Vitamíny po pôrode na oslabenú imunitu

nicoll212
28. júl 2015

Zdravim, mam problemy s kutikmi a neviem uz co si mam ne davat, vraj je to oslabenou imunitou tak som si kupila masticku s priridnym hadim jedom, ktroa nezabrala tak skusim propolis, ale co sa tyka vitaminov, kupila som si zelezo a b komplex, myslite ze tie dva vitaminy si mozem denne davat? b komplex si mam davat dvakrat denne a zelezo raz.. kedze kojim, neviem ci ta kombinacia nejak neuskodi... poradite? 🙂

seahorse27
28. júl 2015

Ked neberies zaidne ine vitaminove a mineralne doplnky, tak to urcite neuskodi. Inak, na kutiky je dobry Canesten, ak nezabera, tak Framykoin mast - vzdy su pôvodcami bud kvasinky alebo bakterie.

maca283
28. júl 2015

Mozes aj spolu neboj sa a aspon aj male bude mat v mliecku a este by sa ziadalo aj na imunitu aby si nebola chora Napriklad echinacinu

mamazem
29. júl 2015

Podľa alternatívy sú kútiky miestom, kde sa odráža stav tráviaceho traktu, hlavne dvanástorníka. Nemáte problémy s trávením? Upraviť trávenie, nasadiť probiotiká, ak pijete kávu, tak vynechať...

lenulienka_m
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
ivonka133
31. júl 2015

Mne vždy pomáha vtamín B, po niekoľkých dňoch m hneď zmiznú.

nutrimas
3. aug 2015

@nicoll212 Zvyste prisun vit. skup.B, na ktore je bohata trstinova melasa. O.i.ma aj vysoky obsah zeleza, kys. listovej a posilnuje imunitu. Staci uzivat 1PL denne: https://www.modrykonik.sk/shops/detska-vyziva-p...
Vybornym doplnkom je napr.aj mumio, prip. echinacea, rakytnikovy olej, betaglukan, skuste si pozriet u nas nas eshope v sekcii podla indikacie pouzitia - imunita. V pripade otazok radi poradime.

stepanka274
3. aug 2015

musím súhlasiť po svojich skúsenostiach s nutrimas, ja som tiež po pôrode užívala melasu, je to naozaj zázrak. Nezapeká na rozdiel od železa, ktoré ked som začala užívať boli ďalšie problémy. Je toprírodné a neuškodí ani pri kojení. 🙂

nutrimas
3. aug 2015

@stepanka274 Dakujeme za pozitivny ohlas 🙂 Chut melasy je tak trochu specificka, ale da sa na nu zvyknut, mozno ju pridat do napoja, smoothies, do kase, jogurtu, tvarohu atd.

stepanka274
3. aug 2015

@nutrimas ja inak teraz ficim na rakytnikovom oleji, je to velmi energizujuce, odporucam tiez kazdej zene na materskej

radlinka
3. aug 2015

@nicoll212 na kutiky jednoznacne riboflavin, alebo aj b komplex silnejsi ako forte. Mne sa osvedcil riboflavin b- ckove vitaminy, vitamin.c a masticka infadolan ale farbi na zlto. Ja frcim na wobenzym.