Ahojte baby, prosím vás ktoré vitamíny na suché oči sa vám osvedčili? Teda okrem omega3 a lutein. Rozmýšľam nad vitamínom A a E, myslíte že by to niečo pomohlo? Samozrejme kvapky používam, vďaka vám
A hlavne ake kvapky pouzivas to je podstatne
A pokial nemas zmeny v makule ( sucha ci vlhka dorma vpdm a ine) je ti lutein nanic, neexistuje studia ktora by potvrdila ucinky tam kde ich zatial netreba a nepotvrdil sa ich ucinok “prevencie”
@thirstymonk to mi je jasne, ja sa pýtam na vitamíny
@taktotedanie hylo alebo od dr.max používam kvapky, no kedysi som užívala lutein a zrak sa mi pekne zlepšil
Hylo su super, dr max no su aj lepsie na trhu ak hladas lacnejsiu alternativu
Ak pracujes na pc treba dodrziavat pravidlo 20-20-20
Najlepsie zabralo mne aj pacientom kvapkat aj 4-5x denne, na vecer corneregel alebo este lepsi a mastnejsi vitapos a posiforlid ( neviem ci je este dostupna) maska s naslednou masazou viecok podla instruktaze a to bol rozdiel fakt, ze citelny
Tak..placebo efekt je niekedy velmi silny
Jedine ze mas dane ochorenie…
@taktotedanie pred pc nepracujem chvalabohu, sem tam služobný telefón ale tiež nie hodinu dve, max 5 m. Tie gély sú na suché oči?
Ano corneregel je taky riedsi obsahuje pantenol a vitapos ( osobne mi ovela viac vyhovoval) obsahuje vitamin A a dalsie, regeneruje povrch oka atd,- volnopredajne
@taktotedanie ďakujem
Omega 3 ani lutein nie su žiadne vitaminy. Treba si ujasniť pojmy. :D