Ahojte,
Uz asi 4mesiace mam vodu v kolene, uz mi ju aj niekolko x vyberali a davali obstrek, ale vodu mam stale. Za posledne 2-3 tyzdne ma uz aj pobolieva. Dr. povedala,ze ked sa mi bude tvorit stale, / pritom ju mam stale/ tak pojdem asi na operaciu. Ked si koleno -vodu- stlacim, tak citim ako sa mi tam ta voda prelieva.
A vie mi niekto povedat ako operacia prebieha?
Alebo co je na vodu v kolene dobre, aby sa viac netvorila?
Dakujem.
@mariankas dakujem. Ak nezabudnem tak si davam iba vinovy ovklad. Tie tvoje som neskusala. Este som vcera citala, ze horcicu dat na koleno, obviazat na noc. A mna kolene praveze vobec neboli, iba ako som pislala take posledne 2 tyzdne pobolieva ako ked sa uderim. A mam to s pretazenia. Asi vymenim ortopeda lebo nikde ma neposiela iba vyberie vodu a da obstrek. A ked som sa pytala, tak len povedala, ze maju aj horsie pripady a toto je nic - z ich hladiska. Ale voda tam nema bit, tak to treba riesit. A ona ze operacia.
Krv mi brali pred troma mesiacmi a zapal som tam nemala. Neviem co spravit, operacie sa bojim. voda tam nema bit a neviem preco ju tam stale mam. Uvidim uz po sviatkoch, teraz ma dovolenku.
@adamikovalucia ahoj. Môžeš mi prosím napísať, čo ti pomohlo na tu vodu v kolene? Ja som 3,5 mes. po operácii a znovu mam vodu, už som zúfalá :(
@yvkay ahoj. Ja som na operacii nebola. Stacilo mi ked mi dr vybrala asi teraz uz neviem 3-4x vodu. A prestala sa tvorit. Ale dost dlho som nohu nezatazovala.
Ja som to mala z pretazenia. Cely vozik makadamu som mm pomahala nakladat do furika. Teraz uz mam tuk tuk (klopem na drevo) pokoj.
Neviem vam viac poradit 🙁
Drzim palce nech ste cim skor fit 😉
@adamikovalucia ďakujem za odpoveď, a mala ste aj ortezu alebo ako ste ju nezatazovala?
@yvkay nie nemala som nic. V tej dobe som bola bez prace takze som nikam nechodila. Iba na upsvr 🙁😀😀
@adamikovalucia Ja som mala vodu v kolene po úraze, mala som zablokovaný meniskus /luk v menisku/, raz mi vodu odtiahli, potom som musela na operáciu /artroskopia kolena-jednodňová chirurgia/ a aj potom mi ju raz ťahali a koleno mi dosť opúchalo aj potom.Z babských receptov pomáha proti zápalu tvarohový obklad a kapustový obklad, skúšala som obidvoje a trochu mi pomohli, najmä tvarohový http://casprezeny.azet.sk/clanok/98410/pomozte-... a kapustový http://plnielanu.zoznam.sk/c/1719/bolave-klby-v... ja som listy prežehlila cez utierku, aby pustili šťavu a také teplé dala na koleno. Pokiaľ nemáš blokáciu kolena /ja som ho nevedela vystrieť ani zohnúť len pár stupňov sa dalo/, tak môžeš počkať na magnetickú rezonanciu, ja som bola na ňu objednaná tiež, no nakoniec som si vybavila operáciu, pretože sa mi nedalo s takým kolenom fungovať.