Vitiligo po celom tele

dovidopp
18. mar 2022

Dobrý deň mám tu nejaké ženy ktoré majú po celom tele vitiligo ? Pomohli Vám nejaké krémy alebo niečo ? Ja som už zúfalá a keďže ide leto tak tie čo to máte má určite chápete

sapetka
18. mar 2022

@dovidopp moja svagrina to ma/ na to ti nepomohe nic. Musim aa naucit s tym bohuzial zit

anjelikdianka
18. mar 2022

@dovidopp Moj manžel má vitiligo tiež a na to nepomáhá žiadný krém.V lete to vidno najviac keď sa opáli.Naučili sme sa stým žiť.

matovicova
18. mar 2022

@dovidopp prijmi svoje telo také aké je aj s vitiligom. Stres to len zhoršuje.. popozeraj na internete svetoznámu modelku s vitiligom 🍀

dovidopp
autor
18. mar 2022

To ide dosť ťažké keďže sú ľudia zákerný a len sa posmievajú obzeraju že čo to máš po tele v lete najhoršia hanbím sa nosiť trička s krátkym rukávom šaty

lelluska
18. mar 2022

@dovidopp Mám, a nepomohlo mi nič. Neopalujem sa, v zime je to ok. V lete chodím na nastreky, neprekryje to úplne ale je to znesiteľnejšie. Tiež korektor v pere sa mi osvedčil🙂

matovicova
18. mar 2022

@dovidopp to ake dno spoločnosti máš okolo seba, že sa ti posmievajú a su zakerni? Prepáč trochu som sa nechala uniesť. No treba im asi povedať nech sa držia radšej ďalej, lebo je to dosť nákazlivé 🙂

mandmsm
18. mar 2022

aj ja mám vitiligo po celom tele - od detstva a "múdre" rady, že sa s tým treba zmieriť sú nanič. Síce už to neberiem tak strašne tragicky ako keď som bola v puberte ale aj tak, vyhýbam sa krátkym rukávom, kraťasom... A je to práve pre ľudí, ktorí zízajú, prípadne majú blbé otázky. Skúšala som kadečo ale nič nepomohlo. Mojou výhodou je, že mám svetlú pokožku a tak najviac je to vidno keď sa opálim. A sorry ženy, ale mnohé nanášajú na seba tony make-upu aby boli "krásne" ale keď má niekto chybu krásy ako napr. vitiligo tak ti povedia, že más prijať svoje telo také ake je. Kým si to nezažijete nepochopíte.

luxus10
18. mar 2022

a z coho to vitiligo mate, ako to vznika?

dovidopp
autor
19. mar 2022

@mandmsm presne 🙏 úplne som na tom tak isto s tými vecami

mandmsm
19. mar 2022

@dovidopp istým spôsobom nám neostáva nič iné ako naučiť sa s tým žiť ale zmieriť sa s tým úplne, je ťažké. Moje sebavedomie je na minime.

mandmsm
19. mar 2022

@luxus10 v mojom prípade je spúšťačom stres. Vždy keď prišlo niečo z čoho som bola v strese, pribudli alebo zväčšili sa fľaky. Prvýkrát sa u mňa objavili keď som mala 6 rokov - nástup do školy. Som introvert a zmeny, napr. kolektívu sú pre mňa obrovský stresor.

angelous1991
19. mar 2022

Aj ja mám od 10 rokov . Ale ja neviem baby či je to len mne tak akosi jedno ,lebo o mužov som nemala núdzu nikdy aj napriek tomu , a ignorujem to maximálne a vlastne ani nevnímam že by sa niekto na mňa dival nejako viac . Som rada že som inak zdravá ja aj moje dieťa a beriem to len ako esteticky problém . Ale tie nastreky ma zaujali
@lelluska
@lelluska lebo mám dost svoju kozu tmavú a mám obavu že keď mi dajú nastrek moja koza ešte viac zhnedne a tie ložiska budú aj tak kričať však ?

dada0902
19. mar 2022

Môj muž tiež ma a tiež to nie moc dobre znasa raz mu kamoš co to tiež ma poradil tieto vitamíny ze jemu to zmyzlo u muža to úspech nemalo ten kamarát to užíva dlhodobo jemu to poradila lekárka

matovicova
19. mar 2022

@mandmsm parafrazujem ta: "mudre" rady, že sa s tým treba zmieriť sú na nič. A potom autorke napíšeš v podstatne to isté: spúšťačom je stres a naučiť sa s tým žiť. Veď to sme napísali to isté 😀
Ja síce vitiligo nemám, ale trpí ním moja mama. Respektíve trpela, od kedy sa tým prestala zaoberať prestali pribúdať fľaky a prestalo to svrbiet. Ver mi, že sme to spolu s mamou zažili celá rodina...
Takže dúfam, že ti tvoja jedovatá reakcia na naše príspevky urobila dobre a dúfam, že sa ti už neurobí ďalší fliacik. Pretože si napísala, len to isté, čo my všetky, že na to lieku niet. Krásny deň ti želám 🍀

lelluska
19. mar 2022

@angelous1991 Tazko v tomto poradím, keďže ja som zase dosť bleda:/ Ak máš v okoli niekoho, kto to robí odporucam poradiť sa rovno tam.

angelous1991
19. mar 2022

@lelluska práveže ja by som musela cestovať koli tomu som z Oravy a tu skapal pes 🙈🙄

mandmsm
19. mar 2022

@matovicova zmieriť sa a naučiť sa s tým žiť, nie je to isté. Ja som sa nezmierila ale naučila som sa žiť bez krátkych tričiek, so sklonenou hlavou a vyhýbam sa zvedavým pohľadom. V tom je ten rozdiel. A áno, keby si viac ako 30 rokov počúvala, že je to "len" chyba krásy tak by aj Vám všetkým tieto reči išli na nervy. Hlavne od niekoho kto bez make-upu nejde ani vyniesť smeti. Gratulujem každému, kto sa s tým zmieril a žije svoj život plnohodnotne. To je niečo čo som ja za celý život nedokázala. A preto opakujem, kto nezažil, nepochopí.

nikynike
19. mar 2022

Aj ja mam. Objavilo sa 1.x v tridsiatke a odvtedy sa poriadne rozsirilo. No pekne to nie je, cez leto maskujem samoopalovakom. Neprijemne je to ked som s detmi pri vode, ludia pozeraju na mna tak vahavo ci je ok ze idem do vody, ci nieco odo mna nechytia. Chapem, nie kazdy vie, o co ide...
Ale inak mam pocit ze okolie absolutne neriesi.

zdencaaaa
4. apr 2022

@dovidopp mam vitilogo cez 25 rokov. Ma ho aj môj starší brat cez 35 rokov a nezaberá naozaj nič. Mne sa k vitiligu pridružené aj ďalšie autoimunitne ochorenia a verte mi ze vitiligo je ten lepší prípad. Áno, žiť s nim je ťažšie, prežila som si pubertu, hanbenie sa, zakryvanie ale teraz som iz stará baba a fľaky neriešim. V lete používam 50 faktor keďže slniečko milujem. Momentálne sa mi fľaky strácajú ale mam kvôli myasthenii gravis nasadenu liečbu kortikoidmi a imunosupresivami a som po ťažkej operacii detskej žľazy, brzliku. Po 20 rokoch mam hnedé prsty na rukách. Ale keby išlo o to radšej fľaky ako takáto liečba.