Dobrý deň mám tu nejaké ženy ktoré majú po celom tele vitiligo ? Pomohli Vám nejaké krémy alebo niečo ? Ja som už zúfalá a keďže ide leto tak tie čo to máte má určite chápete
@dovidopp Moj manžel má vitiligo tiež a na to nepomáhá žiadný krém.V lete to vidno najviac keď sa opáli.Naučili sme sa stým žiť.
@dovidopp prijmi svoje telo také aké je aj s vitiligom. Stres to len zhoršuje.. popozeraj na internete svetoznámu modelku s vitiligom 🍀
To ide dosť ťažké keďže sú ľudia zákerný a len sa posmievajú obzeraju že čo to máš po tele v lete najhoršia hanbím sa nosiť trička s krátkym rukávom šaty
@dovidopp to ake dno spoločnosti máš okolo seba, že sa ti posmievajú a su zakerni? Prepáč trochu som sa nechala uniesť. No treba im asi povedať nech sa držia radšej ďalej, lebo je to dosť nákazlivé 🙂
aj ja mám vitiligo po celom tele - od detstva a "múdre" rady, že sa s tým treba zmieriť sú nanič. Síce už to neberiem tak strašne tragicky ako keď som bola v puberte ale aj tak, vyhýbam sa krátkym rukávom, kraťasom... A je to práve pre ľudí, ktorí zízajú, prípadne majú blbé otázky. Skúšala som kadečo ale nič nepomohlo. Mojou výhodou je, že mám svetlú pokožku a tak najviac je to vidno keď sa opálim. A sorry ženy, ale mnohé nanášajú na seba tony make-upu aby boli "krásne" ale keď má niekto chybu krásy ako napr. vitiligo tak ti povedia, že más prijať svoje telo také ake je. Kým si to nezažijete nepochopíte.
a z coho to vitiligo mate, ako to vznika?
Aj ja mám od 10 rokov . Ale ja neviem baby či je to len mne tak akosi jedno ,lebo o mužov som nemala núdzu nikdy aj napriek tomu , a ignorujem to maximálne a vlastne ani nevnímam že by sa niekto na mňa dival nejako viac . Som rada že som inak zdravá ja aj moje dieťa a beriem to len ako esteticky problém . Ale tie nastreky ma zaujali
@lelluska
@lelluska lebo mám dost svoju kozu tmavú a mám obavu že keď mi dajú nastrek moja koza ešte viac zhnedne a tie ložiska budú aj tak kričať však ?
@mandmsm parafrazujem ta: "mudre" rady, že sa s tým treba zmieriť sú na nič. A potom autorke napíšeš v podstatne to isté: spúšťačom je stres a naučiť sa s tým žiť. Veď to sme napísali to isté 😀
Ja síce vitiligo nemám, ale trpí ním moja mama. Respektíve trpela, od kedy sa tým prestala zaoberať prestali pribúdať fľaky a prestalo to svrbiet. Ver mi, že sme to spolu s mamou zažili celá rodina...
Takže dúfam, že ti tvoja jedovatá reakcia na naše príspevky urobila dobre a dúfam, že sa ti už neurobí ďalší fliacik. Pretože si napísala, len to isté, čo my všetky, že na to lieku niet. Krásny deň ti želám 🍀
@angelous1991 Tazko v tomto poradím, keďže ja som zase dosť bleda:/ Ak máš v okoli niekoho, kto to robí odporucam poradiť sa rovno tam.
@lelluska práveže ja by som musela cestovať koli tomu som z Oravy a tu skapal pes 🙈🙄
@matovicova zmieriť sa a naučiť sa s tým žiť, nie je to isté. Ja som sa nezmierila ale naučila som sa žiť bez krátkych tričiek, so sklonenou hlavou a vyhýbam sa zvedavým pohľadom. V tom je ten rozdiel. A áno, keby si viac ako 30 rokov počúvala, že je to "len" chyba krásy tak by aj Vám všetkým tieto reči išli na nervy. Hlavne od niekoho kto bez make-upu nejde ani vyniesť smeti. Gratulujem každému, kto sa s tým zmieril a žije svoj život plnohodnotne. To je niečo čo som ja za celý život nedokázala. A preto opakujem, kto nezažil, nepochopí.
Aj ja mam. Objavilo sa 1.x v tridsiatke a odvtedy sa poriadne rozsirilo. No pekne to nie je, cez leto maskujem samoopalovakom. Neprijemne je to ked som s detmi pri vode, ludia pozeraju na mna tak vahavo ci je ok ze idem do vody, ci nieco odo mna nechytia. Chapem, nie kazdy vie, o co ide...
Ale inak mam pocit ze okolie absolutne neriesi.
@dovidopp mam vitilogo cez 25 rokov. Ma ho aj môj starší brat cez 35 rokov a nezaberá naozaj nič. Mne sa k vitiligu pridružené aj ďalšie autoimunitne ochorenia a verte mi ze vitiligo je ten lepší prípad. Áno, žiť s nim je ťažšie, prežila som si pubertu, hanbenie sa, zakryvanie ale teraz som iz stará baba a fľaky neriešim. V lete používam 50 faktor keďže slniečko milujem. Momentálne sa mi fľaky strácajú ale mam kvôli myasthenii gravis nasadenu liečbu kortikoidmi a imunosupresivami a som po ťažkej operacii detskej žľazy, brzliku. Po 20 rokoch mam hnedé prsty na rukách. Ale keby išlo o to radšej fľaky ako takáto liečba.
@dovidopp moja svagrina to ma/ na to ti nepomohe nic. Musim aa naucit s tym bohuzial zit