Prosím vás, nikdy som nemala problém so zrakom. Začala som ale pracovať, cize 8 hodín PC. Po čase vidím rozmazane, nedokážem zaostriť. Tento problém mám iba v praci, cez víkend veľmi ani nie. Pridruzili sa aj bolesti hlavy. Myslíte, žeby bolo treba očné vyšetrenie resp.sa jedna o obyčajnú únavu? (menej teraz spím, vždy som dobre videla teda neviem posúdiť či sa problém so zrakom môže aj takto prejaviť).
Tiez pracujem na pc a tiez to zacinam pocitovat. Ale existuju na to specialne okuliare....nie dioptricke ale take ktore filtruju to svetlo z pc. A ocne kvapky na unavene oci....skus zacat tymto....a spat ako treba 🙂
prepáč,ale to už si mala riešiť s očnou, nie s MK...
Keď raz oko dpt potrebuje,zbytočne sa im človek bráni.
Oči cca po 40r.uz niečo potrebujú,možno cez deň,či v oddychnutom stave ešte dokážu šošovky zakomodovat,ale príde únava,večer a zbytočne si človek hypotézou,ako by oči mali cvičiť a okuliarmi ich pokazime,robíme zle.
Treba ist k ocnej na kontrolu aj tak, pri praci so zobrazovacimi jednotkami sa to aj odporuca (nas BOZP technik nas vysiela :DDD ) a ak ti treba, dioptrie. To je jedno ci ich budes iba k PC pouzivat (dr treba povedat, na pracu s pc zvyknu odobrat dioptrie, na pracu vonku nie...). K PC sa odporucaju okuliare aj bez dioptrii, ktore maju taky ochranny film (ten si treba aj na dioptricke samozrejme dat, ak by bolo treba), ktory odraza svetlo z monitora. K tomu by mali na tvojom stole neustale tronit kvapky do oci - a kvapkat cez den. Lebo od monitora sa vysusuje oko a toto rozmazane videnie u mna po kvapkach prejde. Kedze mas problem len v praci, cez vikendy atd nic, tak to bude pravdepodobne tym. Suche oko/monitor.
@12katka21 jo, tej spánok je zapríčinený malým dieťaťom, rada by som spala ako by som mala
@micusa2222 vždy sa niekto nájde, kto si rypne. Keď nemáš k téme, tak sa nevyjadruj. Len som chcela vedieť , či to môže byť tou únavou alebo treba riešiť dr.
@anjelicek26 díky
@simca06022011 nikdy som nepočula o takých, ale budem to riešiť
Hlavne tie kvapky, nejake zvlhcujuce.
Pripadne pozri si ochranné prostriedky pri práci s monitorom. My si tie okuliare vieme dat aj do nákladov napr., aj filtre na monitor kedysi byvali... A kľudne sa k očnej objednaj pre istotu.
@micusa2222 Preco by rypala?logicky, ked robis na PC oci sa vysiluju mozno Ti budu stacit kvapky,ale skor to bude unavou a dioptriami urcite ich potrebujes, kee mas pocit, ze zle zaostrujes.Ja nosim rok na citanie jednotky dnes som si zabudla v aute u muza okuliare a musela som si ist do drogerie kupit druhe, lebo neviem robit na PC.Zhorsenie zraku pride pomaly a zrazu nevies precitat co je pisane na obale.chod na vysetrenie
Nepises, kolko mas rokov, okolo 40-ky sa zrak zacina zhorsovat, treba okuliare na citanie. Skoc na ocne, tam ti skontroluju oci, nameraju dioptrie. Na nosenie k PC zvyknu doporucit nizsie diptrie, ako namerali na citanie knihy a pod. K PC je tiez dobre priplatit si za sosovky, ktore eliminuju skodlive modre svetlo. z monitora. Pomaha to znizit unavu oci a bolesti hlavy. Tiez je dobre pravidelne zmurkat, aby sa oko zvlhcovalo, pripadne pouzivat kvapky umele slzy.
@luccija ja som nikde nepísala, že k lekárovi nepôjdem
Rozmazane videnie je bezne aj pri suchom oku, cize nemusi to byt hned dioptriami ;) a rovnako oci boli z toho. Ja to riesim skoro 2roky a to okuliare normalne nosim roky. Toto naozaj posudi len dr 🙂)
Prosím, dá sa to liečiť? Dík.
@lilianka1313 no, ja som termín k očnému dostala 11/23
Ja mam toto tiez... oci fajn, ale po rozkvapkani bolo vidiet, ze dioptrie tam su... len ich moje svaly koriguju... a presne po xy hodinach na pc v praci citim silnu unavu oci... takze mam doma predpis na okuliare a konecne by som si ich mala vybrat... len nejako ma odradza, ze vidim perfektne a na co ich nosit cely cas... oci si zvyknu, svaly zleniveju, neuvidim potom uz ani bez nich... teraz mam pocitovo sto percentny zrak, ale ta unava, ostrenie po par hodinach, vnimam to a viem, ze lekar ma pravdu 🙄