Vnútorný tras v spojitosti s krvným tlakom

coverdalesilvia
21. aug 2024

Ahojte.
Vie mi niekto poradiť ohľadom čudného vnútorného trasu?
V poslednej dobe, čo sú také veľké horúčavy mám veľmi nepríjemné telesné príznaky.
Neviem či je to samotná úzkosť alebo niečo vážnejšie.
Mala som to už aj predtým ale pominulo to.. no teraz to trvá už dlhšie.. 🥹
Cez deň to niekedy vymizne ale večer hlavne keď si lahnem a som v kľude to začne... celková slabosť končatín, mierna nauzea... strašný pocit... mávam aj vysoký TK ale užívam nato liek.. a búšenie srdca nemám. je pravda že mám za sebou aj dosť smutné a horké obdobie, možnože ešte aj pred sebou.. neviem...
Nechcem ísť k lekarovi...
Pomôžte.. čo nato pomáha? Dá sa to vyriešiť? Všetko je kvôli psychike ? Alebo aj srdce to môže robiť?

motolica
21. aug 2024

@coverdalesilvia neviem ti síce odpovedať,ale ja to na sebe pozorujem tiež asi cca mesiac resp ako sú tieto horúčavy a má to aj niekoľko známych v okolí,aj sme tak riešili,či nie je nejaký čudný tlak vonku alebo co....ja teda vysoký KT nemám ani prekonané náročné obdobie, ale každopádne je to veľmi nepríjemné,niekedy až pocit na odpadnutie,trasú sa mi ruky,neviem zaostriť,mám to ale cez deň,nie večer. Tento týždeň idem na preventívnu prehliadku, tak to spomeniem.

lubossi
21. aug 2024

to moze mat tolko pricin, ze to tu nevyriesime. nmajcastejsie nizky tlak (ked to prezenies a das si lieky na vysoky tlak aj ked ho nemas taky vysoky) alebo cukor v krvi ci nekolise.
Alebo je to nervoveho povodu, mozno skusit brat mesiac dva magnezium, ci to neodide.

coverdalesilvia
autor
21. aug 2024

@motolica pprosím ťa napíš potom že čo a ako..
Myslela som už aj na nízku hladinu kália v krvi.. ale bohvie.. pred 2 mesiacmi som mala v pohode preventívku.
Presne.. tie pocity skoro na odpadnutie , tras... 🫤

lubossi
21. aug 2024

@coverdalesilvia na preventívke (bežnej) minerály neberú, aspoň čo viem.
Moja žena má to isté z času na čas. Aj zvykne dopadnúť. Ale dosť málo pije, môže byt nízky tlak

motolica
22. aug 2024

@coverdalesilvia jasne,dám vedieť 🙂

motolica
22. aug 2024

@lubossi určite kombo nízky tlak a malo tekutín je blbé, s tým bojujem,lebo zvyknem pit malo,teraz si na to však dávam pozor už pár dní a sledujem či sa čosi zmení

petrofka
22. aug 2024

kúp si tlakomer. Nejaké kalium sama nerieš. Ved choď k dr. nech ti vezme krv na podrobnejšie testy. Čo je na tom. Keď budeš vedieť, čo ti je, potom sa to ľahšie rieši. Máme 21. storočie, tak to využi. Nemusíš sa trápiť takýmito príznakmi. Možno je to nejaký trápny vitamín, čo ti chýba a bude to raz dva doriešené. Neuspokojuj sa tým, že to je možno kvôli zlému obdobiu, počasiu, ... ;)

lubossi
22. aug 2024

alebo ak si v baliku, zaplat si nejaku rozsirenu zdravotnu prehliadku. Taku kde ti spravia vsetko komplexnyxh odberov, celotelove sono, sono srdca a budes mat generalku za sebou :D
S tlakomerom to treba vediet, ten behom dna chodi aj 20 hore dole, skor to moze byt na odsledovanie ked ti je zle, ci prave vtedy mas nizsi tlak nez obvykle. Pruser bude, ked zistis ze nie ze ho mas rovnaky ako obvykle :D
Este si mozes kupit kvalitnejsi fitness naramok a sledovat tep a HRV kvoli stresu (a kvalitu spanku a oxidaciu krci)

luccija
22. aug 2024

@coverdalesilvia a tlak si merias?môže to byť len vyčerpaním, psychika

coverdalesilvia
autor
23. aug 2024

@lubossi vôbec sa nesledujem.. merať si Tk,P behať k doktorke toto neni premňa.
Ja nízky tk určo nemám, skôr vysoký žiaľ.
Preto píšem sem, či má niekto skúsenosti , bo ja sa tak vyhýbam lekárom ako sa len dá.
Jak sa hovorí pomôž si človeče aj pán boh ti pomôže..

coverdalesilvia
autor
23. aug 2024

@luccija vieš čo zriedkakedy.. skôr sa vyhýbam sledovaním sa, lebo už bolo tak čím viac som si merala Tk tým bol vyšší dopipi, takže minimálne..
Možno to bude fakt psychickým vyčerpaním po hnusne smutnej dobe.. lenže nemôžem si to veľmi dovoliť pri mojej robote... preto sa pýtam na skúsenosti.. kiežby mi vedel niekto dať odpoveď .. 🥲

luccija
23. aug 2024

@coverdalesilvia z času na čas do ho zmeraj.Kamaratka berie lieky a myslela si, že ho "musí" mať dobrý, lebo berie liek a už jej lieky nestačili tlak mala vysoký a musela ich zmenit