Ahojte, je tu niekdo kdo trpí dlhodobo s vnútornými hemoroidamy?
@mergimar prosím ťa ako dlho si ich mala. U mňa už pomaličky 2 rok. Dva krát som bola na rektoskopii a stále rovnako ich mám. Prvý stupeň. Nastastie ja vôbec nekrvacam. Iba tlaky mám a občas pálenie. Hlavne tie tlaky mám. Ale u mňa sú pravdepodobne kvôli tomu, že mám zlý pitný režim a hlavne po pôrode. Teraz som si nasadila detralex a faktu masť. Tak uvidíme.
@mesiacik12 Och ano, aj detralex som mala. Pomohol mi vtedy na dost dlhu dobu. A ten tlak citis kde presne? Aj to som mala, ale po detralexe zmizol. Ja som to mala hlavne ked som sadala.
@mergimar keď sedím aj stojím, ale nie je to stále.
@marlent Ahoj. Všade ospevovaný odvar z dubovej kôry+ masť Factu. Pred pár dňami sa mi to zlepšilo, čo už bol tak von, že som sa až zľakla, a myslela, že už sa ani dnu nevráti. A predsa. Po asi 3 dňoch prikladania sa mi vtiahol dnu. Ešte 4. deň som cítila nepríjemné pálenie, štípanie a vyslovene bolesť. No pokračovala som v prikladaní a na ďalší už super. Ale musím k chirurgovi so žlčníkom, tak mu už ukážem aj ten hemoroid.
@mergimar len ja ich nemám vonku. Malinké sú.
@mesiacik12 Vieš čo, tak ma včera napadlo. Keď som ja pociťovala tie tlaky, tiež som to mala len málinko von. Iba akoby malý uzol. Aj ja som mala obavy, čo tie tlaky môžu znamenať. A bola to práve moja obvodná, ktorá sa ma spýtala, či nemám náhodou zlatú žilu. Že právo to tie tlaky môžu spôsobiť. Práve vtedy ma poslala k chirurgovi a dala mi vtedy ten detralex, ktorý pomohol. Verím, že aj ty to máš "len" z hemoroidov.
@mergimar minulý rok som bola na rektoskopii a presne toto som mala čo teraz také pocity a vtedy som mala drobné hemeroidy 1 stupeň. Od stredy beriem detralex, tak som zvedavá či mi pomôže. Prve 4 dní ráno a večer po 3 tabletky. Na 5 deň iba ráno a večer po 2 tabletky a potom budem brať na 8 deň ráno a večer po 1 tabletke. Dávam si aj Faktu masť. Snáď zaberie mi to. Ty si ako dlho mala problémy s hemeroidmi? Ja už pomaličky druhý rok. Počas tých dvoch rokov som bola 2 krát na tej k rektoskopii a žiadna zmena. Stále tak isto 1 stupeň. Na nekrvacam nič. Iba tie tlaky mám a občas paly to vo vnútri.
@mesiacik12 Myslíš vtedy, keď sa ozvú? Lebo celkovo ako som ti aj do IP písala, mám ich už 16 rokov. Ak dajú o sebe vedieť, tak do preliečenia asi 2-3 týždne.
@mergimar ja ich mám ako kedy, ale poslednú dobu v kuse, ale ja si myslím, že ich mám kvôli tomu, že mám zlu životosprávu a zlý pitný režim.
@mesiacik12 Ano ja. A aktualne som sa akurat znova preliecila po dlhodobejsom krvacani takmer po kazdej toalete. Vcera som uz mala konecne normalne vyprazdnovanie.