Vie dobrý psychológ naozaj pomôcť?

19. okt 2022

Ahojte, je to zvláštna otázka ale potrebujem na ňu odpoveď od niekoho, kto si podobným prešiel. Viem že to nie je len v rukách psychológa, je to najmä v mojich, ale sama sa zo začarovaného kruhu nedostanem a potrebujem k tomu odbornú pomoc. Vlečú sa somnou od detstva isté psychické ujmy, aktuálne je to nefungujúce manželstvo, občasné zlyhanie výchovy detí a ustanovičný psychický nátlak od svokrovcov či už ohľadom manžela alebo detí. (Žijeme s nimi o to horšie) Mám pocit že som jedno veľké klbko nervov a stačí okolo mňa len prejsť a vybuchnem. Neteším sa zo života ( čo by som sa mala, mam krásne zdravé deti), som stále v istom strese a napätí. Tak sa pýtam, vie mi niekto reálne pomôcť keď už to so sebou ja sama ružovo nevidím? Nikde nemám oporu, nemám kde vypadnúť aspoň hodinu si užiť pre seba, o deti sa väčšinou starám sama, manžel je stále v práci a nemám kam dať deti. Nie je to tak, že keď je šťastná mama sú šťastní všetci? Nechcem to však nechať tak, musím sa psychicky pozbierať kvôli deťom, každý deň sa prekonávam, no sama to nezvládnem, neviem sa nasmerovať a vidieť cestu jasne. Tak reálne, oplatí sa investovať do dobrého psychológa? Vie mi v tomto pochmúrnom období naozaj pomôcť a vyjasniť mi myseľ?

euka210
19. okt 2022

Niektore veci vie...ale ked mas pri sebe denne niekoho kto ti len zhorsuje dni a emocie, tak je to tazsie. Ale uvolnit tlak a psychicke napatie vie.

marianarem
19. okt 2022

Urcite vie pomoct. Vyrozpravas sa, pomoze ti ujasnit tvoje pocity a potreby a potom spolu mozete hladat riesenia. Ked si nevies pomoct sama a nemas v blizkosti cloveka, ktory by to vedel, tak psycholog je urcite dobra volba.

janinah
19. okt 2022

Mne nikdy nikto a nič nepomohlo v živote tak ako viera v Boha.Kontakt so psychológmi som mala 2:x a niežeby celkom nič .ale človek by od toho čakal oveľa viac.

bluka2
19. okt 2022

A si ochotná niečo pre zmenu svojej situácie robiť? Ak áno, určite vie pomôcť, ak nie - to ťažko povedať...

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
minilla
19. okt 2022

Ak chces, napis mi SS.

savanna
19. okt 2022

Ustavicny natlak od svokrovcov nevyriesi psycholog, ale odstahovanie sa. Darmo budes vkladat nadeje do psychologa, ked budes mat doma stale nervy. Teoreticky by ti mohol pomoct v procese odstahovania, najst silu urobit ten krok. Inak neviem, zazraky na pockanie nerobia.

lunademonica
19. okt 2022

Byvate so svokrovcami a nemas kam dat deti? Zeby svokrovcom?
No a viac ako psycholog ti pomoze odstahovat sa s muzom a detmi do vlastneho
Malo ktory psycholog ponoze. Mne jedna pomohla,p ale ra bola vynimocna, iny len vyberaju oeniaze a je to dost drahe, to si radsej ten najom zapladte. Ale urcite skys aspon 1-2 sedenia a uvidis ci ti pomaha

autor
20. okt 2022

@lunademonica To že s nimi žijeme neznamená že mám kde nechať deti. Áno, reči typu však postrážime, choďte na večeru. Nebolli ochotní ani raz. Ani raz keď naozaj treba postrážiť tak sú neni schopní a prepáč už ani nechcem. Nevedia absolútne reagovať na plač dieťaťa. Samozrejme, dieťa si už všimlo čo na koho platí tak aj plačom a prosbami vydiera pri hoci com a oni by mu teda aj hovno dali do ruky "len neplackaj, tichucko" a hned nervozni z placu obaja.. samozrejme ze odstahovat sa tuzim uz velmi dlho ale bohuzial je to tak ako to je .. financie.. manzel je podnikatel, ma uver na rodiny dom, banka ziada, socialka ziada..nie je to mozne..uz to ale nie je dlho mozne a ja uz takto nevladzem. A nie je to tak ze prinnom nestojim, vsak sme si slubili v dobrom aj v zlom. Som stale pri nom, od zalozenia prvej firmy este za slobodna ..on pri mne ani raz odkedy sa prve narodilo. Cakala som aspon malu zmenu v jeho spravani aj k detom..ani raz nezobral jedno na prechadzku..ledva postrazi viac deti naraz..Ani po porode ani ked ma jeho matka napadala v noci za dverami a pri kazdom pohybe s babatkom.. A mam strach sa sama s detmi odstahovat, je to tak ako to je. Sama sa nedokazem odstahovat s detmi nezvladnem to financne. Nemam cas popri nich pracovat kto nezazil malinke deti na materskej tak to nepochopi. Toho casu tam tolko nie je. Nemam rodicov, ku ktorym by som sa mohla nastahovat. Nemam nikoho a nemam sa ako pohnut z tohto zacarovaneho kruhu. Je tam toho este veelmi vela ale na co sa tu budem rozpisovat, podstatne odznelo. Tak prosim, prv nez si bude chciet niekto rypnut pri hoci com, skuste najskor porozmyslat.. mozno je za niecim nieco a mozno nieco este neodznelo. Tak si to nechajte pre silnejsich jedincov, nie kde sa stazuje zena, ktora je uz psychicky vycerpana...

juliet86
20. okt 2022

ano. ale musis najst takeho co ti fakt sadne a je yo dlhodoby ptoces a aj boli ale lieci zacni v institut virginie satirovej.