Ahojte, máte prosím nejakú dobrú skúsenosť s komplexom vitamínov v 1 pilulke pre 60+, príp. 90+ ?
Čo najúčinnejšie a zároveň najviac prírodné.
Ďakujem 🙂
biobran, prírodné doplnky má Terézia
Ja si myslím, že treba selektovať, nie je to iba placebo. Ak si dávaš veľký pozor na zloženie stravy, tak ok, nemusíš si dávať doplnky. Ale kto to má dnes dokonale podchytené, aby mal zastúpené všetky živiny? Navyše starí ľudia často na strave šetria. Každá veková kategória ma špecifické požiadavky na vitamíny a minerály, ja by som sa poradila so zdravotníkom, lekárom alebo lekárnikom. K tomu ale treba prispôsobiť životný štýl a stravu, aby sa človek dobre cítil. Nie že dám si 3x denne segedín a čudujem sa, ze nie som ok 😄 pohyb, prechádzky, v rámci možnosti. Psychická pohoda a aktivity, ktoré mi robia radosť.
Pre 90+ sme dávali Geriavit a Milgamma N. Problémom u týchto dlhovekych ľudí je nechuť k jedlu, spôsobuje ju aj slabý výkon srdca (kardiacka anorexia). Škoda, že sme toto nevedeli skôr, našej babke chýbalo len pár mesiacov do 100. Do posledného dňa NEbola dementna a Nemala depresie. Treba neustále ponúkať chutnú stravu, ovocie už upravené (struhane, krájane, šťavy) a maškrtky. Neizolovat človeka od spoločného "kŕmenia sa".
Na 60+ sú super Jamiesson multivitamíny 50+ brala som počas chemo (nebola som síce 50+ 😀) ale cítila som okamžite efekt.
vacsina vyzivovych doplnkov je len cisty biznis - neuskodia, ale ani vyrazne nepomozu. Ja som kedysi mame kupoval Geriavit, vtedy sama citila ako jej pomohli a bolo to realne navonok vidiet, ze to nebol len placebo efekt, ale asi po 3 rokoch mi povedala nech ich uz nekupujem, ze asi zmenili zlozenie a neucinkovali jej tak. Brat jej este 2x kupil na vianoce a naozaj to uz bolo ako placebo. Vtedy zaroven zacali vychadzat nove verzie urcene roznym vekovym rozpetiam.
Takze neslubuj si zazraky od nicoho, moze ich to potesit, ale ucinok neocakavaj.