Ahojte ludia, viete mi prosim vas poradit nejake volnodostupne tabletky,prasky alebo kvapky proti alkoholizmu?mozu byt aj zo zahranicia.
dakujem
https://www.lekarenonline.com/sk/antabus-disulf...
Ale tiež súhlasím, že ak pacient spolupracuje, je lepšie to konzultovať s lekárom.
Ak plánuješ strkať to na tajnasa alkoholikov, tak zbytočne vyhodené peniaze aj keď zoženieš. Raz keď nechce prestať slopat, bude slopat aj keby mal na to zdochnuta.
Ak sa alkoholik sam chce zbaviť svojej závislosti, treba to riešiť s odborníkom. Nie je to žiadna hanba tam ísť.
@dori2 a keď nespolupracuje?mam svokra ktorý je alkoholik uz od októbra je vkuse v liehu, ale on si to neprizná.My sme zlí a my za to môžeme ze pije Mozete mi napisat súkromne
Ďakujem.
@veronika7995 na liecenie ludia chodia dobrovolne (vacsinou dobrovolne nasilu), alebo rozhodnutim sudu ak spravia “nieco zle”. napr. opakovane alkohol za volantom, nejaky priestupok pod vplyvom
@dori2 on je doma nikde nechodí.Iba pije a celej rodine iba nadava.Uz raz bol za to trestné stíhaný lebo sa rodine vyhrážal zabitím a vtedy nepil 7 rokov aj musel sa liečiť a teraz cca 3.5 roka katastrofa.
Aby sme ho dostali na liečenie musí s tým on súhlasiť však?
@veronika7995 ano musi suhlasit. ten horsi pripad je ze musi nieco vyviest…
@dori2 dobrý deň, viem že stará diskusia ale skúsim či náhodou...môj ex priateľbmi tvrdí že berie nejaké lieky aby mu nechutilo piť, že sa dajú voľnopredajné kúpiť v lekárni...ja myslím že klame...to už bolo...že sa ide liečiť a podobne a už keď trebalo tak mi povedal, že liečiť sa mám ja...máme spolu dcérku ale nebývame spolu a on sa silou mocou chce vrátiť. Dokonca si vymyslel že má rakovinu, čo už je úbohé...
@veronika_vero04 to su lieky na predpis. na podporu abstinencie, resp znizenie chuti na alkohol, resp na vyvolanie neziaducej telesnej reakcie pri strete alkoholu a lieku. treba zajst do psychiatrickej ambulancie kde cloveku vedia pomoct- aj liekmi. sam clovek by s tymto nemal hazardovat…viem poskytnut aj podrobnejsie info ak treba- pracujem na protialkoholickom