Viróza

zuzik140
2. jan 2022

Prajem pekný deň, som chorá už asi od 18.12.( nádcha, kašeľ, hrdlo) na začiatku som brala stoptussin, neskôr erdomed a sinupret, ostal už len kašeľ a akoby upchate dutiny. V podstate všetko prešlo, kašeľ je už lepší, vybrala som erdomed aj sinupret, ale cítim hrozne hlieny v hrdle a boli ma dosť mandla na ľavej strane a začalo mi hucat v uchu. Ja už neviem, čo si dať na tie hlieny, proste keď prehltnem vždy ich tam cítim, síce kašlem, ale toto neviem vykašľať.
Ďakujem
AG aj PCR negatívne

luccija
2. jan 2022

@zuzik140 ach sucitim ja som chorá 3 deň a už som zúfalá vonku krásne slnko a ja ležím a ležím a snrkam, všetko má bolí:(
Ale ty si chorá už dlho môžeš mať nejakú baktériu aspoň zavolaj doktorke či netreba vytery mne sa to zdá dlho na virózu a ešte Ta boli mandla a uši.Alebo môžeš mať zápal prínosových dutín

patka06
2. jan 2022

Na rozpustenie hlienov a vykašliavanie odporúčam Bromhexin kvapky

zuzik140
autor
2. jan 2022

@luccija no ved to, mandla začala len teraz a v uchu mi len trochu sumi, tak neviem...skusim asi zavolať zajtra dr, lebo oni to tiež majú teraz také všelijaké, s príznakmi tam samozrejme nechoď 😀

enoula
2. jan 2022

Inhalator nemas? Na dutiny/hlieny je to super pomoc.. a inhalovat aspon vincentku, pripadne ambrobene. Keď začína aj ucho, tak to tam bude kdesi asi upchane, ked sa nezlepsi , tak lokalne antibiotiká bude asi treba na zapal

enoula
2. jan 2022

Alebo naparovat aspon nad hrncom, slanu vodu, pripadne bylinky nejake.. a mat dutiny v teple

kp7333
2. jan 2022

@zuzik140 Treba nieco na odpuchnutie dutin si davat - dobre su Otrivin kvapky do nosa, pripadne Paralen Grip, ktory obsahuje latku na odpuchnutie dutin. Do ucha usne kvapky. A nahrievat dutiny. Ak nepomoze, smer lekar.