Ahojte som tehotná a mám hrozný strach, že som dostala virózu tak si idem k vam pre radu alebo skôr pre ukludnenie. V sobotu sme mali návštevu a majú malú dcéru tá bola na návšteve v pohode lenze na druhý deň ráno mi písali, že mala celú noc vracala a mala teploty 39°nebol to žiaden rota vírus vraj len viróza.. myslíte, že by som to mohla od nej chytiť ? Dnes mi je veľmi zle na vracanie chvíľkami mi to prejde a potom sa to zase vráti či to je len z toho stresu alebo čo..dokonca ma chytí aj taká triaška.. existuje niečo SOS aby som nezačala vracať..ďakujem za každú radu
@lexi245 a čoho sa vlastne bojíš? Vracania alebo žeby sa babu mohlo niečo stať? Ja som bola v cca 8 tt a decká tiež mali takú virózu a samozrejme že aj sa s mužom a klop klop všetko v poho.plod je v takomto rannom štádiu tehotenstva chránený placentou....neboj nič.probiotika si daj- tie neublizia
@katarinka89 bojím sa toho, že by sa mohlo babu niečo stať. Ja som v 22tt
@lexi245 viroza sa prejavi za 3-5 dni. skor nie. nemas to ako ovplyvnit, len pockat a uvidis. hlavne maj dostatok spanku, lebo nedostatok spanku vyrazne oslabuje organizmus. samotne vracanie nie je priznak klasickej virozy. babu sa nic nestane. na poslednej kontrole som sa gynekologa pytala ci mu treba hlasit, ze som brala antibiotika (CRP - 34). povedal, ze nie, ze to nema ziadny vplyv na nic. vcera som dosla z roboty a frajer total nachcipany. celu noc vedla mna soplil, tak som zvedava ci to ustojim alebo ochoriem aj ja. ale mam z toho stres. musim pockat a uvidim. som 21tt
@lexi245 nemala by som strach,na tvojom mieste.....skôr ten stres ublizi
Prečo až na 3 deň sa prejaví. Moja dcéra keď mala črevnú virozu tak vracala celú noc. Potom to prešlo a ja s manželom sme to dostali hneď po nej. Na druhu noc. Treba dat probiotika veľa späť a veľa piť.
@katarina5194 vy ste s ňou boli v kontakte nonstop..
vy ste boli všetci vystavení viroze od začiatku. tam uz záleží od imunity ci sa to vobec prejavi a ak ano, kedy.. ine je to s návštevou, keď prides do kontaktu az neskôr, ked už organizmus bojuje
Dievčatá v prvom rade kľud. Stres vám uškodí viac ako tá viróza. Keď som bola tehotná moji synovia ochoreli. Obidvaja horúčky, kašeľ, no celé zle. Keď to skončilo radovala som sa, že ma to obišlo, ale ochorel muž a od neho som to už dostala aj ja. Nič som nebrala, veľa som pila a oddychovala. Bolo mi povedané, že bábo bude ok. Že preto som hneď neochorela, lebo maličké chránilo mňa a tým aj seba. Tiež musím povedať, že môj priebeh bol ľahší a kratší. Takže sa upokojte, keď tak zavolajte lekárke čo a ako aby vám odporučila niečo, čo môžete aj vy, poprípade sa spýtajte v lekárni. Hlavne kľud lebo si uškodíte.
Pokoj, viróza babu už v druhom trimestri neublíži. Len opatrne s prípadnými liekmi, ale to si isto dáš pozor
Neviem ci by si tak rýchlo chytila, najskôr za 3dni by sa to asi prejavilo, ak tak.. tu asi podvedomie skor pracuje... Takze skus sa ukludnit, lebo stres ti nijak nepomoze..