Vitamíny na energiu

zuzulk
17. apr 2017

Neviete mi poradiť niečo ,čo človeka povzbudí až k dobrej nálade .
?Niesu nejaké vitamíny alebo čo ,keď pociťujem stále takú únavu ..Inak môže t byť aj depka?Keďže je to dlhodobejšie?Každé ráno ten pocit takí než bez nálady

obsadenemeno
17. apr 2017

@zuzulk cvicit - endorfiny, najst si nieco, co ta bavi a vela zeleniny a ovocia.

Inak guarana alebo gingko, ale to su kratkodobe ucinky.
Treba zmenit nastavenie v hlave a hlavne sa nepozorovat nonstop.

maximouse
17. apr 2017

Boli ste na vysetreni stitnej zlazy, ak je to dlhodobe?

zuzulk
autor
17. apr 2017

Inak je pravda že veľa kávy pijem a vodu skoro žiadnu. A to cvičenie máš pravdu ako som prestala tak to šlo dolu vodou💃inak veľa vody hh

zuzulk
autor
17. apr 2017

@maximouse dávnejšie .Ja k doktorovi ani nepachnem. Už asi mesiac má pália aj kríze v noci ..Čo mi na to povedal?Dajte si voltaren. asi tak

obsadenemeno
17. apr 2017

@zuzulk ja som v UK, tu sa neolieva..... 👏 ale pit aspon tie 2 litre denne 😉

ja zacinam den teplou vodou s citronom a cvicim 5 tibetanov. To ma nastartuje a nezaberie to vela casu. Potom dam 2 espressa a ranajkujem vacsinou ovocie, vo volne dni pastry. Obed v praci - zvycajne nejaky salat alebo polievku a na veceru kedy ako, na co mame chut - niekedy pizza, niekedy grilovane kurca ci ryba a salat.
Vitaminy nejem ziadne v pilulkach, Energie mam dost, na to ze uz som po 40tke. Chodievam na dlhe prechadzky, cvicim jogu a sem tam aj HIIT, ked sa najde cas. (mam 2 prace)
A myslim pozitivne, to je velmi dolezite 😵

siska53
17. apr 2017

@zuzulk no urcite je super cvicit, vela pit, ja sama tiez vstavam unavena a viem preco-problem s chrbticou,lebo necvicim,resp.malo.. Idme uz k rehabilitacnemu.. Plus odburat stereotyp,ist na vylety a tak,to tiez doda energiu,kratke dovolenky niekam.. Mne kedysi toto pomahalo.. Ziadne vitaminy, vyriesit chrbticu, cvicenie,vybocenie zo stereotypu..v klude, bez stresu aspon cez vikend,tesit sa z malickosti.. ..mozno joga? Mne pomahal aj pilates..

siska53
17. apr 2017

@zuzulk
A este mozno by som odporucila aromaterapiu - esencialne oleje si najdi,su aj take na povzbudenie,naladu.. My aj tie pouzivame aj na liecbu ochoreni.. Ich inhalacia,potieranie,niektore sa daju uzivat (podla toho,na co)..

mufka1
17. apr 2017

@zuzulk ahoj to moze byt aj zelezo kludne😀 Vyskusaj magnezium aspo 500mg ale nepi mlieko 2hod predtim ani potom .

magmolatus
18. apr 2017

@zuzulk Skús cvičiť podľa možností, respektíve bicykel, sex, proste viac hormónov štastia. Samozrejme ovocie, menej kávy, radšej viacej nejakého ovocného čaju. Snažiť sa o pravidelnejší spánok.

Chémia nie je riešenie. Síce existuje ginko a guarana ale asi po týždni to už neúčinkuje.

Určite sa vyhni pitiu energetických nápojov, tie priam vysávajú z tela život. Z času na čas ok, ale už po pár dňoch pitia tých blafov je z teba zombia.

Nepíšeš nič konkrétne, ale pokial ide už skor o chronickú únavu, tak to môžu byť aj príznaky burn outu, pri silnom psychickom vyčerpaní v práci. To už musíš sama vedieť, ale multivitamíny si dávať možeš, to nie je na škodu.

ester79
20. apr 2017

Ahoj, tiez si myslim, ze najskor treba hladat pricinu takejto unavy. neviem, ci pracujes alebo si na MD, alebo cim sa vlastne zaoberas. Ja som sa citila podobne, ked ma nebavila praca, rano som sa zobudila a tesila som sa len na to, ako si vecer lahnem spat. S tym treba urcite nieco robit. Aj stereotyp s detmi moze byt ubijajuci - tu som unavu riesila tak, ze som sa vzdy snazila najst chvilocku pre seba, ked sa budem moct venovat tomu, co ma bavi. Skusila som beh a to bolo pre mna nejlepsie antidepresivum. Nebrala som nikdy ziadne lieky, teda ak neratam magnezium. Davala som si taky ten 300 plus, co obsahuje aj dalsie vitaminy, lebo nie vzdy sa mi podarilo poriadne zdravo jest v tom zhone. Takze toto v kombinacii s niecim, co ta chyti za srdce - a je jedno ci pohyb na vzduchu alebo hackovanie.