obdobie uzivala a jej pomahal. u mna chvalabohu taketo problemy neexistuju, ze by som mala problem zaspat, alebo ze by som sa budila. ona si pochvalovala, ze to bolo u nej lepsie, ked zacala uzivat.
Melatonin. Nie je navykovy. Bud v spreji alebo rozpustne tabl pod jazykom. Mozes vyskusat najskor sprej/tabl, ktory je mix melatoninu s bylinkami. Ak by ti nestacil, tak cisty melatonin. Davkovanie si treba nastavit podla seba. Mne vyhovuje davka 3-4 mg, hoci bezne v pribalovom letaku odporucaju 1 mg. Davkovanie mam odporucane od dr.
Dat si ho treba az v momente, kedy si clovek liha do postele, nie skor.
Pit 1-2 pohare vody pred spanim neznie ako dobry napad. Ak aj zaspis, tak sa o 2-3 hod zobudis a budes musiet ist na wc. Prerusovany spanok nie je dobry z dlhodobeho hladiska.
Mne melatonin vôbec nepomohl. Skus viac pohybu, sportu, aby si sa zničila. Alebo aj Kinedryl pomáha.
Melatonin v spreji.