Vnútromaternicové teliesko Mirena - skúsenosti a rady

janka3029
21. feb 2018

Ahojte, somsompred skoro 4 mesiace po porode a pred mesiacom mi zaviedol ženský vnutromaternicove teliesko Mirenu. Padaju mi vlasy, sem tam ma boli strasne hlava a brucho. Mam pocit ze som stale sfucana a niako moc jem. Ale najhorsie je ze odkedy mi ho zaviedol tak krvacam alebo spinim. V jednom kuse musim mat vlozku. Mate niektora prosim vas s tym skusenosti ? Dakujem

franka211
21. feb 2018

@janka3029 si ma prekvapila, pretože mňa moja lekárka odhovárala od antikoncepcie v tabletkách práve na túto mirenu. Sem tam mávam bolesti hlavy, tvrdí že je to z HAK a práve táto mirena nemá nežiaduce účinky...

lulu369
21. feb 2018

Ahoj, pravdu povediac si aj mňa prekvapila... Ja už mám mirenu 3 roky a menám žiadne problémy. A čo sa týka krvácania tak mam tak raz za 3-4 mesiace aj to len špinenie...Ale asi aj tu platí, že nemusí "sadnúť" každej. Najlepšie urobíš keď sa o tom porozprávaš so svojím gynekológom.

janka3029
autor
21. feb 2018

A na zaciatku ste vobec nešpinili?

alexandra1995
21. feb 2018

Ja som si o tom dosť načitala, nakoľko po pôrode chcem nejaku spoľahlivú antikoncepciu. A dosť žien písalo, že majú takéto problémy. Bolesť hlavy, výtoky, špinenie. Každá to znáša inak. Jednej žene to môže vyhovovať a ani nevie, že nejaké teliesko má a iná ma takéto problémy.

ninusa7
21. feb 2018

Ale vacsina ma taketo problemy 😀 to je jedno ci teliesko alebo tbl,v oboch su hormony.Je to predsa cudzie teliesko v tele.Su aj nehormonalne,ale tie tiez povacsinou rozhadzu menzes a

hettinka
21. feb 2018

@janka3029 ja som špinila pol roka, prvy mesiac krvacala, potom nepravidelne špinila, potom už len občas, ale ten prvy polrok bol taký problematický. A menzes som mala celých 5 rokov, normálne pravidelne. Aj po vybratí po 5 rokoch mi nabehol normálne na ďalší mesiac, žiadne "rozhádzané hormony" sm nemala ... ale rozhodla som sa už žiť bez hormonálnej antikoncepcie.
Iné problémy som nemala. Migrénu som mávala aj počas tehotenstva, aj teraz občas, hoci už celé roky HAK nemám žiadnu.
Inak, môže to byť aj psychika, ak Mirenu "cítiš".

lulu369
21. feb 2018

@janka3029 na začiatku áno, asi 2 - 3 mesiace, ale potom už nie...

miriam11
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
anik56
21. feb 2018

Mám ju piaty rok a nemám žiadne problémy. Dostala som ju po tabletkách, lebo sa liečim na migrénu a tabletky mohli stav skomplikovať. Nemala som od začiatku žiadne krvácanie ani špinenie a určite si ju dám znovu.

optive
21. feb 2018

Nepočuli ste o novinke iub? Iub.sk je stránka ja sa chcem na to opýtať najbližšie svojho gynekológa

stanuska3105
21. feb 2018

Ja som mala Danu a musela ist von.Sice to bolo ovela lepsie ako teraz jest tabletky ale nedrzala mi na mieste stale sa mi posuvala.Tie co mate Mirenu ako casto chodite na kontrolu ku gynekol.?A najväcsia otazka.Davate si pri "tom" pozor alebo sa spoliehate na ochranu uplnu?

hettinka
21. feb 2018

@stanuska3105 ja som bola na kontrole po 10 dňoch a potom raz za rok, klasická preventivka a sono. A pozor sme vtedy nedávali 😉

anik56
21. feb 2018

@stanuska3105 ja presne tak ako hettinka. Aspoň som donútená ísť raz za rok na preventívku, môj gynekológ mi odrazu robí okrem sona aj cytológiu a kontrolu prsníkov. Teda komplet preventívne vyšetrenie.

monikaq
21. feb 2018

Ja mám mirenu uz rok a všetko v pohode 🙂 akurát len to ze mi vlasy padajú s čoho som nešťastná..a menzes mám pravidelne každý mesiac teda len na intimku..pozor si dávame len pri plodnych dňoch ináč nie..

hettinka
21. feb 2018

@monikaq pri mirene plodné dni nemáš, je to hormonálna antikoncepcia, nielen bariérová.

monikaq
21. feb 2018

@hettinka aha tak to som nevedala..

stanuska3105
22. feb 2018

Dakujem.Nejako tomu teliesku neverim kedze mne sa posuvalo s tazkej prace pri ktorej zdviham dost velke kg.Pokial som bola na materskej to bolo v pohode ak som nastupila do prace behalo sI teliesko kade tade. Mozno raz skusim aj ja tu mirenu.

henikav
22. feb 2018

Mala som ten isty problem s Mirenou, spinenie, problemy.... obcas na par dni klud a znova mesiac dva spinenie, nakoniec ju moje telo vypudilo z miesta a lekar ju musel vybrat, takze mne nesadla. Ona niekomu sadne super a neda na nu dopustit a niekomu zas nie. Ak si 4 mesiace po porode, to vypadavanie vlasov moze byt aj z toho, mne neskutocne vypadavali asi 7-8 mesiacov po porode, potom to ustalo

zenaajmama
22. feb 2018

@janka3029a nekojíte náhodou? Ja som chcela tiež teliesko, no este kojím, a hovorila mi doktorka ze to neodoruca, kedze pri kojeni sa maternica stale stahuje( aj ked to je uz necititelne) a preto moze byt krvacanie, špinenie.

iwwka29
17. máj 2018

@hettinka a aky antikoncepciu mas teraz? Ci teraz ziadnu?

hettinka
17. máj 2018

@iwwka29 ziadnu

janka3029
autor
17. máj 2018

Dievcata nakoniec to v mojom pripade muselo ist von. Strasne bolessti brucha ma presvedcili. Odkedy to nemam neviem co je to bolest brucha.

tinka3636
17. okt 2018

Aká je cena mireny?

janka3029
autor
17. okt 2018

@tinka3636 ja som zaplatila 250€ a po 3 mesiacoch isla von. Mala som strasne bolesti brucha

tinka3636
21. okt 2018

@janka3029 na predpis si platila 250e

janka3029
autor
21. okt 2018

Ano na recept

srnkaknm1
21. okt 2018

@janka3029 ja som prvú mala v pohode myslím 4 roky ale druhý po pôrode mi dala doktor hneď na kontrole po šestonedelí a teda asi po pol roku som začala špiniť každé dva týždne a po roku išla von čo mi išla vypadnúť ale tu druhý som už mala tú lacnejšiu verziu tak neviem či to bolo tym

kika29
23. nov 2018

Ahojte. Včera som si dala nehormonálne vnutromaternicové teliesko ale zabudla som sa v tom strese opýtať ako sa volá. Platila som 50€. Nebolelo len kus nepríhemný pocit a bolo. Sex až po 1-2 dňoch. Dnes ma pobolieva trocha bruško a páli kus vnútry aj slabúčko krvácam. Ale ináč vpohode som. Vy ste krvácali po zavedení telieska a ako dlho?

chiccco
25. nov 2018

@anik56 ahoj prosim ta a ked mas mirenu nemavas už migrény,alebo ako ti to ovplyvnuje lebo mávam tiež dosť často migrény a rozmýšľam nad mirenou len aby mi to nejako nezhorsila

anik56
25. nov 2018

@chiccco mne gynekológ zmenil tabletky na mirenu kvôli migréne, tabletky sú vraj pri migréne nebezpečné. Teraz už migrény nemávam, ale liečila som sa na neurológii, tak neviem, či na to mala vplyv len mirena. Ale teraz po piatich rokoch pôjdem určite do toho znovu.