Zdravim, mam problemy s kutikmi a neviem uz co si mam ne davat, vraj je to oslabenou imunitou tak som si kupila masticku s priridnym hadim jedom, ktroa nezabrala tak skusim propolis, ale co sa tyka vitaminov, kupila som si zelezo a b komplex, myslite ze tie dva vitaminy si mozem denne davat? b komplex si mam davat dvakrat denne a zelezo raz.. kedze kojim, neviem ci ta kombinacia nejak neuskodi... poradite? 🙂
Mozes aj spolu neboj sa a aspon aj male bude mat v mliecku a este by sa ziadalo aj na imunitu aby si nebola chora Napriklad echinacinu
Podľa alternatívy sú kútiky miestom, kde sa odráža stav tráviaceho traktu, hlavne dvanástorníka. Nemáte problémy s trávením? Upraviť trávenie, nasadiť probiotiká, ak pijete kávu, tak vynechať...
Mne vždy pomáha vtamín B, po niekoľkých dňoch m hneď zmiznú.
@nicoll212 Zvyste prisun vit. skup.B, na ktore je bohata trstinova melasa. O.i.ma aj vysoky obsah zeleza, kys. listovej a posilnuje imunitu. Staci uzivat 1PL denne: https://www.modrykonik.sk/shops/detska-vyziva-p...
Vybornym doplnkom je napr.aj mumio, prip. echinacea, rakytnikovy olej, betaglukan, skuste si pozriet u nas nas eshope v sekcii podla indikacie pouzitia - imunita. V pripade otazok radi poradime.
musím súhlasiť po svojich skúsenostiach s nutrimas, ja som tiež po pôrode užívala melasu, je to naozaj zázrak. Nezapeká na rozdiel od železa, ktoré ked som začala užívať boli ďalšie problémy. Je toprírodné a neuškodí ani pri kojení. 🙂
@stepanka274 Dakujeme za pozitivny ohlas 🙂 Chut melasy je tak trochu specificka, ale da sa na nu zvyknut, mozno ju pridat do napoja, smoothies, do kase, jogurtu, tvarohu atd.
@nutrimas ja inak teraz ficim na rakytnikovom oleji, je to velmi energizujuce, odporucam tiez kazdej zene na materskej
Ked neberies zaidne ine vitaminove a mineralne doplnky, tak to urcite neuskodi. Inak, na kutiky je dobry Canesten, ak nezabera, tak Framykoin mast - vzdy su pôvodcami bud kvasinky alebo bakterie.